[]

Yemek yeme alışkanlığı

Pek memnun olmadığım, kurtulmaya çalıştığım bir yönüm var. Evde fazla olan tatlıları, meyveleri ziyan olmasınlar diye yiyorum. Örnek olarak bir kutu ekler alınmış. İsteyen istediği kadar yemiş. Ama hâlâ bir sürü ekler var kutuda. Sonuçta sütlü tatlı. Bir süre sonra bozulacak yenmezse. Ben de atılmasın diye ekler yemeye başlıyorum. Ya da mandalina alınmış birkaç kilo. Bir süre yendikten sonra bir sürü mandalina kalıyor. Meyveler de yenmeyince bozuluyor. Bu sefer de mandalinalar ziyan olmasın diye mandalina yemeye başlıyorum. Sizin de böyle bir davranışınız oluyor mu?




 
oluyor, bu yuzden almiyoruz. sadece yenecek kadar aliyoruz.
4 mandalina ornegin. 2 kurabiye vb.

  • try again fail again fail better  (17.02.21 23:37:15) 
Benim de bir süre öncesine kadar yeme alışkanlığım kötüydü ama bahsettiğiniz türde değil. Sizin yaptığınız şeyi annem yapardı. Bu yüzden midir bilinmez kalan son lokmamı çöpe atmaya meyilli bir insanım. “Bir lokma vardı yeseydin ya” lafı en çok duyduğum şeylerden biridir mesela. Bence bir insanın kendisine yapacağı en büyük kötülük midesini çöplüğe çevirmektir. Bırakın mandalina çöpe gitsin. En fazla bir dahakine daha az almayı öğrenirsiniz.


  • ruhen hastayim ben  (17.02.21 23:38:00) 
ziyanın yanında ek olarak benimki bir de annemden kalma "kalmasın bir lokma" alışkanlığı. kalsın varsın, atılsın varsın. yani gerçekten o kalanları yerken ne yediğinden zevk alıyorsun, ne en ufak bir hayrını görüyorsun sağlığına, üstüne genelde boş kalori çer çöp oluyor. biraz bunun üstüne düşünüp yemeyince hiçbir şey kaybetmediğini fark etmeye bakıyor iş. özellikle ben de kilodan yana sıkıntı çektiğim için işimi gördü: kalori hesabı bir işe yarayabilir.


  • harfitarif  (17.02.21 23:43:20) 
@try again fail again fail better, 4 mandalinayı nasıl alıyorsunuz? Mandalina çoğu yerde kiloyla satılıyor.

@ruhen hastayim ben, midemi çöplüğe çevirmiyorum kesinlikle. Bahsettiğim ekler, mandalina sevdiğim yiyecekler ve bunları farklı zamanlarda yiyorum. Sevmediğim yemekleri kesinlikle yemem. Ben her zaman az yiyecek almaya çalışıyorum ama eve alınırken bu kadar ince düşünülmüyor.
  • dissendium  (17.02.21 23:43:27) 
Bende de var bu alışkanlık. Tamamen ailemden geliyor özellikle annemden. Yani düşünüyorum da bizim evde asla yemek çöpe atılmazdı. Herkes tabağında ne varsa sonuna kadar bitirirdi. Annem tam bir zero waste insanı. Ben de israf sevmiyorum ve hiçbir şeyi israf etmemeye çalışıyorum aynı şekilde. Kendi evime az almaya çalışıyorum o yüzden her şeyi ama bazen bazı şeyleri sırf atmamak için fazla yediğimi fark ediyorum.


  • ms brownstone  (17.02.21 23:54:21 ~ 18.02.21 00:02:29) 
daha sık markete gidin. alışverişleri iki-üç haftalık değil bir haftalık yapın. bir hafta için 5 kilo mandalina alıyorsanız bırakın markete alışveriş yapmayı bilen bir kişi gitsin ya da bu kişi başkasıysa siz gidin. bir yiyeceği çöpe atmak teoride arz-talep dengesini gereksiz yere bozmak anlamına geliyor. yani ihtiyaç fazlası üretime neden olmuş oluyorsunuz bir bakıma. bu diş fırçalarken suyu kapamak kadar önemli.


  • bohr atom modeli  (18.02.21 00:03:55) 
@bohr atom modeli, fazla dediysem 1 kilo mandalina artmıyor. Zaten haftalık alınıyor çoğu zaman. Benim burada bahsettiğim 2 tane mandalina kaldıysa israf olmasın diye mandalina yemek.


  • dissendium  (18.02.21 00:09:03) 
siz bir sürü mandalina kalıyor yazmışsınız ben oradan hareketle yazdım. altı üstü iki mandalina ise yaptığınızda bir olağandışılık yok bence. sevilen her şey abartı miktarlarda olmamak kaydıyla bozulmasın diye yenebilir. bunu yapmayan yoktur.


  • bohr atom modeli  (18.02.21 00:14:06) 
Benim olmuyor. Meyveyi sebzeyi marketten sayarak alıyorum. Hangi gün ne yiyeceğimi alışveriş öncesinde planlıyorum. Kendi yemek alışverişimi kendim yapıyorum, ailem daha sağlıksız besleniyor ve orduya yetecek kadar yemek yapıyorlar. Bir iki mandalina bir şey değil ama bozulacak diye vücuduma ekler sokamam. Benden kıymetli değil şeker bu diyip atarım çöpe.


  • jazzabel  (18.02.21 00:24:48) 
4 mandalinayi nasil aliyorum? turkiye'de yasamiyorum ama orada oldugum donemde ornegin migros'a gidip elime bi poset alip icine 4 tane koyup tartiriyorum. hic bi markette 1 kilodan asagi satilmaz diye bir ibare gormedim. ayni sekilde 1 elma, 1 muz aldigimda cok oldu.


  • try again fail again fail better  (18.02.21 01:31:16) 
Kayınvalidemin bir sözü var “ param ziyan olacağına midem ziyan olsun.”


  • suicides underground  (18.02.21 08:51:11) 
Batık maliyeti okumanızı öneririm


  • EasyTiger  (18.02.21 12:19:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.