[]

kuzeybati yonlu ev alinir mi?

Selamlar,

Uzun zamandir oturmak icin bir ev bakiyoruz ve cok zor begeniyoruz. Bu daireyi cok begendik ama sonradan farkettim ki evin cephesi 300 derece kuzeybati. bu da evin hic bir zaman direkt karsidan gunes alamayacak olmasi demek.bu da beni vazgecirme noktasina getirdi. Biraz evden bahsedeyim.

Ev egenin sahile yakin denilebilecek bir ilcesinde.merkezi bir konumda. ev 2+1 dublex. sifir daire . yerden isitma dogalgaz kombili. evin butun odalari siralanmis sekilde ayni cepheye bakiyor. Apartmandaki daireler yan yana siralandigi icin diger cephelere bakan bir tarafi yok. yani odalarin on pencerelerinin hepsi sokaga(kuzeybati) bakiyor ve evin butun odalarinin duvarlari da yan dairelere yaslanmis sekilde. (katlarda yan yana siralanmis 4 daire var, bizimki arada kalan iki daireden biri) dairenin onu cephesi iki katinda da 180 derece acik, orta vadede de kapanmaz.

bu durumda bu daireden direkt vaz mi gecmeli, yoksa bunu kullanip pazarlikta elimizi guclendirip alip gecmeli mi?

 
Tam 'Sevinmelisiniz. Klima elektrik masrafınız az olacaktır.' diyecektim ki, 'dubleks' kelimesini gördüm. Egede En üst katlar tercih edilir olmadığı için dubleks yaparak cazip hale getirilmeye çalışılıyor. Ama ben dubleks de olsa çatı bir daire almam. O şehri bir gezersen göreceksin, satılık evlerin çoğu en üst kattır.


  • Mirket  (01.04.21 10:29:06) 
alınır


  • malheiros  (01.04.21 11:18:24) 
kuzeybatıyı bilmem de , 2+1 dublex ev almam şahsen. insan bir yerden sonra üşeniyor in çık in çık.


  • co2s2  (01.04.21 13:59:32) 
@co2s2 uzun zamandir 4+1 triplexte oturdugum icin bu bir problem degil.


  • jack n brooks  (01.04.21 17:21:39) 
Bulunduğunuz şehirle alakalı bu. İstanbul'dayken güneydoğu cepheli bir evde oturuyordum. Nerdeyse akşama kadar güneş evin içinde. Salon 40 derece oluyordu, oturmanın imkanı yok o derece. Pişman olduk ters cephede bir daireye geçtik aynı binada ve çok rahatladık. Ama Aksaray'dayım şimdi (68) burda da kuzey cephe eve denk geldik, mabadımız donuyor. Denk gelirse hemen güney-doğu herneyse güneş alan bir daireye geçeceğiz. Sıcak iklimli bir yerden bahsediyorsanız bence gayet alınır diye özetleyerek bitiriyorum


  • cowboy  (02.04.21 05:12:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.