[]

Kahve çekirdeği öğütme

Yanlışlıkla hazır öğütülmüş yerine, çekirdek olarak sipariş vermişim. Paketi açınca farkettim. Blendera atayım dedim ama o da tavsiye edilmiyormuş. Blender bıçaklarına zarar veriyormuş diye okudum. Bunu dışarıda parasıyla öğütürler mi? Veya başka bir yolu var mıdır?




 
Ben hatırlıyorum kanyon macro center kasa çıkısında direkt öğütücü vardı. Rica etsen çekerler.


  • solenkol  (25.12.20 09:39:16) 
gidin bir kahveciden rica edin. ama eğri gemi doğru sefer derler, sizinki de öyle olmuş. bunu bir işaret gibi algılayın, kendinize basit bir öğütücü alın, her kahvenizi taze çekin:D


  • co2s2  (25.12.20 10:34:00) 
Starbucks dışındaki kahvecilerden rica edin. Starbucks nur diyor peygamber demiyor.


  • kojonotsuki  (25.12.20 12:35:22) 
ben de 1 ay önce hasbelkader yanacak uçuş millerimle herhalde piyasadaki en ucuz öğütücülerden birini (sinbo) aldım, sabah taze çekip içmekten aşırı memnunum. hep öğütülmüş alıyordum, 1 aydır kendim öğütüyorum. aletin kendisinin ucuzluğuyla gelen bir kalitesizliği var tabi ama olsun, gittiği yere kadar :)

bu esnada kahveciler tercih etmeyebiliyor kendilerinin olmayan kahveyi çekmeyi "tadı karışır" bilmem ne diye. bilinen zincirlerden birininse ve yakında varsa doğrudan orada çektirmek en temizi
  • harfitarif  (25.12.20 13:11:45) 
"ucuzundan" bir tane kahve öğütücü almayın demeye geldim. onun yerine çekilmiş kahve alın daha iyi.

pahalı kahve öğütücüleri de çok pahalı diyorsanız, manuel el değirmenleri var çok daha uygun fiyatlara. kahveyi öğütürken en önemlisi kahve çekirdeğinin bıçaklarla parçalanmaması, onun yerine seramik dişliler arasında sıkıştırarak öğütülmesi. öyleli bir öğütücü alın alacaksanız. öneri: hario

blenderda olmaz bence de, yazık edersiniz. kahvecilerin çoğu ücretsiz olarak öğütecektir. biri yapamam dese diğeri illa ki yapar. şansınızı lokal kahvecilerde deneyin bence.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (25.12.20 13:22:37 ~ 13:23:16) 
n11scdn.akamaized.net

henüz kahve için kullanmadım çünkü öğütülmüş olarak aldığım kahveler hala tükenmedi. ama iş göreceğinden eminim youtube'ta videoları da var bakabilirsiniz.

bim'den 105 liraya almıştım. hala görüyorum 1 tane falan kalmış duruyor mağazalarda.
  • jamiro  (25.12.20 14:14:34) 
bir değirmen alın bu vesileyle. daha sonra da çekirdek alır kullanmadan önce öğütürsünüz.

www.amazon.com.tr

normalde kg97 tavsiye ederdim ama fiyatı bunun iki katı neredeyse.
  • inheritance  (25.12.20 15:22:12) 
Geçen ay bende yanlışlıkla çekirdek almışım iyi ki öyle olmuş.
fındık ceviz yulaf öğütücüsü var sinbonun ona attım hiç bir zarar vermiyor.
fakat keçiboynuzu ve çekirdeği bıçakları kırıyor çok sert onun dışında başka bir şey ile bıçakları bozamadım şimdiye kadar.
  • kararsızataletfilozofu  (25.12.20 20:05:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.