[]

Sifreyi tarayiciya kaydetmek

Ingiltere hukumeti korona ayagina internette dikkat edilmesi gerekenler diye bir bilgilendirme kampanyasi baslatmis orda gordum:

"Save your passwords in your browser" . diyor tavsiyelerin birinde . Tarayicilar soruyor hani sifrenizi kaydedelim mi diye? Ben hep hayir diyordum. Ulan tarayiciya kaydetmek daha mi guvenliymis yoksa?

The campaign encourages people to ‘Stay home. Stay Connected. Stay Cyber Aware’, and its top tips for staying secure online are;

1. Turn on two-factor authentication for important accounts
2. Protect important accounts using a password of three random words
3. Create a separate password that you only use for your main email account
4. Update the software and apps on your devices regularly (ideally set to ‘automatically update’)
5. Save your passwords in your browser
6. To protect yourself from being held to ransom, back up important data

5. madde cok sakat degil mi ya:

Full link : www.ncsc.gov.uk

 
şifreyi tarayıcıya kaydetmek daha güvenli. keylogger yediğini varsayalım. şifreni tarayıcıya kaydetmeden elle girdiğinde şifren saldırgana geçecek. ama tarayıcıya kaydetseydin -keyloggerı sonra yediğini varsayarak- hiçbir şifre girmeden tarayıcı üzerinden şifreni çağıracağın için keylogger hiçbir şey yakalamayacaktır. ingiliz hükümeti bizimkilere benzemez. güvenin.


  • beyaz power ranger  (22.04.20 13:42:49) 
+1 ve baska yere yazmayin demek istiyor. yani not defterine yaziyorsundur, onun yerine browserda kaydet diyor. master password ile korundugu surece bence de guvenli bir yol.


  • yoggi  (22.04.20 22:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.