[]

kilo vermeden spor yapmak

selamlar. kilomdan oldukça memnunum sağlık açısından kardiyo ve biraz fitleşme açısından pilates ve hafif ağırlık kaldırmalı spor yapmaya başladım ancak kilo vermek yağ oranımı düşürmek istemiyorum sağlıklı bir oranda olduğumu düşünüyorum. normalde hafif açlığa yakınken spor yaparım karbonhidratı çok az tüketirim genelde protein ve sebze üzerine beslenirim ama bu stil beslenirken spor binince üstüne istemsiz ve hızlı kilo veriyorum.

kalori ve besin açısından nasıl beslenmeli? sporu ne vakitte yapmalı? proteini arttırmalı mıyım? (toz kullanmak istemiyorum belirteyim)

nelere dikkat etmem gerekir tavsiyeleriniz var mı?

 
haftalık aktivite düzeyine göre günlük alman gereken kaloriyi hesaplayıp üç eksik beş fazlasıyla kilonu kontrol edebilirsin, kilo alıp vermeyi etkileyen şey kaloridir. ister tek öğün ye ister 32 öğüne böl. spor saati sürdürülebilir gördüğün saatte yapabilirsin. kas gelişimi açısından protein olmazsa olmaz ama kas gelişimine girecek antreman hacmin olmadığını düşünürsek vücut ağırlığı x1 gr protein iyidir. sağlıklı bir oranda isen zaten vücut öyle kolay yağ yakmaz. antremanını yap, kalorilerini takip et. bu kadar.


  • Golgi  (12.03.20 16:13:31) 
yazdığın kadarıyla su içsen kilo veriyorsun

spordan önce karbonhidrat tüketmen gerekiyor böylece yağ ve kastan kaybetmezsin
proteini ağırlık çalıştıktan sonra tüketmelisin biraz da karbonhidrat (meyve daha mantıklı sanki çok geç saatte olmadıkça)
sabahları 1-2 kaşık zeytin yağı içmende fayda var
sebzeli yemekler önemli

miktarları kilo-boy-metabolizma hızı-spor dışı tempoya göre ayarlayacaksın artık
bunu fazla kafaya takmadan ve abanmadan beslenmelisin, ben profesyonel sporcu gibi triplere girip yiyordum spordan önce saçma yani

sabah zinde uyanacak şekilde ayarla bence spor saatini, deneyerek bulcan
mesela yazları baya erken kalkıp yürüyüş, bisiklet güzel oluyordu tabi erken yatmak lazım
  • bir soru sorcam  (12.03.20 16:52:50 ~ 16:53:37) 
bilgiler baya yetersiz bu aşamada. kadın mısınız erkek misiniz? şu anda boyunuz, kilonuz ve yağ oranınız kaç? günde kaç kalori alıyorsunuz ve bunların dağılımı ne? haftada kaç gün spor yapıyorsunuz? bunların cevaplarını verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.


  • synthetic a priori  (12.03.20 17:32:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.