[]

1 sene önce karayolları dava açtı

1 sene önce istimlakla alakalı bir dava açıldı. istimlak parası 7 sene önce alındı fakat bazıları az para aldığını düşündüğü için dava açmış bundan dolayı da karayolları arsa sahiplerine dava açmış. biz karara karşı çıkmadık. karşı çıkma ve hatta az verildiğini söyleme hakkımız da varmış diğer emsallere bakarak. bunlar pandemi sırasında olduğu ve farklı şehirlerde olduğumuz için karşı çıkmakta geç kaldık.

kasım ayında bilirkişi ile gözlemler yapıldı fakat davayı açan avukat mesleki mazeretten dolayı 2 kere davaya katılmadı. Bunun dışında duruşma tutanağında bilirkişinin de dönmediği anlaşılmış. biz şu dava bitsin de işimize bakalım kafasındayız.

biz fazla para aldığımızı düşünmüyoruz fakat avukat bir tanıdığımız tekrar para alabilirsiniz diyor.

neyse asıl sorum küçük bir ilçe için konuşursak bilirkişi ve avukat bu işi 2 hatta 3 ayda halledememesi mümkün mü? 1 sene önce dava açtıklarında üç aşağı beş yukarı çevre hakkında bilgilerinin olduğunu düşünüyorum. dava bizim lehimize döndüğünü bildiklerinden davaya katılım göstermiyor olabilirler mi? daha ne kadar erteletcekler bu davayı merak ediyorum.

not: çok anlamıyorum bu işlerden...

 
Anlaşılmayan her işte avukatın sahtekarlık yaptığının sanılması...

Dosya bilirkişideymiş anlattığınıza göre. Yani dosya yok. Dosya yok, anlıyor musun(muge anli tonlamasıyla), avukat ne yapsın duruşmaya katılıp, mazeret vermiş işte. 2-3 ay bizim ülkemizde duruşmalar arası süre bile değil.
  • her giriste sifresini unutan adam  (05.01.21 00:30:18) 
Bilirkişinin dönmediği değil bilirkişiden dönmediği yazıyordur.şimdi sen bilirkişisisin atıyorum kadastro bilirkişisi bende hakimim.

Falsecim al şu dosyayı (dosyayı fiziki olarak, komple) ölç biç bana rapor sun diyorum.
Sende alıyorsun gerekirse karayollarına tapuya vs araştırma yapıyorsun gerekirse ölçüm yapıyorsun vs.

Sonra dosyayı ve raporunu bana sunuyorsun bende sana bu emeğin karşılığı bi ücret takdir ediyorum.

Şimdiiii sen eeey bilirkişi söyle bakalım neden hala raporunu sunmadın? Küçük bi ilçe demişsin yoksa sen ilden filan mi geliyorsun ? Yoksa elinde çok dosya var sıra bu dosyaya mı gelmedi? Söyle nezaretini insanlar öğrensin!!!

Diğer bir konu; bu dosya fiziken bilirkişide olunca mahkemede gölge dosya yaparlar yani nedir, dosyanın son duruşma zaptı önemli birkaç evrak vs olan bi yedek dosya. Neden bunu yaptılar çünkü dosya bilirkişide

Durum böyle olunca hakim her celse yazar; dosyanın bilirkişiden dönmediği görüldü gereği düşünüldü dosyanın bilirkişiden dönmesinin beklenmesine duruşmanın 31 Şubat 2021 tarihine bırakılmasına karar verildi.

Şimdi avukatta bunun böyle olacağını bilir, gitse de böyle olur gitmese de. O zaman niye gitsin zaten bi ton duruşması var. Yazar bi dilekçe falan mahkemede duruşmam olduğundan sizin duruşmaya katılamayacağım mazeretimi kabul edin diye. Eee hakim bakıyor zaten dosya yok piyasada kabul ediyor mazeretini.

Umarım detaylı anlatabilmişimdir, sizin dosya bilirkişide tıkanmış oradan dönerse hızlanır. Ama şunu lütfen unutmayınız, ne o mahkemede ne o bilirkişideki tek dosya siz değilsiniz.
  • infernalcadre  (05.01.21 00:44:16) 
@infernalcadre detaylı anlatım için teşekkürler. evet tek biz değilizdir diye ben de düşündüm ama emsal olarak gösterilecek fazla da yer yok. hemen rapor sunulur diye düşünmüştüm. o yüzden işi acaba yokuşa mı sürüyorlar içimden geçirmedim değil :)

peki bir sorum daha var; bilirkişi raporu en ince detayına kadar sundu fakat avukat bi mazeret sundu (hasta oldu, arabası bozuldu vs) gelemedi. dava yine mi ertelenir?
  • false pretension  (05.01.21 00:55:04) 
Hakime bağlı, kabul etmeyebilir ama avukatı o zaman işi şöyle uzatır, hakim bey raporu yeni gördük detaylı inceleyip beyanda bulunmak için süre istiyoruz der, duruşmayı atarlar (bulunduğu il/ ilçenin iş durumuna göre değişir) 6 ay sonraya.

Ama en en sonunda avukat bu şekilde devam ederse ki etmesi suçtur, mazeretini kabul etmeyebilir ve yokluğunda karar verebilir. Hatta hiç bir aşamada mazereti kabul etme zorunluluğu yok gerekçesini yazdığı sürece.
  • infernalcadre  (05.01.21 01:03:50) 
Hocam bizim biraz çetrefilli bir arsa davasında 3 yılı geçtik, 2 ay sonra artık karar bekliyoruz. 1 yıl güzel süre.


  • montreal  (05.01.21 09:15:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.