[]

En öndeki dişim bütün olarak kırıldı

Herkese günaydın, az önce kahvaltıda börek yerken hiç bi sorunu olmayan dişim bütün olarak kırıldı ne bir acı ne bi kanama. bu diş yerine geri takılır mı? yeni diş yapılıyor mu? şuan inanılmaz bir şoktayım ne yapacağımı bilemedim.




 
Görmek lazım ama tahmini olarak;
Dolgu yapılabilir.
İmplant yapılabilir.

Tekrar yerine takılmaz.
  • mezarkabul  (22.02.21 07:55:40) 
cok gecmis olsun


  • neverguesser  (22.02.21 07:55:58) 
@mezarkabul şuan evde bildiğiniz şok içindeyiz. hiç bir şey yokken bir kere börekten ısırdım kırıldığını bile anladım ısırırken ağzıma sert bir şey geldi çıkardım bütün halinde bir diş.


  • dirildimde geldim  (22.02.21 08:07:48) 
17 gibi bisikletten dustum, on dislerden biri kirildi neredeyse tamamiyle.
Ondeki ikinci disede kanal tedavisi yapip ufalttilar.Sonra ikisinin ustune kaplama taktilar. Yani kirdigim dis yuzunden bir dis daha kaybettim.

Yani ortada birsey kalmamissa kaplama yapmak icin yanindakini de kesmek zorunda. Implant buyuk ve pahali bir is o yuzden implanta gireceklerini sanmam.
  • cooperr  (22.02.21 08:28:18 ~ 08:28:59) 
ah ya geçmiş olsun. bir arkadaşımın dişi yapıştırılabilir şekilde kırılmıştı, ona doktor dişi dilinin altında saklayıp getirmiş olsan yapıştırırdık diş canlılığını yitirmeden demiş. umarım hızlıca çözüm bulmuşsunuzdur.


  • lcha  (22.02.21 09:23:16) 
arada rüyada görürüm dişimin düştüğünü. gerçeğini yaşamak çok acayipmiş. geçmiş olsun.


  • ghostinthemech  (22.02.21 09:23:20) 
Benim dişim dondurma yerken kırılmıştı. Benimki de en öndeki dişlerden biri. Dondurma da soğuk değildi. Çok garip, sonra araştırdım, son 10 yılda bu olayda patlama derecesinde artış varmış. Muhtemelen yediklerimizin ya da dış macunlarinin bir etkisi.

Benim dişime mikroskopla estetik dolgu yaptılar. Çok doktor aradım en son böyle birisini buldum. Gayet güzel oldu. Fakat içi kırılmıştı benim dişimin, yarışı gitmemişti.
  • nucleon  (22.02.21 09:25:43) 
benim de ön diş kırıldı.günlerce gitmeyince iyice kırık büyüdü.
neyse ki kökü duruyordu ve kaplama yaptı oraya.5-6 yıldır da düşmedi. yandaki dişlere dokunmadı.
yandaki diş zaten ölü diş de dokunma dedim. sonuçta benim dişim.bir gün o da kırılırsa ona da kaplatırım
  • ShadowOfMoon  (22.02.21 09:39:56) 
diş sıkma probleminiz olabilir mi? genelde böyle ani diş kırılmalarının arkasındaki sebep dişleri sıkmak oluyor da, kendimden de biliyorum.
o kadar büyük bir kırığın tek çözümü implant. sakın implant yaptırmayı çookk büyük ve zor bir şey sanıp yandaki sağlam dişi törpületip kaplama falan yaptırmayın. hem sağlam dişe yazık, hem de o kaplamaların altında kalan törpülenmiş minik dişler de eninde sonunda çürüyüp ikinci bir işlem gerektiriyor.
implant yaptırın, bekleme süresi biraz uzun biraz da masraflı ama en sağlıklı ve estetik çözüm o.
  • treize  (22.02.21 09:47:46) 
@treize evet çok fazla dişlerimi sıkıyorum hatta bunun için dişçiden bi aparat almışlığım bile var. şuan iyi bir diş hekimi arayışındayım bulur bulmaz gitmek istiyorum. genç yaşımda dede gibi geziyorum olacak iş değil.


  • dirildimde geldim  (22.02.21 16:42:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.