[]

Hüzün dağıtma aktiviteleri

Annem vefatından sonra oluşan hüznümü üzerimden halen tam atamadım. Zaten haftanın 3 günü mutlaka aglıyorum. Neşeli gibi gpzukmeye çalışsam da o gülücük ve enerji üzerimde en fazla 5 dk duruyor. Sonra yine aynı. 7 aydır böyle. Bu hüznü atmak için bana ne önerirsiniz. Bi de covid patladı, kimse kimseyle görüşmüyor.. can sıkıcı durumlar.




 
uzuuuun ve sıcak bir komedi dizisine başla. seinfeld olabilir. bir kaç ay kafayı dağıtacak birşeyin olur.


  • buenosdias  (17.06.20 19:14:00) 
evden mümkün olduğunca uzak durun. çıkın doğa yürüyüşü yapın, olmadı sahilde, sahil yoksa şehir içinde yürüyün.

imkanınız ve zamanınız varsa hiç bilmediğiniz bir şehre gidin. dolaşın.
  • tabudeviren  (17.06.20 21:44:05) 
başınız sağolsun. İnsanın yastan çıkması zaman alıyor. Hele ki ebeveyn kaybı. Atlatmak için biraz daha zamana ihtiyacınız var. Fiziksel temas olmadan nasıl olur bilmiyorum ama sosyalleşmenizi sağlayacak tüm iletişim yollarını deneyin. İnsanlarla iletişim halinde olun.


  • kestane gürgen palamut  (17.06.20 21:49:11) 
Yaklaşık aynı zamanlarda kaybetmişiz annelerimizi. Ben mesela döne döne Gilmore Girls izliyorum, huzur veriyor. Son sezondayım şimdi, bitince hop başa döneceğim.

Nasıl biteceğini bildiğim ve sevdiğim film/dizi/kitap gibi şeyleri tekrar tekrar tüketmeyi seviyorum, siz de sevdiğiniz ve huzurlu bulduğunuz bir şeyler izleyin, okuyun, belki iyi gelir.

Hiçbir zaman "tam" atamayacağız bence o hüznü ama giderek kolaylaşıyor.
  • kobuzchu kiz  (17.06.20 22:37:35) 
başınız sağ olsun.

yas sürecini yaşamak önemli.
içinizden ağlamak geliyorsa ağlayın.
normalleşmek zaman alabiliyor.

onun dışında yukarıda herkesin verdiği fikirlere katılıyorum.
  • blatta hiberna  (17.06.20 22:46:11) 
başınız sağolsun.

teyzem de ananem vefat edince 1 yıla yakın ağladı. yasin okuyup durdu. sizin de öyle güç alabileceğiniz, içinizi rahatlacak bir şeyiniz varsa kendinizi ona verebilirsiniz.
  • batlegolas  (19.06.20 01:02:41) 
Ben de 3 ay kadar önce çok sevdiğim birini kaybettim. Hala çok kötüyüm. Geceleri uyuyamıyorum, sabah uyanır uyanmaz aklıma geliyor. Hiçbir şeye odaklanmayı da beceremedim. Sanırım tek çaresi çoook fazla zaman. O da bitsin diye değil yaşantımıza dönebilmek için. Başınız sağolsun.


  • eatpraylaw  (19.06.20 02:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.