[]

camilerden yapılan anonslar hakkında düşünceleriniz

camilerin ibadet işlevlerinin dışında, bir otorite aracı, bir uyarı mekanizması olarak kullanılması hakkında düşünceleriniz, izlenimleriniz nelerdir ?

(siyasi anlamda sorulmamıştır)


 
Hoparloru olan mekanlar o yuzden sarki turki de calinir anons da yapilir siyasete malzeme de edilir bence.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (22.05.20 22:26:57 ~ 22:27:50) 
Ya bırak millet neye istiyorsa ona inansın. Sonuçta toplu şekilde bilgilendirme için faydalı olarak görüyorum ben.


  • tarden  (22.05.20 22:52:25) 
Ben çok sıkıldım. Son zamanlarda zaten sela okuyorlar, kendimi ortaçağda bir Osmanlı kasabasında gibi hissediyorum. Korona ile ilgili de "Dikkat edelim, önemlerimizi artıralım, daha bitmedi, dikkatli olmalıyız vb." diyorlar. Bu tabi insanlara hatırlatmak için faydalı olabilir ama sanki bilfiil çalışıyor, bu sürece katkıda bulunuyorlarmış gibi bir role bürünmüşler. Diyanet İşleri Bakanlığı'nın bütçesi ve organizasyon becerisi ile çok fazla şey yapılabilirdi ancak gördüğüm kadarıyla hiçbir faydaları yok.


  • burka  (22.05.20 22:53:18) 
Ses sistemi o kadar berbat ki ben ne dediğini anlamıyorum.


  • cilekli krep  (22.05.20 23:24:50) 
Ezanı dinlemeyi çok severim huzur bulurum ancak o akşamları yayınlanan cızırtılı sesten hem anlaşılmadığı için hem de bebeğimi korkuttuğu için hoşlaşmıyorum.


  • cilekli pasta  (22.05.20 23:38:07) 
ne dedigini anlamiyorum, hoslanmiyorum. bende de dine karsi tam tersi etki yaratiyoru yani.


  • ehti  (22.05.20 23:42:26 ~ 23:42:45) 
Virüs ile ilgili olanları diyorsanız bu bir iç güvenlik e halk sağlığı konusu olduğu için verilmesi uygun denebilir, yani mantıken camiler ve camilere gidenler, ezanı ya da oradan anons eden başka şeyleri duyanlar... bu ülkede yaşadığına ve bu sorun onların da sorunu olduğuna göre.

Şahsen herhangi bir dinin, bir politik ya da ekonomik söylemden külliyen ayristirilabilecegini düşünmüyorum, her biri hayata, insana, topluma dair şeyler çünkü. Yani kişiler din kapsamında olan ve olmayan şeyleri farklı algilayabilecegi için de, birilerini "propaganda
yapılıyor" birilerinin de "ne alakası var" olarak algılaması kaçınılmaz.


Daha genel bir şey olarak diyorsanız, bence teşkilatlanma ve yatırım usengecliginden oluyor. Görece küçük ilçelerin bazılarında halen vardır bir ses/hoparlör sistemi, bazılarında birinin vefatının bildirimi dahil oradan yapılır, hatta bir yakınınız ölünce belediyeye gider söylersiniz anons edilir vs. Megafonlar da birkaç merkezi noktada olur, aşırı uçlarda olan yerler hariç her yere duyulur anons. Büyük şehirlerde ya gereksiz görüldüğü için ya da geniş alan diye öyle bir sistem kurmuyorlar herhalde, işte camilerde hazır kurulu ses sistemi var kullanalım oluyor olsa gerek.
  • encokbenisevinnolur  (23.05.20 02:23:16) 
yıl olmuş 2020, hala camiden anons mu yapılır şehirde. herkesin tv'si var, telefonu var, interneti var. bunlardan duymayıp da camiden duyulup haberdar olunan ne olabilir bilmiyorum. köyde kırsalda işe yarar en fazla, artık oralardakiler bile yukarıda saydıklarıma ulaşabiliyor.


  • Bruce  (23.05.20 04:01:02) 
Hoparlörün icadı en çok kime yaradı diye sorsan bu soru siyasi olmayabilir. ama böyle bir soru sorup, siyasi sorulmadı demen saçma. Anahtar kelime "otorite" yani 15 temmuz gibi siyasi bir olayda başlayıp koronayla iyice tavan yapan otoriteyi her gün hissettirme çabasını anlamak mümkün değil. Yine de kimse sallamıyor o ayrı mesele.


  • smurfsmurfsmurf  (23.05.20 10:32:48) 
Valla siyasi anlamda sorulmamıştır demişsiniz ama cami anonsları, duyuru yapma amacından ziyade Althusser'in dediği gibi devletin ideolojik aygıtlarından (Dia) biri olarak görülmesi nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Yoksa kimsenin ezan dışında o cızırtılı sesten bir şey anladığını düşünmüyorum.


  • Amaranta ursula  (23.05.20 11:32:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.