[]

Eziyet internet ve SNR değerleri

internet bağlantım var ile yok arası. bir hafta sonum var, hiç bir içeriğe erişemiyorum. modemde SNR(noise margin) diye değer ayar var, düşükse bağlantı kötü oluyormuş. Fakat nette gördüğüm örneklerde hep "downstream" düşük "upstream" yüksek. bende durum tam tersi(görseli ekledim). Kullandığım modem SNR değerini seçmeme izin veriyor, varsayılan 8'di 10 yaptım ama pek etkili olmadı. bu internet çilemin nedeni "upstream" değerinin düşüklüğü olabilir mi?




 
derdim hız değil, en azından oradaki değil.
ben 16mbps'ye razıyım ama o hız artık yok(1-2 ay öncesine kadar vardı), sonra birden internet sapıttı. youtube izleyemez oldum, normal açılıyor sonra yarısına gelmeden tak internet gidiyor. kopmuyor ama fiilen bağlantı "yok" gibi.
paket yok, turknet eziyeti var. turknet altyapının desteklediği en yüksek hızı aldığımı söylüyor, ki dediğim gibi ben 16mbps'ye razıyım yeter ki o hızı fiilen alabileyim. kiracıyız tesisat falan işi zor, ev sahibi zaten oralı olmaz.
2 ay öncesine kadar ben 16mbps ile iyi kötü istediğim içeriğe ulaşıyordum, birden olan bu sorun kablodan mı olur?
  • late viper  (13.03.21 20:37:13) 
Konetsu soyledigi kesin cozum.

Artik olarak modem degistirip deneyebilirsin.

Zyxel airties ve tplink modemlerini ayni hatta deneyerek farkli hizlar aldigi tespit ettim.

Turktelekom'un verdigi tplink modemi 2 farkli turknet hattinda sorunsuz bir sekilde kullaniyorum.

Oncelikli olarak kablolamada bir sorun var mi bunu cozlemelisin
  • kaiserr76  (13.03.21 22:05:20) 
W9970 modem serisi


  • kaiserr76  (13.03.21 22:06:37) 
Hocam vdsl çok sıkıntılı bu konuda. Yüksek hızları bakır kablo karşılamıyor bu kadar kullanıcı talebi olunca. Eğer daire içi sorununuz varsa ve eviniz girişteki kutuya yakınsa cat kablo alın. Kabloyu tesisat içinden değil de açıktan yürütün. Giderken söküp götürürsünüz.

Yok bu da çözüm olmazsa bulunduğunuz yere mahkumsunuz demektir.
  • Unde bach canim  (14.03.21 00:50:16) 
@kaiserr76
tplink W9970 modemim var, rafta duruyor. onunla bağlantım çok kötüydü modem değiştirdim.
tplink W9970 ile yaşadığım sorunlar:
1- kapsama alanı azdı, modem evin antresinde mutfakta internet çekmiyordu.
2- çoklu bağlantıda internet sürekli kopuyordu. 4-5 cihaz bağlanınca internete girilmez oluyordu.

1 sene önce keenetic marka modem(extra dsl) aldım. ek özellikleri bir yana yukarıdaki dertler gitti. evin her yerinde çekiyor, bağlanan alet sayısı sorun olmuyor. lakin 2 aydır böyle bir sorun peydah oldu. bu arada bugün "upstream" değeri 9-10'a çıktı, bağlantı da normal gibi. böyle dalgalı olduğu için "kablodan mı olur?" dedim. bir gün net yokken ertesi gün düzeliyor. Kablodan olsa sabit olmaz mı?

@Unde bach canim
kablonun mutlaka etkisi vardır. yıllar önce bir kaç kez niyetlendim ama olmadı; 4. kattayız, içeriden kırma işi gerek, kiracıyız yaptıramıyoruz. dışarıdan da çektirme imkanı yok.
  • late viper  (14.03.21 15:58:27 ~ 16:03:18) 
“Kablodan olsa sabit olmaz mı?”

Dış hat bakır kablo da sorun olabilir dediğim gibi. Sorun oysa kimsenin yapabileceği bir şey yok.
  • Unde bach canim  (14.03.21 16:25:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.