[]

css ile zebra stil yapma?

www.w3schools.com

burada şu kod var: tr:nth-child(even) {
background-color: #f2f2f2;
}


ama bununla satırlar zebra stil yapılıyor. peki sütunları nasıl zebra stil yapabilirim?

nth ne demek onu da anlamadı ki. row yazaydı iyiydi.

 
tr -> table row demek. satırları seçmek için kullanıyoruz.

Bir de td var, o da table data demek. Bir satırdaki bir alan anlamına geliyor, dikey grup olarak düşünürsen bildiğin sütun oluyor.

E şimdi tr için nth-children diye bir selector varsa td için niye olmasın ki? Deniyorum:

td:nth-child(even) {
background-color: blue;
}

Volia! Zebra oldu. Hem de gerçekten zebra gibi oldu çünkü zebraların çizgileri boyuna olur, enine değil.

İkisini bi arada kullanmak biraz daha challenging olabilir, ama öyle bir şeye cidden ihtiyacınız olur mu? Bence çirkin bir şey.

Bir de sadece kodu vermeyip bu kadar uzun uzun yazmamın sebebi şu: kod yazmaya niyetliyseniz temelleri anlayın ve deneme yapmaktan korkmayın. Nasıl ingilizce öğrenirken kelimeleri ezberleyip arka arkaya sıralamıyoruz, bunların da bi mantığı oluyor genelde. Onları düşünme alışkanlığını ne kadar erken edinirseniz ileride o kadar rahat edersiniz.
  • plutongezegendegilmi  (19.10.20 19:03:53) 
ikisini bir arada yapmaya ihtiyacım yok.

çok teşekkür ediyorum kod ve açıklamalar için. tr'nin ne olduğunu merak ediyordum gerçekten :)
  • hlot  (19.10.20 19:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.