[]

Yan komşunun kedisi

Bilen bilir ben hayvanları oldukça sever, savunur ve beslerim. Yeni taşındığımız evin büyükçe bir terası var ben de terasa bir şeyler ektim. Geçenlerde yan komşunun kedisi bizim terasa gelip saksılara kaka yapmış çiçekler de pert tabi. Bu arada bu çiçeklere heves edip oldukça para harcadım hepsi çöp oldu. Azim yapıp yeniden ektim bu sefer etrafına tel çektik bariyerler koyduk kedi asla giremez yani. Dün kedi teli yırtmış bariyeleri devirmiş yine saksıları eşeleyip kaka yapmış. Bu arada benim kendi kedilerim terasa çıkmıyor çünkü bir kere çıktığında yan terasa kaçmıştı. Kimseyi rahatsız etmek istemem bu yüzden ben çıkarmıyorum. Yan komşunun kedisi sürekli bizim terasta bir kere de içeri girip benim engelli oğlanı dövdü. Acaba artık sahiplerine uyarıda bulunmalı mıyım yoksa hayvanın özgürlüğünü kısıtlamayıp teras keyfimden feragat mi etmeliyim? Çiçeklere gerçekten emek ve ciddi para harcamıştım baya üzüldüm.




 
komşu ile konuş. mümkünse iki teras arasına aşılamayacak bi bariyer çek. hayvan sevgisi başka bu başka. bizim evdeki de balkonumuzdaki bitkileri yeyince zılgıtı çekiyoruz.


  • elorelia  (21.05.21 09:32:29) 
Aslında iki teras arası kapalı çatıdan geliyor deli:)


  • suicides underground  (21.05.21 09:33:51) 
komşu ile konuşup durumu anlatman iyi olur, ortak bir çözüm bulursunuz


  • lcha  (21.05.21 09:36:21) 
ben daha ilk başta konuşurdum komşuyla, düzgün bir şekilde. hem çiçeklerin maliyetini hem de tekrar gelmesin diye yapacağın ekstra telin vs maliyetini karşılamasını isterdim.

ama komşu da benim kedim değil derdi muhtemelen.

yani yapman gerekenden çok daha fazlasını yapmışsın zaten, artık komşu ile konuşmanın zamanı gelmiş.
  • reanarchy  (21.05.21 09:42:55) 
saksılara zarar veren kedinin yan komşunun kedisi olduğundan eminseniz komşunuzla konuşun, sizin çocuk çok tatlı ama bizim saksıları tuvalet sanıyor benim kedilerle de pek anlaşamıyorlar bir çözüm bulabilir miyiz acaba falan diyin, anlatın yani durumunuzu. saksılarınızın dibine de muhakkak büyük çöp şiş kürdanları oluyor ya, onlardan koyun birkaç tane.


  • evde liyakat kalmamis  (21.05.21 09:53:18) 
söyleyin bence, kedinin iki teras arası çatıda dolaşması da çok riskli. düşebilir, sahibi bunun için de önlem almalı. belki öbür terasa geçtiğini, bu kadar çatılarda dolaştığını bilmiyordur. terasa çıkıyor takılıyor eve giriyor zannediyorlardır. yarın bir gün bir kuş yaklaşır yanına, kovalayacağım derken bir şey gelir hayvanın başına. bizim kediler eve giren kelebek yüzünden ortalığı talan ettiler geçen gün. av güdüsü başka bir şey.


  • ofelia  (21.05.21 10:04:56) 
Evet o kedi olduğuna eminim çünkü gördüm zaten başka kedi de yok. Aslında komşu biliyor mesela diğer daireye de terastan eve girmiş orda oturanlar da kediden korkuyomuş baya napıcaklarını bilememişler sahiplerine haber vermişler. Ama yine de çıkıyor bu hayvan sürekli terasta. Tehlikeli olduğunu bile düşünmemeleri ilginç ben benimkiler çıkmasın diye pencereleri üstten açıyorum hep.

Aslında biliyor da sallamıyor gibi geliyor bana.
  • suicides underground  (21.05.21 10:41:51) 
Borçlar kanunu md. 67 ve 68

Hayvan bulunduranın sorumluluğu



a. Giderim yükümlülüğü

MADDE 67- Bir hayvanın bakımını ve yönetimini sürekli veya geçici olarak üstlenen kişi, hayvanın verdiği zararı gidermekle yükümlüdür. Hayvan bulunduran, bu zararın doğmasını engellemek için gerekli özeni gösterdiğini ispat ederse sorumlu olmaz.

Hayvan, bir başkası veya bir başkasına ait hayvan tarafından ürkütülmüş olursa,hayvanı bulunduranın, bu kişilere rücu hakkı saklıdır.

b. Alıkoyma hakkı

MADDE 68-Bir kişinin hayvanı, başkasının taşınmazı üzerinde bir zarar verdiği takdirde, taşınmazın zilyedi, o hayvanı yakalayabilir, zararı giderilinceye kadar alıkoyabilir; hattâ durum ve koşullar haklı gösteriyorsa hayvanı diğer yollarla etkisiz hâle getirebilir. Bu durumda, taşınmazın zilyedi derhâl hayvan sahibine bilgi vermek ve sahibini bilmiyorsa, onun bulunması için gerekli girişimleri yapmak zorundadır.

Terasınıza bir kamera yerleştirin, hayvan yine çiçeklerinize veya evinizdeki size ait başka bir hayvana zarar verirse dava hakkınız olacaktır. Hukuki bir süreç geçirirlerse belki fevri bir şekilde hareket etmemeleri gerektiğini anlarlar.
  • apocalipy  (21.05.21 11:02:33) 
Umarım sorun çözülür de pencereleri üstten açıyorum dediğiniz vasistas şeklinde ise büyük yanlış yapıyorsunuz. Kediler için ciddi tehlike hem sizin kedileriniz için hem dışarıdakiler için.


  • not dark yet  (21.05.21 12:26:29 ~ 12:30:12) 
@not dark yet vasistasa atlatamazlar kedilerimin biri fiziksel engelli biri de kör eğer atlamayı kastediyorsanız.. Dışarıdakiler için nasıl tehlike olur?


  • suicides underground  (21.05.21 15:20:13) 
Ektiğin bitkilerin kediler için zararlı olduğunu, karaciğer rahatsızlığına sebep olabileceğini söyleyebilirsin. Zaten neredeyse her bitki zehirli kediler için.


  • baal  (21.05.21 17:03:42) 
Hem dışardan girmeye çalışan (mama kokusu alır, kedi kokusu tanıdık gelir vs) hem içerden çıkmaya çalışan ve sıkışan kediler hem gördüm hem duydum, bizzat kendi çıkardıklarım oldu, bir tanesi hiç unutmuyorum perdeleri rayla beraber can havliyle indirmişti de geri kendini öyle dışarı çıkartabilmişti. Tutunamasa çırpındıkça sıkışacak. Sakat kalanlar, ölenler çok feci bir durum. Engelli olanı bilmiyorum kör kediniz de koklayarak içgüdüsel bir çıkış denemesi gerçekleştirse anlık bir şey ve kedileri tahmin edemiyorsunuz.


  • not dark yet  (21.05.21 17:38:57) 
En üst kattayız dışarıdan kedinin gelmesi için uçması lazım. Terasta da vasistas yok. Doğru diyorsunuz ama benimkilerin çıkabilme ihtimali yok. Uyarınız için teşekkür ederimmm


  • suicides underground  (21.05.21 17:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.