[]

Midi Klavye Önerisinde Bulunabilir misiniz?

Merhaba,

Biz iki arkadaşız çok sevdiğimiz müzik yapmak isteyen ve hep midi klavye alıp bişeyler öğrenmek isteyen bir arkadaşımıza doğum günü hediyesi almak istiyoruz. Maksimum bütçemiz bin lira. Bu arkadaşın daha önce bir eğitimi, çalmışlığı, program kullanmışlığı vs vs yok ama hep izliyor yutuptan bu tarz müzik yapım videolarını. Sizce aşağıdakilerden hangisini hediye edelim? yada başka öneriniz var mı?

1 shop.zuhalmuzik.com
2 shop.zuhalmuzik.com
3 shop.zuhalmuzik.com
4 shop.zuhalmuzik.com

 
Mpkmini 2


  • kablelvuku  (17.10.20 22:28:15) 
Native instrument de iyidir yazılım ve plugin desteği veriyordu


  • olaylar olaylar  (17.10.20 22:41:02) 
bende AKAI MPKMINI2 var bence daha aşağısını düşünmeyin.


  • duyurukullanıcısı  (17.10.20 22:46:46) 
Bu arkadaş tahminimiz odur ki bu ürünleri FL de kullanacak, çalıştırır dizi hepsi


  • paramolacak  (17.10.20 23:03:16) 
Gerçek anlamda çalınabilir mini midi klavye benim rastladığım korg microkey serisi ve arturia keystep

Attığınız linktekilerin çalım hassasiyetleri gerçekten çok kötü ve 25 tuşlular. Üzerindeki pad'ler her ne kadar acemilerin çok hoşuna gitse de aslında klavye tuşlarıyla yapılamayacak bir özellik sunmuyorlar ekstra pad olmaktan ziyade.

Bin lira bütçenizle microkey 37 ya da 49 alabiliyorsunuz ki 49 tuş klavye üzerinde çoğu şeyi çalmaya yeten bir tuş sayısı. Tuş hassasiyeti ve yapı kalitesi olarak da korg bir enstruman çalıyor hissi veriyor. Ayrıca damper pedal girişi var azıcık ilerletirse işi isteyebileceği bir şey.

www.korgtr.com

(Bahsettiğim cihazları kullandım uzun süre)

Bu saydığımız bütün midi klavyeler class compliant tak çalıştır tüm işletim sistemlerinde ve yazılımlarda çalışır. İpad'la falan da çalışıyorlar.
  • hedep  (17.10.20 23:43:08 ~ 23:44:25) 
nektar lx modellerine bak. Çok tutulmuş bir midi, ikinci el piyasası da çok canlı. satmak isterseniz çok rahat satabileceğiniz bir ürün.


  • kadera bach  (18.10.20 01:17:09) 
ufak klavyeler benim için çok kullanışsız oluyor.

geçmişte 4 adet 88 tuş kullanmıştım, sonra o ara çok hantal geldiği ve yer kapladığı için 37 ve 49 tuş aldım.

şu an 49 tuş kullanıyorum.

sorunların başında kontakt içinden kullandığım seslerin articulation tuşlarına ulaşmamın zor olması, sürekli oktav in çık yapmam. transpoze kullandığım zaman articulationların yerlerinin kayması ve olayı iyice zorlaştırması.

şu an ki nihayi hedefim müzikten kazandığım ilk parayla 88 tuş native instruments klavye almak. çeşitli boyutları ve modelleri var. en kullanışlı özelliği articulationların yerlerini klavye tuşlarının üzerinde göstermesi.

ikincisi midi klavyede ne olmalı? pitchbend, modulation, octave +-, sustain pedal girişi, expression pedal girişi, start stop rec, ileri geri sarma bunlar hayat kurtaran şeyler. tabi bunlar benim için geçerli. sizin bunların modulation ve pitchbend haricinde hiç birine ihtiyacınız olmayabilir.

tabi bunlar da olunca fiyatlar artıp gidiyor. sıfır vereceğiniz parayla ikinci el sahibindenden ve lokasyon olarak yakın yerlerden bakmanızı öneririm.

ben korg triton taktile 49 kullanıyorum, padleri var ve hiç bi işime yaramadı, padlerle yapabileceğim şeyleri klavye tuşları ile yapabiliyorum.

en çok kullandığım düğmeler şunlar, oktav + ve -, rec start stop ileri geri cycle grubu, klavye üzerinden transpose ve velocity curve, fixed velocity değerleri girme, sustain ve expression pedal girişleri. expression pedalım yok ama ilk fırsatta almayı düşünüyorum muhtemelen sizin buna hiç ihtiyacınız olmayacak.

klavye üzerinde volume sliderlar, solo mute tuşları, pan tuşları, padler hiç bir işime yaramıyor, program içinden otomasyonunu yapabiliyorum.

bunların haricinde aftertouch, ribbon controller gibi özellikler olan alettler de var ama fiyat olarak aşırı uçuktur.

benim triton taktile 88 tuş olsaydı başka hiç bir klavye ihtiyacım olmazdı.

tabi usb girişini saymıyorum 2010 yılından beri hemen hemen tüm aletler usbdir veya hem usb hem midi in outludur.
  • killerbee  (18.10.20 06:40:54 ~ 06:43:15) 
ikinci kısıma geliyorum burası önemli.

eğer bilgisayarı mac değilse, asio 2.0 sürücülü ses kartına ihtiyaç duyacaksınız. bu asio 2.0 sürücüsü denilen olay ekran kartı gibi çalışır, nasıl ekran kartı kötü olan bilgisayarlarda oyun oynayamıyorsak, aynı şekildebu ses kartı olmadan çalacağımız sesler çalmaz, kaydedeceğimiz enstrumanlarda gecikme latency olur.

çeşitli başlçangıç setleri var, behringer, m-audio, presonus, focusrite vb vb gibi markaların.

bunların da dışında bilgisayarınında çok çok kötü olmaması gerekir.

yani klavye alsanız bile arkadaşınız bunu kullanamayabilir.
  • killerbee  (18.10.20 06:46:20 ~ 06:47:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.