[]

iş toplantısı ayarlarken hangi cümleleri kullanıyorsunuz?

Bi türkçe öğretme işi için "toplantı ayarlama" "toplantı başlatma" vs üzerine diyaloglar hazırlamam gerekiyor. Hayatımda hiç toplantı ayarlamadım nasıl diyaloglar geçiyor kestiremiyorum. Birkaç cümle de olsa neler diyorsunuz, hangi cümleler, kalıplar çok geçiyor örnek verebilirseniz sevinirim.




 
"Bu konuyu ayrı bir toplantıda konuşalım. Yarın saat 12 sizin için uygunsa toplantı ayarlayacağım."

"Herkes gelince toplantıya başlayabiliriz."
  • himmet dayi  (27.04.20 15:31:53) 
toplantı koyalım diyoruz biz.


  • benaslinda  (27.04.20 16:50:10) 
yapalım, organize edelim. söylediğiniz kişi ya da gruplar ile hiyerarşik açıdan ilişkinize göre de değişebilir bana kalırsa.

Bir de ogrettiginiz grubun anadili de önemli. bazı şeyleri doğrudan kelime kelime Türkçeye ya da işte hedef dil neyse ona göre çevirince de farkedebiliyor çünkü.
  • encokbenisevinnolur  (27.04.20 17:01:18) 
Sizin yetkinize ve karşıdakilerin hiyerarşik durumuna göre, direkt duyuru/bildirim şeklinde de olabilir. "Ben yaptım oldu" tonu yani.

"28 Nisan Salı günü saat 14.00'te toplantı gerçekleştirilecektir."

Bu cümleye ek olarak yine duruma göre, "Tüm üyelerin katılımı zorunludur" ya da "Tüm üyelerin katılımı beklenmektedir" denilebilir. Herhangi bir yaptırım varsa eklenebilir. "Katılım sağlayamayacak üyelerin bilgilendirme yapması rica olunur. Toplantıya, mazeret bildirmeden katılım sağlamayan üyeler gruptan çıkarılacaktır" gibi.

Tabii çok ağır konuştum. Siz duruma göre tonu ayarlamalısınız.
  • elestirman  (27.04.20 17:10:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.