[]

İnsan ve Hayvan embriyolarından yeni bir tür yaratmak imkansız mıdır?

Mesela nadiren de olsa farklı türlerin çiftleşmesinden farklı hayvanlar ortaya çıkmaktadır at+eşek = katır gibi. Katır her ne kadar neslini devam ettiremese de mesele var olabilmesi bir şekilde. Peki insan yani homo sapiens ile mesela biyolojik olarak diğer hayvanlara oranla daha çok benzeyen şempanzenin embriyoları ve gerekli şeyler alınsa ve laboratuvar ortamında ne bileyim, tek benim merak ettiğim şey olamaz herhalde insanla başka bir hayvanın dolaylı olarak çiftleşmesinden (eylemsel olarak değil laboratuvar usulü) ortaya yeni bir türün çıkıp çıkmayacağını?

Bu tarz deneyler daha önce olmuş muydu internette pek bir makale bulamadım? O kadar genetiklerde oynanılan, klonlama çalışmaları yapılan ortamlarda yarı insan yarı hayvan olarak şekilde deneyler yapılmadığına inanmak oldukça güç geliyor.


 
(bkz: area 51)

rusya, çin, japonya'da neler vardır kim bilir. bunun bugüne kadar denenmemesi imkansız. sable antilopu, çin munçağı gibi 46 kromozoma sahip hayvanlardan bir şey çıkmıştır ama yaşamamış olma ihtimali yüksek. maymun türlerinde de denendiğini düşünüyorum ama önemli bir şey sonuç elde edebilmişler midir çok zor bence, kulaktan kulağa duyardık oradaki çalışanlardan.
  • diffarentiationation  (27.10.20 03:58:56) 
insan-neandartal türü şeyler olabilir hatta olduğu düşünülüyor.


  • orpheus  (27.10.20 07:07:40) 
İnsan-Neandertal-Denisovan doğal yollarla üreyebiliyordu. Henüz genetik bilgisine sahip olmadığımız başka Homo türleriyle de çiftleştiğimiz biliniyor. Bugün Afrika yerlileri haricinde dünyada yaşayan herkes Neandertal DNA'sından bir parça taşıyor mesela.

Şempanze ve insanın ayrılması 7 milyon yıl önce. Aradan geçen zamanda yaşanan genetik farklılaşmalar çiftleşebilmelerinin önünde engel. Laboratuvarda elbette denenebilir ama birinden diğerine gen aktarmak şeklinde olabilir ki bu da çiftleştirme değil gerçekte.

Böyle bir şey yapmak için bir nedene ihtiyaç var. Bunu yaparsak ne işimize yarar? Ben hızla düşününce böyle bir yarar bulamadım. Eğer reel bir faydası olmayacaksa fon kuruluşları böyle bir deneyi fonlamaz. Bu işler o kadar ucuz işler değil. Dahası kimse sırf merak ettiği için böyle bir şey yapıp etik değerleri çiğnemez. Reel bir fayda olmadığı için devletler de böyle şeyleri gizli gizli yapmaz.
  • evrim halkasi  (27.10.20 08:55:29) 
evrim halkasi + 1

Ustune soyle bir ekleme yapayim. Gizli lablarda gunumuzde uygulanan teknolojilerin 50 yil ilersinde isler yapildigina dair komplo teorisi tadinda dusunceler var. Bunlar cok mantikli degil cunku bu buyuklukteki organizasyonlari gizli tutabilmek cok zor.

Su an bazi lablarda 50 yil ilerisinde yayginlasacak seyler yapiliyor ama en basit giris seviyesi halleriyle yapiliyorlar, son urun halinde degil.

Crispr teknolojisi son 5 senedir cilgin atiyor. Iyice oturtabildigimiz gun genleri kafamiza gore copy-paste yapabilecegiz belki ama su an olayin tam potansiyelinin bile kavranabildigine emin degilim.
  • cleric  (27.10.20 17:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.