[]

Bedelli askerlikle ilgili sorular

Şimdi benim tecilim 20 Haziran'da bitiyor. Ve muaf olma durumum var. Muaf olamazsa da bedelli yapmak istiyorum. Askerlik şubesine gittiğimde muaf olamazsam bedelli yapmak istediğimi belirtmeli miyim?

Muaf olacak olsam bile önden 40 bin lira yatırmam mı gerececek?

Diyelim ki muaf olamadım. Hemen bedelliye gider miyim? Şu sıralar kendimi hazır hissetmiyorum.

Benim ikametgah adresim mersin ama ben İstanbulda çalışıyorum. Mersindeki şubeye mi gitmem gerekir?

Son sorum da bedelli için biriktirdiğim tetherlerim var. Şu sıralar usdt kuru da yükseldi bayağı. Hemen mi bozdurayım yoksa birkaç gün daha bekleyeyim mi ne dersiniz?

 
muaf olma durumunuz neye göre var? neyi bekliyorsunuz? sağlık kaynaklı bir şey olduğunu varsayarak söylüyorum, bir an önce sonuca bağlatın. hani ne yaptıracaksanız. detay vermemişsiniz bir şey söylemek güç.

hemen gidemezsiniz. parayı yatırıp ardından hangi dönem açılacaksa o dönem gidersiniz. örneğin bu sene gidemezsiniz artık daha muhtemelen. bu seneki bedelli tercihleri bitti diye biliyorum.
  • ilgeru  (30.05.21 20:01:56 ~ 20:02:08) 
sorulara karışık cevap vereceğim ki en doğrusu öyle olacak.

1) bulunduğun yerdeki şubeye gidebilirsin.
2) muaf olacaksan hızlı hareket etmen lazım, sağlık vs için. eğer ki olamazsan ve yaklaşık olarak 13 haziran tarihine kalmış olursan, sevkin başlamış olur. bu durumda bedelli hakkını kaybedersin.
3) bedelliye başvurduğunda parayı hemen istemiyorlar yasal bir süresi var (2 aydı sanki bunu bir araştır), bu sebeple önce bedelliye başvurup sonra muaf olmaya çalışman daha iyi olabilir.
4) hemen gidemezsin zaten belli bir süre var sıra var, yeni yıla doğru gidersin diye düşünüyorum en erken.


tether hakkında hiçbir bilgim yok.
  • a darkness coming  (30.05.21 20:02:19) 
@ilgeru kanımdaki billirubin değeri 3'ün üzerinde çıktı geçen sene yaptığım testlerde. Doktor muaf olabilirsin demişti

@darkness teşekkürler
  • messina123  (30.05.21 20:04:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.