[]

Hâhiş ?

Selam

Bu "hâhiş" kelimesinin anlamı "arzu, istek" diye geçiyor sözlüklerde. Ama merakım şu, bu kelime eski metinlerde arzu ve istek dışında, çok benzer bile olsa bu iki anlamdan farklı anlamlarda kullanılmış mı, bilen varsa bilgi verebilir mi? Kullanılmışsa hangi anlamlarda kullanılmış?

Hiç ummadığım birinden hiç ummadığım bir cümle içinde kullanıldı, bir türlü konduramadım, anlayamadım da... kıvranıyorum bildiğiniz gibi değil, öğrenmem lazım... yardım edebilen çıkarsa beni çok ama çok mutlu eder...

 
Nasıl bir konseptte kullanıldığını söylerseniz belki yorum yapmak mümkün olur. Başka anlamlar da var, ama hep istek-arzu minvalinde. Farsça'da, teşekküre karşılık 'rica ederim' anlamında kullanılıyor.


  • tingen  (01.04.21 09:24:21) 
arapca degil bu kelime. muhtemelen farscadir...


  • camussar  (01.04.21 14:25:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.