[]

salonda eşyaları düzenlemek (görsel eklendi)

merhaba,

salonumun şeklini değiştirmek istiyorum. eşyaları nasıl uygun koyabileceğimi anlamak için sketchup'ta modelledim, ancak istediğim gibi yerleştiremiyorum. şurada koltuk dışarı baksın, şurada hede hödö olsun deyince hop bozuluyor, eşya artıyor.

bana bir şeyler önerir misiniz ya? ne soracağımı da bilmiyorum ama lkdjf yani böyle bi derdim var. bana derman olun nolur. homeoffice çalışıyorum ve müthiş rahatsız ediyor eşyalar. beklediğim çeşitli cevap türlerini aşağıda listeledim:

. şöyle bi hesap var, güzel şeyler gösteriyo
. ben buradan örnek aldım bazı şeyleri
. bu kişi çoksel odaları tasarlıyo bak linki burada, iki baksan anlarsın taktiği

böyle şeyler bekliyorum. iç mimar arkadaşlara selamlar, peyzaj veya iç mekan bitki konusunda yardım beklerlerse mesaj atabilirler sdkfj

çok teşekkürler!

 
anladığım kadarıyla evin şekline göre ideal yerleşilmiş.

seçenekler:
1- bazı eşyalarla vedalaşmak. ben yaptım. minimalist yaşam iyidir. evde ne sehpa ne dolap bırakmadım salonda. koltuk ve masa sadece. görenler açılan alana inanamıyordu.
2- evi değiştirmek. bunu da yaptım salondan memnun değildim. 6x6 36 m2 civarı bir salona geçtim. tüm eşyalar mükemmel sığdı. salonda balkon olmaması da mükemmel bir artısı oldu işin. dikdörtgen ya da kare güzel çalışıyor yerleşimlerde.
3- belki çizimleri paylaşırsanız daha mantıklı öneriler gelebilir.
  • ozdek  (23.06.20 13:52:20) 
Şöyle geniş açılı bir foto çekip koysan, fikirlerimizi söylesek, seçersin içine sinen tasarımı


  • birbilsem  (23.06.20 13:54:36 ~ 13:55:04) 
çok genel olacak ama pinterest e bakabilirsin. bana da karantinadayken fenalık geldi aynı şekilde, değiştirdim ama pek olmadı. eskisine döndüm. sonrasında sadece fazlalık yapanları başka odalara dağıttım, ortam güzelleşti. bir de halı-perde ya da koltuk örtüleri vesaire oralarda ufak değişiklikler yapmak da baya havasını değiştiriyor. fotoğrafını koyarsan daha çok yardımcı olabiliriz


  • olmaz  (23.06.20 14:05:16 ~ 14:05:49) 
benimki de çok genel olacak ama ikea'nın direkt kendi sayfasındaki ve ikea blog'da milletin yaptığı düzenlemeleri seviyorum ben. kendi evimi de sade X öğrenci evimsi stayla döşediğim için baya az eşyalı oldu. gerçi zaten sığmazdı da çoğu şey, küçük çünkü.


  • pasp  (23.06.20 14:12:58) 
görselleri ekledim.

www.dropbox.com

amacım koltuğu tam ters yönde çevirip manzaraya bakmak. köle masam iğrenç binaya bakıyor ama ona yapacak bişi yok galiba artık. bilemiyorum.

eşya da çıkarırım atarım sorun değil de, istediğimin olması için tv'yi atmam gerekiyor. biraz saçma bi ev.
  • allineed  (23.06.20 14:19:10 ~ 14:28:29) 
:D çok güzel çizmişsiniz. salonun şu anki hâli mi bu? ben çok beğendim :( bu konuda çok düz mantık güttüğüm için benim mantığıma göre olabilecek en makul şekilde koymuşsunuz zaten.

epey bir baktım, galiba tek önerebileceğim şu: kanepe sırtı anlamsız duvara dayanır, kanepe arkasındaki büfe şu an televizonun olduğu yere konur, televizyon da çok çirkin binaya bakan tarafa konur, puf atılır. hatta şu anki hâliyle bırakacaksanız da pufu kaldırın bence. o anlamsız duvarın önünü pufla kapatmadan daha cici şeyler yapılabilir belki. duvara monte raf düzeneği falan yapıp için bir şeylerle doldurabilirsiniz mesela, veya fotoğraf kolajları olabilir. kediniz için yere bir minder veya dekoratif tırmıklama düzeneklerinden olabilir. köle alanıyla yemek masasına şu anki hâlinden başka bir şey üretemedim :(
  • bir garip melek  (23.06.20 15:15:09 ~ 15:17:12) 
@bir garip melek

ehehe teşekkürler. öyle de bi deneyeyim. bir şeyler gidecek, belli oldu zaten. pufla balkonda oturma yeri yaratılabilir belki bi kitaplıkla.
  • allineed  (23.06.20 15:46:04) 
ah bu L koltukların gözü kör olsun. alıyorsun, ilk başta güzel bir fikir gibi geliyor. az yerde çok kişi otursun vs vs vs.. sonra yeniden dekore etmek istediğinde hiç bir yere koyamıyorsun. kocaman bir mobilya koyabileceğin kısıtlı yer var.

eğer L koltuğun ayak uzatma tarafı taraf değiştiriyorsa, soldan sağa al. amaçsız duvara yasla. L koltuğun arkasındaki üniteden vazgeç. çöpe at. tv'yi amaçsız duvarın karşısındaki duvara koy. tv'nin iki yanındaki sehpalardan vazgeç. bir tane koltuk var, o kadar sehpaya ihtiyaç yok. yemek masasını 90 derece çevir. kitaplığı da çalışma masasının soluna koy. ortada bir dolu boşluk olsun. hooooop oda ferahladı.

bir de böyle plan üzerinden falan çizilen resimler tutmuyor. üşenme, plan değişikliğini gerçekleştir. en kötü eski haline geri çevirirsin
  • co2s2  (23.06.20 17:26:29) 
@co2s2

L koltuklarla dediğin her şeye +1 ve maalesef taraf da değiştirmiyor... öğrenciliğimden kaldı, param olunca valla salondan atıcam kendisini.

L'nin arkasındaki ünite kallax, kitaplıkla aynı aslında. ben yan çevirdim. iki kallax'ı daha efektif kullanmam gerekiyor. biri bu odada durabilir, diğeri için ikea hacks muhabbetleriyle belki farklı bişi yapabilirim başka odada.

hiç üşenemiyorum çünkü şu an bi köle olarak sağa bakınca içim daralıyor. sonunda tek masa bırakırsam şaşırmayın.
  • allineed  (23.06.20 17:40:38) 
en çok yer kaplayan şey koltuk ve koltukla tv'nin arasında olması gereken mesafe. gerçekten o bölgeyi sürekli kullanıyor musunuz? bir de bizdeki L koltuğun kenarları birbirinden ayrılıyor bu hiç mi ayrılmıyor?

edit: bence önce tv- koltuk bölgesini nereye koyacağınıza karar verin. mesela yemek masası yerine koltuk köle alanının :) baktığı duvara tv koyup sağ tarafı seçebilirsiniz. ya da sol alt köşedeki duvara tvyi koyup koltuğu karşısına yerleştirip arkada kalan bölgeye kitaplık ve büfeyi koyabilirsiniz.
  • curious mind  (23.06.20 18:28:59 ~ 18:45:48) 
bence düzen gayet iyi, bende de böyle bir L koltuk var, düzen yaklaşık bu şekilde. köle alanı başka yere çekilemez mi? :) ek olarak tv ortada kalacak ama tv ile koltuklar yer değişebilir belki? bir de mesela benim salon da çok biçimli olmadığı ve üstelik dediğim gibi küçük olduğu için mecbur camın önünde duruyor koltuk, ama seninkiden farkla bizde cam uzun kısmın arkasına geliyor, kısa kısmı duvara denk geliyor. onun yanında tekli koltuğum var, ikisinin arasında kalan boşlukta da kitaplık ve küçük bir sehpa var.

geçende senin evden daha küçük bir evi döşemiş bir kız gördüm ikea'nın sayfasında, maksimalist döşemiş (yani bir sürü minnak minnak eşyalı, rengarenk, bol bitkili... beni yoruyor ama olabilir) o yüzden dekorasyon akımlarına da bakabilirsin google amcanın yardımıyla.

bir de aklıma geldi, ikeahacks diye bir sayfa vardı, belki yardımcı olur. ikea dışı ürünler için de fikir verebilir. ben de ikea deyip duruyorum ama eşyaların çoğu enza'dan aslında :D bu arada mobilya satıcılarının sayfalarında da güzel döşenmiş evler olabiliyor, üstelik küçük yerler için de uygun olabiliyor.
  • pasp  (23.06.20 23:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.