[]

bu kitaplardan ilk hangisini

okuyayım? hepsi de mevcuttur. aşağıdakilerden seçeneklerden ilk hangisi okunmalıdır?

-gabriel Garcia marquez - kırmızı pazartesi

-dostoyevski - kumarbaz

-knut hamsun - açlık

-amin maalouf - doğunun limanları.

-murat menteş - ruhi mücerret

-john steinbeck - fareler ve insanlar

-victor hugo - bir idam mahkumunun son günü

-puşkin - yüzbaşının kızı

-kafka - dava

 
Güzel kitaplar ama ben olsam Açlık ile başlardım. Sonra Fareler ve İnsanlar, daha sonra Kırmızı Pazartesi. Yüzbaşının Kızı’nı pek sevmedim ama Dava’yı aşırı heyecanla elimden bırakmadan okumuştum fakat çoğu insan kitaptaki anlaşılmazlıklardan ötürü ve kitabın bir sonunun olmamasından ötürü çok sıkılıyor. Umarım Dava’yı iyi bir yayınevinden almışsınızdır.


  • cemallamec  (24.10.20 21:37:41) 
Bu sırayla oku gitsin zaten kalın kitap yok içlerinde. Dört ve beşinci sırada olanları okumadım ama gerisi gayet güzel sıradan her gün birini okursun. Dava iki üç gün sürer belki.


  • nickimin hakkini veremedim  (24.10.20 22:15:21) 
Kırmızı Pazartesi ve Dava bu kitaplar içinde en ağır ilerleyen kitaplar bana göre. Onları araya sıkıştırıp onlardan sonra Steinbeck ve Knut Hamsun okuyabilirsiniz. İyi okumalar.


  • black holes in the sky  (24.10.20 23:08:13) 
Listedeki kitapların 6 tanesini okudum. Kırmızı Pazartesi Marquez'in en en en sevdiğim kitabıdır, onu oku diyorum. Hiç de yavaş ilerleyen bir kitap değildir ayrıca.


  • buff  (25.10.20 00:31:25 ~ 00:32:22) 
Fareler ve insanlar
Bir idam mahkumunun son günü
Dava
Kumarbaz

Okuduklarımı bu sırayla okumanı tavsiye edebilirim.
  • megalomaniac  (25.10.20 01:01:56) 
bir idam mahkumunun son günü
doğunun limanları.
kumarbaz
kırmızı pazartesi
ruhi mücerret
fareler ve insanlar
dava
yüzbaşının kızı
son olarak da biraz ara verdikten sonra: açlık

not: hicbirini okumadim, ama ben olsam boyle okurdum. kapaklari olsa daha iyi tavsiye verirdim aslinda.
  • robokot  (25.10.20 01:29:34 ~ 01:30:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.