[]

KPSS câhiline yardım

Ankara'da yüksek lisans yapıyorum. ALES'ten dolayı elim sıcakken KPSS'ye girip Genel Yetenek Genel Kültür puanıyla B grubu kadrolarından birini yazayım diyorum, maksat bir süre düzenli hayat ve düzenli para.

Muhtemel bir sıkıntısı var mıdır? Diyelim bir yıl sonra istifa ettim, tazminat veya daha sonrası için kamuya alınmama gibi bir yaptırımı olur mu? Girerken güvenlik soruşturması vs. bekletiyorlar mı aylarca? Bu kadrolar da A grubu gibi mi yoksa iyi puanla torpilsiz de girilir mi?

Bayağı câhiliyim bu işlerin. Ucundan kenarından herhangi bir bilgi/tavsiye verebilirseniz sevinirim.

 
b grubu zaten açıktan atandığı için torpil yok.
güvenlik soruşturması aylarca sürebilir, bilemeyiz.
istifa eden memurun tekrar kamuya alınması konusunda teknik olarak bir engel yok. ama farklı şartları var sanıyorum. araştırmak lazım.
  • elorelia  (01.07.20 15:47:34) 
Güvenlik soruşturmasi kalktı.

Memurluktan istifa edersen 1 sene beklemen gerekiyor tekrar kamuya girebilmek için.
  • westblack  (01.07.20 15:52:49) 
güvenlik soruşturması kalkmadı, arşiv soruşturması geldi.


  • banacevaplazım  (01.07.20 15:54:57) 
İkisi de kalktı anayasa mahkemesi bozdu kararı. Şu an tekrar mecliste yasa tasarısı var görüşülüyor. 2sinin de geri gelmesi için. Çok güncel bir konu hatta.


  • westblack  (01.07.20 16:34:51) 
Bazı memurluklarda bir sene bazı memurluklarda altı ay diye biliyorum. Akademi için süre şartı yok mesela. Soru sahibi kendi durumu için araştırmalı bence.


  • elorelia  (01.07.20 17:52:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.