[]

Kalıcı uzaktan çalışma modeline geçtik, şaşkınım!

İstanbul'a sırf çalışmak için gelmiş, bir düzen oturtmuş, tek başına yaşayan bir çalışan olarak burada durmamın resmiyette hiçbir anlamı kalmadı. Acaba Ankara'ya ailemin yanına dönsem kiram cebimde kalsa düşünceleri, bir kere evden ayrıldım bir daha aynı eve giremem seçeneği, Ankara'da aileden ayrı eve geçme vs vs derken... Bir sorum da yok aslında, sadece istişare etmek istedim. Sizler olsanız neler yaparsınız? Bundan sonrasını nasıl değerlendirmek gerekir?




 
Biz aynı durumda didime taşındık
Trafik yok, kalabalık yok, ucuz
Çoh güzel hayat :)
  • summatinyourteeth  (24.02.21 18:50:43) 
bu sabit kalıcı uzaktan çalışmaya geçenler devlet memuru mu?
bir daha iş değiştirme veya işten atılma, işyerinin kapanması v.s. durumlarında remote işyerleri haricindeki işlere başvuramayacağını düşünmüyor mu?

kaldı ki yarın bir gün aynı işyerinin de hadi ofise dönüyoruz, böyle olmuyor deme ihtimali var.

ben mi çok eski kafalı düşünüyorum bilemedim.
  • nuisance  (24.02.21 19:03:24) 
Evlenirim ben olsam :)


  • etna  (24.02.21 19:07:52) 
Biz de istanbul dışında ev arıyoruz şu an:) ki ben yedi göbek istanbulluyum ama istanbuldan bıkmışız.


  • suicides underground  (24.02.21 19:14:20) 
Deprem var hocam, her türlü dön zaten.


  • plutongezegendegilmi  (24.02.21 19:20:04) 
Ankara'dan İstanbul'a benzer sebeplerle taşınmış biri olarak rahatça geçiniyorsam ben geri dönmezdim çünkü İstanbul ile Ankara'nın imkanları farklı, ortamı farklı. Ama tamamen kişisel tercihtir, Ankara'yı sevmiyorum şahsen. Hele ki aile evi baskısına asla geri dönemem şu yaştan sonra. Ama bu da kişisel bir şey, sizin ailenizle ve Ankara ile olan ilişkinizle ilgili.


  • Mossy  (24.02.21 19:24:33) 
Ankara'ya don kiran cebinde kalsin.


  • hot potato  (24.02.21 19:31:24) 
Bir ankarali olarak istanbula üç dört defa iş için gitme imkanım oldu ve hiç birinde gitmedim. Ve istanbula her ziyaretimde Iyi ki de gitmemişim diyorum.

Yukardaki arkadaşın dediği gibi şehir tercihi çok kişisel ve subjektif bir husus. Bunu sizden iyi kimse bilemez.
  • aslil  (24.02.21 19:33:03) 
Bekar mısın evli mi? Evliysen istanbul dışına, güzel bir şehre taşın kafana göre yaşa derim :) Bekarsan istanbuldan uzaklaşmak istemeyebilirsin bütün seçenekler burada olduğu için. Aile evine dönmek belli bi yaştan sonra sıkıntı.


  • roket adam  (24.02.21 21:32:31) 
Tüm cevaplar için teşekkürler öncelikle.

Ben özel sektörde çalışıyorum ve kalıcı remote’a geçilince taşınabilirsiniz, hiç durmana gerek yok denildi. :) bunun dışında İstanbul’da denize araçla 5 dk mesafede oturuyorum ve merkezi bir yerde sayılırım, normalde evimle işim arası da yürüme 10 dakikaydı. Aslında burada kurduğum hayat gayet güzeldi ama şaşkınım dediğim gibi. :)
  • silverleaf  (24.02.21 21:35:16) 
@roket adam, evli değilim, evlilik gündemimde olan bir şey değil. Sanırım gönlüm İstanbul’da kalmaktan yana ama ailem bu olayı öğrenirse direkt taşımaya gelirler beni. :)


  • silverleaf  (24.02.21 21:36:36) 
istanbulda ikametli kalıcı uzaktan çalışan biri olsam ben antalya'ya taşınırdım. balkonu da kapattırırdım panjurla. miiisss, deniz manzarası.


  • rain when i die  (24.02.21 21:50:38) 
koç grubu geçti kalıcı. sabancı da galiba geçecekti.

öncelik olarak netleştirmek lazım 6 aydan fazla süreceği kesin mi. 6 aydan fazlaysa 6 ayın masrafı 2500 olsa aylık 15000 fena para sayılmaz.

bir kaç dönen var böyle. tekrar gelecekler tabi. öğrencilerde de durum benzer. sonsuza kadar kalmayacaklar.

ben olsam tanıdık biri bulup evi devrderdim geçici süre. olmuyorsa ilerde tekrar ev tutunca eşyaları ankaradan tekrar getirmen gerekecekse çok zahmetli
  • ShadowOfMoon  (24.02.21 22:07:36) 
Bir konuyu daha sorayım: bu uzaktan çalışma döneminde parça parça gidip yurtdışında yaşamak iyi bir fikir mi sizce? Örneğin aylık Airbnb kiralamak ve 1 aylığına yurtdışında yaşamak, Türkiye’ye gelip bir süre sonra tekrar gitmek şeklinde? :)


  • silverleaf  (24.02.21 22:26:38) 
onu da çok yapan var, ama avrupa'da falan yaşayıp farklı ülkelere gidiyorlar (para biriminden ötürü türkiyeden gitmek zor :) digital nomad diyorlar o tiplere.

eğer gelir noktasında problem yoksa gayet güzel bir şekilde yapılabilir, hatta inanılmaz bir hayat tecrübesi olur. hatta youtuber bile olabilirsin sonra bunları anlatarak, bu ilginç bir deneyim çünkü.
  • roket adam  (24.02.21 22:39:00 ~ 22:41:06) 
bence harika ve de enfesto bi şey. ben olsam istanbul'un kıyısında köşesinde kalan az nufuslu ilçelerini biraz araştırırdım bkz. sarıyer, riva

asıl yapacağım şey ise antalya'ya yerleşmek olurdu.
  • ala09  (24.02.21 22:39:08) 
sınırlar kapalı, yurtdışına gidemezsin.


  • ghostinthemech  (24.02.21 22:46:39) 
@ghostinthemachine Pandemi sürecinden sonra gidebilirim, uzaktan çalışma pandemiye bağlı değil?


  • silverleaf  (24.02.21 23:22:56) 
"Bir konuyu daha sorayım: bu uzaktan çalışma döneminde parça parça gidip yurtdışında yaşamak iyi bir fikir mi sizce? Örneğin aylık Airbnb kiralamak ve 1 aylığına yurtdışında yaşamak, Türkiye’ye gelip bir süre sonra tekrar gitmek şeklinde? :)"

Turkiye'de aligin maasla Avrupa'da idare etmek zorlamayacaksa veya hepten para biriktirmeni engellemeyecekse neden olmasin? Benim isverinimin VPN uygulamasi yuklu cep telefonunu yurtdisina cikarmam yasak ama sende boyle bir kisitlama olmayabilir.
  • hot potato  (25.02.21 00:52:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.