[]

babam covid'den çok korkuyor

geçen sane astım başlangıcı teşhisi konmuştu, zaten halihazırda evhamlı bir insandır, çok korkuyor salgından ne yapacağımı bilmiyorum, o öyle olunca haliyle ben de rahat edemiyorum

sizlerin aile büyüklerinde durum nasıl


 
bizim daha da kötü annem akciğer kanseri, akciğerinin bi kısmı alındı, kemoterapi gördü 5 seans, ilaçlar çok ağır geldi , kemoterapiyi de bıraktı, zaten bağışıklık sistemi sorunlu kemodan dolayı.

ben odasına girmiyorum 3 4 metreden fazla yaklaşmıyorum, sürekli evi halandırıyorum, tuvaletleri falan ayırdık, öyle yani.
  • hem şişko hem deli  (25.08.20 23:32:04) 
Benim annem de korkuyor. 65 ustu risk fazla oldugu icin pek cogu korkuyor, cok normal.


  • msb  (25.08.20 23:36:42) 
Haklı olarak korkuyorlar; bu dönemde belirli yaş üstünde anksiyete vakaları oldukça artıs gösterdi. Zaten önlem alması gerekiyor, gereken önlemleri alın ama aşırıya kaçan bir kaygı hali varsa bir uzmandan destek isteyebilirsiniz.

Bunun dışında corona ile ilgili haber aldığı kaynakları kısıtlayın; doğru/yanlış bütün haberleri takip etmesine gerek yok. Günün belirli bir zaman diliminde, sadece güvendiği kaynaklardaki haberleri takip etmesini sağlayın. Bunun da süresi 10-15 dakikayı geçmesin. Covid ile ilgili guvenilir bilgileri ve onlemleri gercekci sekilde paylasin. Onu daha da strese sokacak, korkutacak davranışlardan uzak durmaya özen gösterin. Kendini güvende hissetmesi önemli.

Elini, zihnini oyalayacak şeyler bulun. Bulmaca olur, boyama olur, bahçe işleri olur. Böylelikle zihni biraz daha rahatlar. Sabah çok erken ya da akşam geç saatlerde açık havada yürüyüşler yapsın. Kısacası stres durumunu yonetmeye çalışın. Gün içinde nefes egzersizleri de yaptirmayi deneyebilirsiniz ama bunu babalara kabul ettirmek biraz güç oluyor :)

Ama abartı bir durum; anksiyete, takıntılı derecede temizlik vs gibi seyler mutlaka uzmana danışın ki destek olunsun zira o panik hali kendisine daha çok zarar verir.
  • fraise  (25.08.20 23:37:08 ~ 23:40:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.