[]

dövmési olan arkadaşlar!

çok mérak édiyorum né yaptıracağınızı vé néréyé yaptıracağınıza nasıl karar vériyorsunuz? yani méséla bén dé koluma kérrigan dövmési yaptırmayı düşünüyorum, ama işté hayır sanki insanlar bölé çok özél bir şéylérini dövmé yaptırıyolarmış gibi bir kanı var, yani hayatımda hiç bir şéy o kadar özél olmadı ki falan filan...
bir dé yér konusu? bén mantık"n vücudumdaki én güzél bölgélér olan ya sırt ya da koluma falan yaptırmayı düşünüyorum, sizlér néyé göré karar vérdiniz?



 
ben unutmamak istediğim notları avcumun içine değil de elimin üzerine yazardım, silinmesin diye. o yüzden unutmamak istediğim dövmemi de tam o noktaya nakşettirdim. her gün gözümün önünde olsun diye.
ne olacağına ise karar verilmiyor, sadece istiyorsun. benim tek takıldığım konu katalogdan asla seçim yapmamak oldu. genelde kendim çizerim, bu sayede sadece sende olduğundan emin olursun. ama çok genel bir amblem mesela yahudi yıldızı diyelim yaptırıcaksın o zaman da kendine has bir tasarım düşünebilirsin. konuya mantıklı yaklaşmak istersen de az acıyan yerleri düşünebilirsin, çok görünsün az görünsün diye değerlendirebilirsin. ben göremediğim bi yere asla dövme yaptırmam mesela sanmıyorum, bana saçma geliyor.

  • kediebesi  (04.05.10 18:13:45 ~ 18:16:15) 
çok açıklayıcı bir cévap tşkür édérim.


başka başka fikirlér düşüncélér, çékinméyin yazın pls..
  • cedric tweedledee  (04.05.10 18:30:49) 
annemi hatırlatan sembolik bişeyin kalbimin üstünde olmasını istediğim ama göğüs hafiften seksi kaçıcağı için sol köprücük kemiğimin altına yaptırdığım bi dövmem var.
yazarken, çizerken sık sık görüp hatırlayım diye sağ bilek içimde de babam için sembolik bişey var.
kediebesi gibi, göremediğim bi yere dövme yaptırmayı ben de düşünmedim hiç. çok görürsen sıkılırsın gibi yaklaşanlar var olaya ama öylesine yaptırmadığın bişeyse, gözünden, burnundan sıkılma ihtimalin neyse, ondan sıkılma ihtimalin de o kadar oluyo.
  • tungur eezi  (04.05.10 21:08:59) 
böyle mi düşünürsün bilmiyorum tabi; ama dövmem olsun diye dövme yaptırmak kişinin karakterinin eksikliğinden kaynaklanır maalesef ve -özür dileyerek söylüyorum- hiç akıllıca değildir.

soruna gelirsek
...evet dövme özel şeylerle alakalı olarak yaptırılır, dövme yaptırmanın mantığı budur. sadece estetik için bile dövme yaptırmak o kişi için estetiğin ne kadar özel bir şey olduğunu gösterir. (ha, estetik vs. ayağına yatan salak da çok etrafta tabi o ayrı. )
  • kob  (04.05.10 23:04:42) 
yani tabi araba kullanmak için dövmé yaptırmam daha mantıklı olurdu : ))yani dövmé niyé yaptırılır insanların kolunda dövmé olsun, güzél gözüksün diyé ha bir dé filmlérdé doğuştan dövméli adamlar oluyor kötülér yaklşınca dövmé parlıyor falan... çok karizma onlar da...


  • cedric tweedledee  (04.05.10 23:37:39 ~ 23:38:20) 
bahsettiğim şeylerde ısrar ediyorum.


  • kob  (05.05.10 02:35:42 ~ 02:36:14) 
yahu doğrudur zaté bén dé hérkés fikirlérini açıklasın diyé açtım bu duyuruyu, ısrar ét ya da étmé, ama işté bén dé dédiklérinin anlamsızlığnda ısrarcıyım.


  • cedric tweedledee  (05.05.10 02:46:51) 
hayatımda cidden önemli bir yer tutan bir şeyin dövmesi var. bunu yaptırmadan önce de zaman testine tabi oldu bilinçiszce. 25 ya da 26 yaşımda, bir de dönüp baktım ki 15 yaşımdan beri hep alakadarmışım dövmemin temsil ettiği şeyle. böyle oldu. sıradakiler de benzer.


  • jaaaccckkk  (05.05.10 03:38:44) 
ya da tamam vazgeçtim...hepimiz bütün dövmelerimizi mallıktan yaptıralım. hepimizin her yerinde çok sexy dövmeleri olsun, böylece istediğimiz kadar kız tavlayabiliriz değil mi...nasıl olsa hepimizin hayat amacı bu.

çok çok özür diliyorum, yani tamamen katılıyorum sana... insan hiç hayatındaki özel şeyler için dövme yaptırır mı. bari karı kaldırmaya yarasın bir amacı olsun. hak veriyorum.
  • kob  (05.05.10 15:35:04) 
açıkçası amaçsızca dövmé yaptırmak şu düşüncédén daha fazla malca déğil.


  • cedric tweedledee  (05.05.10 21:09:14) 
olabilir...o düşünce malca mı değil mi tartışılır tabi; ama diğerini kabul etmen güzel bir gelişme.


  • kob  (06.05.10 13:11:59) 
kıyaslama var kabul yok gördüğün gibi.


  • cedric tweedledee  (06.05.10 13:24:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.