[]

avukat maaşları

5,5 yıl kıdemi olan, mesleğe 1,5 yıl ara vermiş, şu anda yeniden iş arayan bir avukatım. Çok iyi derecede birkaç yabancı dil biliyorum, genellikle yabancı müvekkillerle şirketler hukuku ağırlıklı çalıştım. Görüşmede ne kadar maaş istemem uygun olur, şu anda ücretler ne durumda, piyasadan haberim yok. Sorabileceğim kimse olmadığı için buradaki meslektaşlarımdan bilgi bekliyorum. :) Ne bileyim mesela 9bin tl net maaş desem çok uçtun mu derler? Sizlerde durum nedir? Bir de maaş yanında ne kadar yol ve yemek ücreti alıyorsunuz?




 
8-15k arası alırsınız.


  • archmage mahmut  (04.03.21 14:05:41) 
Sektörden uzağım ama yeni başlayan sadece İngilizcesi olan bir tanıdığım 4.5 ile Başladı. İngilizcesi olmayan ise 4 ile falan.

Lokasyon İstanbul.
  • westblack  (04.03.21 14:12:59) 
Ben icra yapan bir büroda çalışıyorum, tecrübe 2 yıl + staj. 4,5 net maaş, günlük 20 tl yemek, aylık akbil tutarı 275 tl yol ücreti alıyorum. Artı olarak prim alıyorum ama o aydan aya değişen bi tutar. Ama yıl ortalamasında 500 tl filan oluyor.

İş hukuku yapan büroda çalışan arkadaşım 5,5 net maaş alıyor yol yemek yok. (1,5 yıl tecrübe +staj)

İcra iş şirket danışmanlığı karışık butik büroda çalışan arkadaşım 5 net maaş ve aylık 400 tl yemek alıyor yok ücreti yok. (1,5 yıl tecrübe +staj)

Sizinki gibi yabancı dil yabancı müvekkil olaylarında durum ne bilmiyorum, sanırım benzerdir. 1,5 yıl yzak kalınmış olması dezavantaj ama bence görüşmelerde bu kadar uzak kaldığınızı söylemeyin.
  • turuncu tonlarda  (04.03.21 14:26:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.