[]

aşırı karışık macbook pro mid 2009 batarya ve adaptör sorusu

küçük işler için kullandığım macbook'un adaptörü bozuldu. hazır bozulmuşken bataryayı da değiştireyim diyorum. amerikadan alındığı için adaptörü dönüştürücü ile kullanıyordum. adaptör de yan sanayidi 5 sene dayanabildi.

şimdi a1322 model batarya var içersinde. batarya üzerinde 10.95v 60w yazıyor. ben şimdi uygun girişli adaptörü alırken 10.95v 60w'lık adaptör mü almalıyım?

mesela şu linkte batarya var : www.gittigidiyor.com özelliklerde voltaj 10.95 yazıyor. bu bataryayı takarsam adaptörü alırken neye dikkat etmeliyim?

 
adaptör ile batarya arasında direkt bir ilişki yok. zaten istesen de adaptörü 10.95 seçemezsin. yanılmıyorsam macbooklarda adaptör 18.5 ya da 19 volt. 45-65-80w arasındaki fark ise daha hızlı şarj etmesi. eğer macbookunda harici ekran kartı varsa oyun oynuyorsan ya da render alıyorsan ufak adaptörün gücü yetmiyor ve pilden yemeye başlıyor.

benim 15" mbook pro cihazım gündelik kullanımda hem 45w hem de 65w ile gayet güzel çalışıyordu. özetle aşırı güç tüketmeyeceksen en ufak hafif adaptörü almak en mantıklısı.
  • orpheus  (10.05.21 04:14:21) 
Uyum konusundan bağımsız, ben de macbook pro'nun farklı bir versiyonu için gittigidiyordan apple olmayan bir batarya aldım. %40 kalınca bilgisayar kendi kendine kapanıyor. Tavsiye etmem bataryanı bunla değiştirmeni.


  • twelfth  (10.05.21 09:03:58) 
2009 orijinal adaptör bulma ihtimaliniz zaten düşük, bulacağınız 3. parti bataryalar da çevremdeki arkadaşların tecrübesi hep kullanılmaz ürünler oldular.

Alışveriş sitesinden uyumlu gözüken batarya bakmak yerine tecrübesi olan birinin kullandığı bir bataryanın peşine düşmenizi öneririm.
  • hedep  (10.05.21 11:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.