[]

ankara bodrum güzergâhı - hangi yol?

temmuz'da ankara'dan bodrum'a arabayla gidiyoruz. google maps 3 alternatif sunuyor. (bkz. ekteki ss) iki endişem var:

1-daha önce bu iki şehir arasını arabayla hiç gitmedim. maps en kısa rota olarak uşak'tan sonra nazilli civarından veriyor fakat bu yolun biraz dağlık ve virajlı olduğunu tahmin ediyorum, mesafe kısa ama yorgunluktan perte çıkar mıyım?

2-daha önce arabayla hep en fazla 5-6 saatlik yolculuklar yaptım, ve son 1 saatte bile sıkıldım. 9-10 saat bir de virajlı yollar beni çok bayar. daha uzun olmasına rağmen izmir üzerinden mi gitsem? o güzergâhın yolu daha rahattır diye tahmin ediyorum.

bu rotayı deneyimleyenlerden bilgisi ve önerisi olan varsa alırım.

 
her sene ankara'dan bodrum'a giden bir tatilci olarak doğru yere geldin.

öncelikle google maps çıldırmış olmalı. uşak'ta ne işiniz var? hele o izmir kuşadası falan giden nedir öyle? oldu olacak trabzon üzerinden götürseymiş.

ankara'dan bodrum'a giderken kullanılacak üç tane güzergah var. hatta aslında dört tane var ama sonuncu uzun bir yol, ortaklar-söke üzerinden gidiliyor, eskiden hiçbir yol yokken burası vardı, mecburduk. şimdi alternatif mis gibi yollar var.

1. maps'in de çizdiği, en alttaki denizli üzerinden giden yol. denizli'den sonrası duble yol bitiyor ve dağ yolundan biraz virajlı bir güzergah. sonrası yine duble yol. benim tercihim hep burasıdır. goo.gl

diğer alternatifler için denizli'ye gelmeden aydın'a doğru dönüyorsunuz. sonrasında:

2. bozdoğan yolu. burayı bu yıl keşfettim. en kısa yol burası. ama burası öncekinden daha beter virajlı. resmen daracık yoldan döne döne dağın tepesine çıkıp, geri iniyorsunuz. uzun bir tırmanış ve iniş var ve duble yol değil. fakat nefis bir manzara, keyifli bir yol. biraz yorucu olabilir. goo.gl

3. bozdoğan'a doğru dönmeyip çine'ye doğru devam ediyorsunuz. en düz yol bu. denizli'den gidene göre biraz daha uzun. sürekli kuru çayırdan gidiyorsunuz. nispeten rahat bir yol ama keyifli değil ve uzun. goo.gl

2 ve 3'ü maps çizmemiş. niyeyse uşak'tan falan çizmiş size. 35 yıldır giderim, daha uşak'ı görmedim. onları unutun gitsin. maps'te denizli'den önce aydın yolu'na doğru çekin güzergahı, 2 ve 3 numarayı da çizecektir.

1'i tercih ederseniz dağ yoluna girmeden sağda muhtar'ın yeri var, orada mola verip tandır yiyin. 2'den giderseniz bozdoğan'da pide, 3'ten giderseniz çine de köfte yiyin.
  • kibritsuyu  (24.06.21 23:08:04 ~ 25.06.21 01:51:03) 
1-Bence en ideali Ankara, Afyon, Denizli, Muğla. Her zaman bu yolu kullandım, rahat ve sorunsuz.

2-Bence sık mola verirseniz sıkılmazsınız. Hatta Tavas'tan sonra coğrafi olarak çok güzel. Şu da var Ankara-İzmir yolu, özellikle Uşak, Salihli ve İzmir girişi sıkıntılı. Ben tercih etmem.
  • heritage  (24.06.21 23:10:16) 
geçen sene aydın taraflarında kaybolup dönemeçli yollardan birine girdik, çok yorucuydu, sakın manzara güzel diye girmeyin.. ne kadar düz o kadar iyi.


  • omonia  (24.06.21 23:21:24) 
Denizli'den git.


Nazilli dediği yolda Uşak-Buldan arası tek şerit, telefon çekmeyen, dağlık bir yer. Denizli yolu en temizi ve yakını.
  • westblack  (25.06.21 00:34:53) 
@kibritsuyu nefis cevap. ben de muhtemelen sizin sıralamadaki birinci güzergâhı tercih ederim. hatta ideal mola yerleri için sizi tekrar rahatsız edebilirim.

herkese teşekkürler.
  • robin crusoe  (25.06.21 10:00:37) 
ideal mola yerleri:

1. afyon içinde herhangi bir yer olabilir. yok mola vermek için erken dersen dinar'da suçıkan var. mis gibi doğa.

2. denizli'de şehri geçip tepeye doğru çıkınca keskin bir viraj var. orada sağlı sollu mekanlar var. burdur şiş, şahin tepesi vs. geçerken görünmeyecek gibi değil. orası olmadıysa 15-20 kilometre sonra sağda sarıkayalar muhtar'ın yeri var. tandırı güzel, biz çok severiz.

sonra tekrar molaya gerek yok ama muğla'ya gelirken yol kenarında kazanda haşlanmış mısır, çay falan satan çardaklar var, orda da duraklanabilir.
  • kibritsuyu  (25.06.21 22:56:30) 
Muğla yolu üzeri tavas denizlide Bağlı kokoreç'de yemiştik, bayıldık.
vedat milor'un tavsiyesi varmış.
tavsiye ederim...@robin crusoe
  • omonia  (25.06.21 23:13:50) 
@kibritsuyu, bir nefis cevap daha :) valla süper oldu bu bilgiler.

@omonia, bunu da not aldım, çok teşekkürler.
  • robin crusoe  (26.06.21 11:12:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.