[]

Bitcoinle günde 4-5 bin kâr elde etmek

Bi tanıdık var. İşi gücü bıraktı yakın zamanda. Kendini tamamen kripto paraya verdi. Bitcoin düşükken alıp yüksekken satıyorum diyor. Günde çok sayıda al sat yapıyorum ve günlük kârım 4-5 bin lira diyor. Çok büyük paralar yatırdığı için ufak bi artışta güzel kâr ediyor. Ben de 2-3 bin yatırdım onla takılıyorum. Günde 80-100 lira falan getiriyor. Ama bir gün fena patlayacağız hissi var içimde.

Sizce bu balon patlar mı? Ben uzun süredir kripto paraları takip ediyorum. Şu anda görüyorum ki internet bankacılığını yeni kullanmaya başlayanlar bile bitcoin bu işe girdi. Bu kadar çok rağbet olunca patlaması yakın gibi, ne dersiniz? Sonsuza kadar kâr etmeyeceğiz heralde???


 
bitcoin büyük yükselişler sonra %30'ar düzeltmeler (düşüşler) yapar. Grafikleri inceleyip geçmişini görebilirsiniz. Yine büyük ihtimalle böyle olacak. Fakat all time high'ı geçince de şimdiye kadar hiç orada kalmadı, 2017'de eskiden beri içeride olanlar korkup satarken ben aldım. Onlar 6000 dolarda çok iyi diyip sattılar 19bin küsur dolara gitti.

Ben bu sefer de 60 bin doları geçeceğini düşünüyorum ama uzun vadeli (2022 başı vs) tahminim bu. Arada düşer çıkar, ki geçen yıllarda 3500 dolarlara kadar düştü geri bu noktaya çıktı örneğin.

Fakat, bu genel bilgiler dışında al-satçı patlatmak üzerine kripto dünyası. Düşükten alıp tutsan daha iyi kar edebilirsin. Çünkü stop loss patlatmak için manipülasyon yapan da var (büyük hacimlilerde görece daha zor tabii). Genelde her tradercı 5-10 düzgün şey yapsa 1 kere terste kalınca ya kaybeder ya da çok büyük kar imkanını kaybeder (satıp dolarda beklersin sonra uçan şeyin arkasından bakarsın) Veya hep stoploss ile garantili gidiyorsundur, bir sefer loss patladıktan hemen sonra %30 artar, koymamaya başlarsın, bu sefer %40 içeri girersin vs.
  • nhk ni youkosu  (24.11.20 23:29:59 ~ 23:30:55) 
patlarsan 2-3bin kaybedersin üzülme :)


  • dafuq  (25.11.20 00:36:45) 
arkadaşınız al-sat yapmasaydı bile yine aynı miktarları kazanırdı bence, belki daha fazlasını kazanırdı. benim kenara attığım, hiç dokunmadığım birikim yüzde 40 arttı mesela son on günde. bütün para birimlerinde bir yükseliş var. suların durulduğu zamanlarda al-sat işi kumar gibi geliyor bana.

bu arada uzun zamandır takip ediyorsanız şunu fark etmişsinizdir. işin uzmanı gibi görünen, "şurası direnç noktası, buradan düzeltme olacak, şuradan tekrar yükselecek" diye sayıklayanların bütün söyledikleri patladı, patlıyor. nadiren dedikleri çıktığında da ben demiştim havasına giriyorlar. kimsenin tavsiyesine kulak asmayın yani. kendi risk alabilme kapasitenizi ve kripto paraya olan inanç seviyenizi göz önünde bulundurun yalnızca.
  • bruges  (25.11.20 01:31:40) 
arkadasınız siz kandırıyor büyük bir ihtimal. her zaman kar edemezsin. btc'den para sıfırlayan cok gördüm. arkadasın en fazla kardan zarar ediyordur onu da soylemiyordur.


  • koela  (25.11.20 11:12:13) 
hiç kimse zarar ettim, ediyorum demez. her zaman kazandığı miktarları söyler.

bitcoin alayım mı diye soranlara her zaman online casinoda rulet tavsiye ediyorum. zira bir farkları yok. kırmızı-siyah basarsın %50 şansın var (sıfırı saymazsak) gelirse kazanırsın. bitcoin, hiçbir sebebi, temeli, dayanağı olmadan yükselen/inen bir kumar sistemi.

bitcoinden şu kadar kazandım diyen kişi bunu sadece ve sadece şans eseri yaşamıştır. bu coinlerde öngörü, analiz vs. bir şey yok. şansını denemk isteyen dener. ya patlarsın ya çıkarsın. ben olsam rulet oynarım btc alacağıma.
  • yazar yazmaz yazan yazar  (25.11.20 11:21:02 ~ 11:21:51) 
analiz olmaması okey (çünkü halen küçük hacimli) fakas sadece şans da diyemeyiz. Bir şeyin miktarı sabitse (ve tutanlar yüzünden satış miktarı azalıyorsa) ona talep varsa (bu kısmı insan faktörü ama haklısın) fiyatı artar. Buradaki kumar insanların bunu isteyeceğini öngörmek. Buradaki analiz de şu olabilir, ABD para basıyor, bizim gibi fakir ülkeler zaten parasının değerini koruyamıyor, herkes parasının değerini korumak ve hatta üstüne kazanmak için yollar arıyor. Bu nedenle bu tür şeyler artabileceğini öngörebiliriz.

Al satçıların şans olduğunu ben de düşünüyorum ama komple öyle değil kesinlikle. Ben 2018'deki düşüşten beri 2020 sonrası artacak diyorum ve arttı. Önemli sebebi de yarılanma.

Ayrıca küçük yatırımcı kaybettim demez ama büyük yatırımcı arasında herkes kaybettiğini her zaman söyler bu dünyada. Çevremde var, sırf private key'ini bulamadığı için milyon doları kilitli kalan da var, stop loss koymadığı için inat edip %90 düşüp elinde patlayan da.(ben dahil:D)

Aradaki fark şu, kazananlar aslında bir şey söylemez. Onlar toplayabildiği kadar şey topladı düzgün bir kârla satmayı bekliyor. Onlar tek satışla deli paralar alırken al-satçılar ayda bilmemkaç bin -belki- kazanacak. Size bunu övenler de genelde size bir şey satmaya çalışıyordur. Ben babama-arkadaşlarıma gir diyemedim. Çünkü çok kazansam da bunun yeri geldiğinde çakılabilen bir şey olduğunu biliyorum.
  • nhk ni youkosu  (25.11.20 16:47:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.