[]

ADD/ADHD(yetişkin) testi ve psikiyatr/klinik

Teşhis ve tedavi süreci nasıl işliyor bilmiyorum.
Bu süreçten geçenler varsa, klinik veya hastane mi seçtiniz? Seçim sırasında nelere dikkat ettiniz? Süreç nasıl işledi?
Nerden başlamam gerektiğini bilmediğimden aylardır erteliyorum bu süreci. Psikiyatr ve psikologlar varsa onların da her türlü önerilerine açığım. Teşekkürler!


 
kimisi testler yapiyor moxo testi gibi. kimisi yapmiyor. teshis konulduktan sonra concerta veya ritalin kullanmaya basliyorsunuz. psikiyatr’a giderek baslayabilirsiniz. adhd konusunda tecrubeli biri olmasi sizin icin daha iyi olur.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (15.06.21 18:27:46) 
@eksi sozlukte eksiyen adam, testin yapılıyor veya yapılmıyor olması arasında büyük bir fark var mı biliyor musunuz peki?


  • kozmosta bir nokta  (15.06.21 18:49:24) 
malesef bilmiyorum


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (15.06.21 19:13:40) 
ben bu sürece başlamıştım geçen sene ama başlangıç evresinde kaldım sadece. şöyle ki, araştırma hastanesinde pskiyatr a gittim derdimi anlattım, her zamanki gibi 10 dakikayı geçmeyen bir "seans"ta bana modiodal yazdı. şimdi şöyle bir durum var, modiodal doğrudan adhd tedavisi için üretilmiş bir ilaç değil. anladığım kadarıyla uyku rahatsızlıkları için üretilmiş ama adhd de olumlu etkisi gözlenmiş. 1 ay civarı kullandım ama bir etki gözlemlemedim tam tersine asabiyet yapmaya başladım olur olmadık yerlerde. ardından yine araştırma hastanesinde başka bir hekime gittim, durumu anlattım, bu sefer hekim hanım da beni üniversite hastanesine gitmemi, kendisinin yapacağı bir şey olmadığını, orada test yapacaklarını söyledi. hemen ardından pandemi patlak verince benim süreç de başlangıç aşamasında kaldı.

yani buradan çıkarılacak sonuç, normal devlet ve araştırma hastanelerine test için gitmeyin, yapmıyorlar, doğrudan üni. hastanesinden hatta ücretli olarak bir doçentten randevu alın daha sağlıklı olur. ben de eğer üşenmez isem aşılandıktan sonra gideceğim.

ek: unutmadan geçen sene biraz araştırmıştım, sgk yetişkinler için adhd ilaç ücretlerini karşılamıyor anladığım kadarıyla. sebebi ise bunun bir çocuk rahatsızlığı olarak kabul edilmesi imiş. o konu üzerine de bir araştırma yapın bence.
  • issiz karga  (15.06.21 19:46:45 ~ 19:48:12) 
@issiz karga, çok teşekkürler! o son not üzdü :')


  • kozmosta bir nokta  (15.06.21 21:53:24) 
bana ilk teşhis normal devlet hastanesinde konulmuştu. psikologa yollayip test yapmışlardı hastane içinde. ancak sonradan doktorum tayin olduğunda hastanedeki diğer iki yaşlı doktor ritalin reçete etmeyi istememişlerdi (neden diye sormayin bir bilgim yok hastalığımın olduğunu kabul ediyorlar ama ilaç yazmıyorlar nedense) ben de üni hastanesine geçtim, 4-5 yıldır sorunsuz devam ediyorum orda.


  • valkin rockefeller  (15.06.21 22:16:36) 
@valkin rockefeller teşekkürler. benzer yorumları ekşide de okudum ilaç vermeme konusunda. tuhaf gerçekten :/


  • kozmosta bir nokta  (15.06.21 22:26:39) 
@mor bembombom, çok teşekkürler. Yok 29 yaşındayım, ama geriye dönüp baktığımda da dikkat dağınıklığı yaşadığım zamanları tespit edebiliyorum. ADHDden ziyade ADD olduğunu düşünüyorum zaten ama aynı zamanda depresyon ve/veya minimal bir anksiyeteyle de el ele yürüyor diye de düşünüyorum. her halükarda, hayatımı ciddi anlamda etkileyen bir şey var, adının ADD ya da depresyon ya da başka bir şey olmasının önemi yok aslında, teşhis kısmını psikiyatra bırakacağım elbette ama şu an en çok ihtiyaç duyduğum ve eksikliğinin etkilerini hayatımda hissettiğim bir şey odaklanma konusu(uygulamalar, zamanlayıcılar, planlama, peer-pressure filan hep denedim :/ )


  • kozmosta bir nokta  (15.06.21 22:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.