[]

Kira öderken

Kontratta kira ödeme günüm 25-30 aralığında belirtilmiş. Ben ayın 25’inde ödeme yapıyorum. Ev sahibimin ödemesi gereken kredisi olduğu için. İki aydır da ayın 25’i tatil gününe denk geldiği için erken ödeme yapıyorum. Bu ay ayın 22’sinde ödeme yaptım mesela bayrama denk geldiği için. Ancak çevremdekiler ev sahibinin bu duruma alışacağını ve kıymet bilmeyeceğini falan söylüyor. Ben de üç gün erken ödemişim ne fark eder nasılsa cebimden çıkacak bu para diye olaya bakıyorum. Yanlış mı yapıyorum? Konum İstanbul.




 
Ev sahibinin bi yanlışı olmadıysa bu tarz ufak tefek jestler yapılabilir. Ev sahibine senin bankanda hesap açmasını söyleyebilirsin ya da sen onun bankasında açarsın vs.


  • mg3929  (22.05.20 15:06:33) 
Kira ödeme aralığı neyse onun içinde ödemek iyidir, diğer türlü iyi niyetin görev haline gelmesi an meselsi olabiliyor.


  • angelus  (22.05.20 15:06:41) 
Bur şey derse terslersin. Kontrat tarihinde öderim dersin biter. İki gün erken ödemek bir sıkıntı yaratmıyor güzel bir davranış.


  • kisa  (22.05.20 15:10:00) 
odeme gunu aralik olarak belirtildigi icin eger 25'i tatile denk geliyorsa 26 yada 27sinde odeyebilirsin tabi ki. ama 25-30 arasi komple tatilse onceki ilk is gununde odemen gerekir. dedigin gibi o para zaten senden cikacak 1-2 gun once odemenin sana bir zarari yok, ama gec odersen ev sahibinin isleri aksayabilecekse onden ode


  • crucio  (22.05.20 15:11:42) 
alıştırma derim ben de. angelus +1

insanlar o kadar iyi değil minnet duymazlar 26-27 hatta 30'unda yatırırsan canları sıkılır bu sefer.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (22.05.20 15:25:18) 
Ben her zaman aralık içinde ödenmesi taraftariyim. Angelus +1 diyorum.


  • fraise  (22.05.20 15:31:50) 
tam tersi ben erken ödeyen adamı ayrı bir yere koyarım.

mesela 50 tl için pazarlık adan adamı ayrı bir yere koyarım. (kira artışı için misal)

ayın 5'indeki ödemeyi inatla 8'inde yapanı apayrı bir yere koyarım.

bu tip kiracıları ben gidiyorum ya dediklerinde hadi güle güle ile uğurlamak lazım.
  • ozdek  (22.05.20 15:35:42) 
ülkemizde insan evladı ev sahibi bulmak piyango değerinde olduğu için zamanında öde hatta biraz geç öde . %90 ı zamanında ödeyeni görünce yolunacak kaz buldum deyip yapmadığı şirretliği bırakmaz. bakma sen ekşide şöyle iyi ev sahibiyim böyle tatlı ev sahibiyim diyene . ben daha görmedim,bize denk gelmedi.


  • x571  (22.05.20 15:59:36) 
valla bence bu devirde iyi kiracı ev sahipleri için çok değerli. ev sahibi olduğum durumlar için de biliyorum, kiracı olduğum durumlar için de; iyi bir kiracıyımdır.
ben bir kere kirayı yatırmayı unutmuştum geçen sene(daha doğrusu teknik aksaklık yüzünden yatmamış), adam ses çıkartmadı 2 ay boyunca. 2 sonraki kirayı yatırdığımda "öncekini de bu ay yatırırsınız diye tahmin ettim sıkıştırmak istemedim ama bunda da yatmayınca bir sorayım dedim" demişti. erken yatırmak sana bir zarar vermiycek neticede. adam alışıp da zorla 22'sinde kapına dayanacak değil ya. sorarsa söylersin "kontratta 25'inden önce ödemek zorunda olmadığımı görebilirsiniz" diye, "alışmasın" kısmına katılmıyorum bu sebeple. aksine ileride senin zorda kaldığın bir durum olursa sana faydası olabilir, olmazsa bile senin kaybın olmuyor.

böyle durumlarda iyilik jest yapmanın faydasını görmüşümdür hep, bence sen de yap.
  • Bruce  (22.05.20 16:15:02 ~ 16:16:53) 
3 Aylık Verince iyilik mi yapıyorsunuz? Nasıl bir bakış açısıdır bu? Abicim eline ne zaman para geçerse verirsin ya da o parayı bankada tutarsın sözleşmedeki aralıkta ödersin ne değişir. Sanki verdiğin kira ile 3 günde kaç para yatırım yapabileceksin.
şunu anlayın artık bence barınma en temel ihtiyaç ve ilk ödenmesi gereken gider kira gideridir.

  • GiderGelemes  (22.05.20 17:41:11) 
Ben de bi kere sehir dışına çıkacağım diye 10 gün filan erken vermiştim genel olarak da hep zamanında verirdim ben bu kadar öz verili olmama rağmen evden çıkarken benden fazladan aidat talep etmişti. Sonuç olarak kiymet bilmezler ama sen için nasil rahat ediyorsa öyle yap.


  • graupel  (22.05.20 21:16:30) 
Soylendi mi bilmiyorum ama tatil gunlerinde kredi taksidi çoğu bankada yok, yani onun da ödemesi bu ay icin 27sidir diye tahmin ediyorum.


  • pofudukayi  (22.05.20 22:37:10) 
türkiyede hiçbir ödemeyi erken yapmayın, gününde ödeyin.


  • retiredcolonel  (22.05.20 23:28:35) 
Nasıl olsa erken veriyor beklentisi olusturmamak için bazen 25 bazen 29 bazen 30da yatırın.

Yukarıda söylenen iyi niyetin göreve dönüşmesi vb.bir tarafı, ev sahibi en en iyi ihtimalle buna takılmayacak biriyse bile, "nasıl olsa erken yatırıyor" diye düşünüp kendini ona göre ayarlamaya alismasin yani.

Borç onun borcu, şayet o kadar kritik bir şeyse de sözleşmeye ona göre yazsaymis, yetişkin ve hatta gayrimenkul işleten biri olarak bu kadarını düşünebilir, şu haliyle onun sorumluluğunu siz alıyorsunuz.
  • encokbenisevinnolur  (23.05.20 03:06:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.