[]

Yıllık izni istediğin tarihte kullanamama durumu

Merhaba yaklaşık 2 buçuk senedir aynı şirketteyim ve 30 gün yıllık iznim hala kullanılmamış vaziyette bekliyor. Haftada 6 gün çalışıyprum ve tahmin edersiniz artık yoruldum. Bugün izin istediğimde ise istediğim tarihten öteye almaya çalışıyorlar. Ben her şeyimi planımı rotamı kafamda oluşturduğum günlere göre çizmiştim ancak red yedim.

Böyle bir hakları var mıdır?

Ben yöneticilerin istediği günlere göre mi yıllık izin kullanıcam?

 
  • himmet dayi  (07.06.21 11:58:56) 
Yıllık izin tarihini belirleme yetkisi işverene aittir. Ancak işveren yıl içerisinde de yıllık izninizi kullandırtmalıdır. Yani normal şartlar altında o kadar izin gününüzün birikmemiş olması gerekiyordu.


  • cursor  (07.06.21 15:35:24) 
2,5 senedir 1 kere bile istediğim tarihte izne çıkamadım . türkiye'nin en büyük holdinglerinden bir tanesinde çalışıyorum her izin talebim reddedildi şimdiye dek neredeyse . (32 gün iznim var) şirket politikası olarak yazın kullandırmıyorlar ben de kışın izin kullanmak istemiyorum.


  • atacaksinfinke  (07.06.21 16:25:27) 
valla siz kullanmazsanız, isterlerse sizi kışın ortasında yıllık izne gönderebilirler. Bazı şirketler yıllık izin biriktirmeye izin vermeyerek, yıl sonuna doğru kalan izinleri kullandırtabiliyor. Yıllık izin birikmesi bunun yanında iyi kalıyor.

Bu tür hakların düzgün kullanımı için işveren seçimi önemli. Ve tabiki sektör seçimi, zira her sektörün kendi dinamiklerine göre belirlenmiş izin zamanları oluyor.
  • cursor  (07.06.21 16:38:43) 
Nasıl senin istediğin tarihe izin vermiyorlarsa öyle kafalarına göre izine de çıkartamazlar. Yıllık izin işveren onayıyla oluyor ama tek taraflı kendisi de karar veremez.


  • robin one persie  (08.06.21 09:47:09) 
bir sonraki seneye aşan izni kullandırmak zorundalar en kısa zamanda
bunun için yazılı talep yapabilirsin
haklı fesih nedeni de olur, keyfi olarak izin vermezseler

buradaki sıkıntı hakkını alırsın ama onlar da tazminatını verip işten çıkartır, çıkartabilir

mahkemeyle geri dönersin biraz daha tazminat alıp

onlar biraz daha tazminat verip, işe geri almaz/almayabilir

A.B.V. onların
  • bir soru sorcam  (08.06.21 10:00:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.