[]

latex'e yeni başlayacak birine pratik kurallar tavsiyesi

Selamlar, yüzlerce denklemden oluşan büyük bir doküman hazırlıyorum. önce, default fontunu beğenmediğim için, latex fontuna yakın bir font bulup word editorle başladım ancak bu editor bazı ince ayarları yapmama izin vermiyor (ya da ben bulamıyorum). Mesela çok terimli bir kesirde, terimler veya üsleri kesir çizgisine çok yakın olabiliyor. Bunu düzeltemiyorum. Bu yüzden latex'e mi geçsem diye düşünüyorum. Ayrıca latex fontu daha resmi ve güzel geliyor.

Daha önce latex hiç kullanmadım. Editörü indirdim, ve nihayetinde hello world ve e=mc^2 yazdırmayı becerdim.

Sonradan zaman kaybetmemek için bana tüyo veya aklınıza gelen pratik kurallar tavsiyesi verebilir misiniz.

Bir de latex'i sadece denklem yazımı için kullanmayı düşünüyorum (?).
Denklemleri word'e export etmenin verimli bir yolu var mı? Yani pdf'den kes yapıştır yerine, zira o zaman dosya boyutum çok büyüyecek.

İyi akşamlar dilerim.

 
teşekkür ederim hızlı cevap için. standalone için ayrıca teşekkürler.

niyetim kabasını word'de yazmak, sonra adobe indesign'a geçmek (gerçi indesign'da da denklem problemini bir şekilde çözmem gerekecek). birçok şekil, grafik vs de var ve uzun bir doküman olacak. bir de dokümanı tasarlarken teknik olarak özgür olayım istiyorum. latex bilmediğim için word'ün bu özgürlüğünü latex'de bulamam diye düşünüyorum.
  • panamera  (23.08.20 23:33:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.