[]

İşten ayrılma zamanlaması?

Selamlar herkese

Biraz uzun olabilir. Hikaye kısmıyla ilgilenmek istemiyorsanız son paragrafa doğruca atlayabilirsiniz :)

İstanbul'da, ülke şartlarına kıyasla çalışma ortamı çok rahat olan bir şirkette proje mühendisliği yapıyorum. Yaklaşık 3 sene oldu başlayalı. Ortam ne kadar iyi olursa olsun verilen işlerin angarya olup olmamasına bakılmadan üzerimize atılıyor. Benim gibi 2 tane daha yeni nesil mühendis var. Elimizdeki işleri bitiremeden abuk subuk, projeyle doğrudan bağlantısı olmayan, uzun vadede bilgi birikimine belki katkı sağlayabilecek birtakım işler veriliyor. Haliyle projeyle alakalı işler de sekteye uğruyor çünkü müdürler kendi arasında iş durumlarımız konusunda anlaşıp bize sadece "şu işi yapalım" kısmında haber veriliyor.

Bu durumları önceki yıllardaki yıl sonu değerlendirme görüşmelerinde söyledim fakat değişen bir şey olmadığı gibi durmaksızın yeni bir şeylerle yükleniyoruz. Sünger değiliz ki hepsini alabilelim.

Benim canıma artık tak etti ve ayrılıp her zaman yapmak istediğim bir işe yönelip kendi yoluma bakmak istiyorum. Bunun için 2 sene vermiştim kendime ama yaşananlardan ötürü kaçma isteğim daha da arttı. Ağustos gibi işten ayrılıp önümüzdeki bahara kadar yapmak istediğim diğer işle ilgili altyapı çalışmalarımı tamamlama hedefim var. İşsiz geçecek süre ve sonrası için kafamda bir plan var. Dolayısıyla bu kısım hakkında herhangi bir yorumda bulunmanıza gerek yok. Hemen hemen her şey hazır.

Sormak istediğim kısım ise şu. Elimdeki işleri başkasına devretmek için şirkete yardımcı olabilmek adına belli bir süre önceden haber vermek gibi bir düşüncem var. Samimi bir ortam olduğu için çat diye çekip gitmek istemiyorum.Bayramdan sonra işten ayrılmak için sizce ne zaman durumu açıklamalıyım?

edit: Aslında ihbar süresinden bahsetmemiş olmamın sebebi de yönetimle çalışanlar arasındaki karşılıklı anlayış. 9 senedir çalışan kişi 2 haftada çıkışını aldı. O konuda pürüz çıkartmayacaklardır.

Ayrıca çalışma sürem aralıksız 3 sene değil. Arada gir-çık durumları oldu. Temmuz'da süresiz sözleşmemin 1. yılı dolacak. Belirtmemişim, üzgünüm.

Teşekkürler.

 
İhbar süresinden haberiniz var mı? Zaten ona uymak zorundasınız.


  • elorelia  (13.06.20 15:07:23) 
Aslında ihbar süresinden bahsetmemiş olmamın sebebi de yönetimle çalışanlar arasındaki karşılıklı anlayış. 9 senedir çalışan kişi 2 haftada çıkışını aldı. O konuda pürüz çıkartmayacaklardır.

Ayrıca çalışma sürem aralıksız 3 sene değil. Arada gir-çık durumları oldu. Temmuz'da süresiz sözleşmemin 1. yılı dolacak. Belirtmemişim, üzgünüm.
  • desdenova34  (13.06.20 15:10:24 ~ 15:11:06) 
şirketle bir samimiyet var gibi anlıyorum. istifa edeceğinize göre şimdiden ben bayram sonrası ayrılıyorum diyebilirsiniz.

onlar da bu sürede ilana çıkarlar belki birini bulurlar ve onu yetiştirmenizi beklerler.

gerçi böyle gereksiz iş yüklediğini düşündüğünüz şirket o adamı şimdi bulur ve sonuna kadar da işleri devretmenizi bekler. bu sırada ayrılma kafasındayken bir de o işleri yapıyor ve başkasına da anlatıyor bulursunuz kendinizi. angarya işler de cabası.

ihbar süresi kadar kala istifa ederseniz muhtemelen işi çok hızlıca devreder ve gidersiniz. yıllık izin haklarınızı ve iş arama iznini kullanmayı da unutmayın.
  • ozdek  (13.06.20 16:00:25) 
Genc oldugunu ve bunun da ilk gercek anlamdaki isin oldugunu dusundum.

Niye sirketi bu kadar dusunuyorsun angaryali paragrafa ragmen. Soyledigin halde kaile alinmamis ustelik. Fazla mesai de yapiyor musun ya da zaten 45 saat uzerinde calisiyor musun "iyi ortaminda"

Ihbar suren neyse onu hesapla ve o sekilde islet. Gorev tanimini bosverip her seye yetismenizi bekleyen sirketin icin fazlasini yapma bence
  • Kittie  (13.06.20 16:19:45) 
@Kittie Çıkarımlarınız doğru. Herkes her durumda birbirine anlayış gösterebiliyor. Yani esneklik konusunda hiçbir sıkıntı yok. Sadece işleyiş konusunda sıkıntı var. Dolayısıyla bu zamana kadar gösterdikleri iyi niyeti zedelemek istemem. Zaten sorunun sadece iş fazlalığı olması dışında problemim yok.

Fazla mesai yok. Aslında yöneticilerin tamamı kendi istekleri doğrultusunda fazla çalışıp saat ayrımı gözetmiyor. Bunu bizim yapmamızı istiyorlar ileride o konumda olacağımızı varsayarak fakat en azından benim için bu çok büyük bir yük. Onlar gibi bu durumu kaldıramayacağım ve onlar da kendileri gibi olamayacağımı öğrenecekleri için iş hafifletme gibi bir seçenek de sunmayacaklar. Dolayısıyla tatlı bir şekilde bitsin istiyorum.
  • desdenova34  (13.06.20 16:41:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.