[]

üniversitede öğretim üyesi olmak ve maaş

selamlar,

takip ettiğim bir yazar var. kendisi 62 yaşında, bir kaç ay önce nolduysa oldu, bir anda bir taşra devlet üniversitesinin, alakasız filanca bölümünde doktor öğretim üyesi olarak görünüyor sitede.

şimdi bu kişi her ay devletten maaş alıyor mu?

devlet üniversitesinin bir anda bu kişiyi öğretim üyesi olarak bünyesine alma yetkisi var mı?

bahsettiğim kişi başka bir devlet üniversitesinde de yüksek lisans öğrencilerine ders vermeye başlamış.

kendisi buradan da bir maaş alıyor mu acaba?
prosedürlere biraz yabancıyım, umarım anlatabildim

not:kendisi ağır muhalif iken, iktidarı çok sevmeye başladıydı

 
1. doktora varsa yapabilir.
2. maaş alır. ek ders 6.500 veya üzeridir.
3. ilan açılır. başvurur. kabul alır.
4. öğretim üyesi ders verir. görevlerinden biri de bu.
  • helenart  (28.04.20 08:21:32) 
@helenart
yüksek lisans öğrencilerine ders verdiği başka üniversitenden de her ay maaş alıyor mu?

  • tamamhosdiyonda  (28.04.20 08:24:34 ~ 08:24:49) 
bir üniversiteden farklı üniversiteye görevlendirildi ise görevlendirildiği yerden de ücret alır. kendi üniversitesi ders veriyorsa ek ders için belli limitler var. o limitleri geçmiyorsa ek ders ücreti almaz. fazla ders yapiyorsa ek ders ücreti de alır. master-doktora öğrencisi var danışmanlığında bunlardan birer tanesi için ek ders ücreti alır.


  • helenart  (28.04.20 08:31:28) 
Teorik olarak onlarca üniversitede ders verip ders ücreti (sizin deyiminizle maaş) alabilir. Bununla birlikte sadece bir okulun kadrolu hocası olabilir.(bu başka okulların listesinde adının geçmeyeceği anlamına gelmez. Bir yerde kadrolu olup onlarca farklı okulda da kredi başı ders ücreti alarak ders verir demek istiyorum.)
Akademik kadro kuralları gereği böyle yani maks bir okulda kadrolu olabilir diye biliyorum. Oysa öte yandan sgk açısından aynı anda farklı işyerlerinde aynı anda “kadrolu olarak” çalışmak yasal değil.

Örneğin aynı anda teorik olarak iki farklı bankada ya da bir üniversite ve bir bankada kadrolu olarak çalışabilirim. Ama pratikte zamanım olmaz.

-evet, ücretsiz izne çıkartmadılarsa maaş alıyordur.
-evet başka okulda da ders verebilir.yukarıda açıkladım.
-yüksek lisans dersi verdiği için o okulda kadrolu değilse ders ücreti/saati üzerinden bir para alır.

kadrolu demiş myidim djdhdhsj :D
  • rewlack  (28.04.20 09:24:32) 
Ayrıca akademisyen olmasına gerek yok. İşiyle ilgili duayen tabir edeceğimiz bir konumda ise misafir öğretim görevlisi olarak üniversitede ders verebilir, karşılığında ders ücreti alır.

Örneğin takı tasarımı bölümlerinde öğrencilere kapalıçarşıdan gelen bir usta düzenli olarak ders anlatabilir. Öğretim görevlisi olarak görünür.

Benim bir arkadaşım (turizm mezunu) yıllar önce bir kozmetik mağazasında tezgahtar olarak çalışırken şirket içi eğitimlere gidip makyaj yapmayı öğrendi. Sonra tanıdıklar aracılığıyla bir üniversitenin tiyatro bölümüne makyöz olarak alındı. Sonra konservatuvar ve moda tasarım bölümlerine derse girmeye başladı. Maaşının yanında ders ücret de alıyor.
  • balik kraker  (28.04.20 10:25:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.