[]

Sağlık ocakları ve eczaneler ne kadar güvenli?

Bu tür felaket durumlarında bende aşırı takıntı ve panik hali var belki okb dir bilmiyorum ancak özellikle sağlık ocağına gitmekten çekiniyorum düzenli kullandığım antibiyotiği yazdırmak gerekiyor. Hadi öğleden sonra az kişi varken gittik diyelim ya eczaneler? Coronalı olup da aile hekimi tarafından ağır grip teşhisi konularak ilaç yazdıran kişi hooo soluğu eczanede alıyor ve o an şansa eczanedeyseniz buyurun cenaze namazına.

Bir de bu virüs cansız maddeler üzerinde mesela gözlük bezi Ya da otobüs direği, eczane kapısı vb üzerinden uzun süre yaşayabiliyor mu? Yani az insanın bir ortamda olması bile ne kadar güvenli olabilir ki?


 
Valla bu OKB ise bende de var :D Hatta bugün demir hapı ve B12 yazdırmam gerekiyodu tahlil sonuçları düşük çıktığından ötürü ama baktım içerisi kalabalık salla gitsin dedim bastım geçtim. Aile hekimlerinin doğru düzgün tanı koyabildiğine ben henüz rastlamadım o nedenle dediğini ben de düşündüm açıkçası :D


  • superfluid  (05.03.20 23:58:23) 
geçen hafta faranjit için sağlık ocağına gitmem gerekti, sabah erkenden gittim, sadece birkaç kişi vardı zaten direkt dr. odasına girdim. raporumu ve reçete numaramı alıp çıktım. Dr. la biraz koronayı da konuştuk. şuan endişelenecek bir şey yok dedi. maske işe yarar salgın olursa dedi..

avm'de de koltuk bakmaya gittim iyileşince :D ama baktım çok kalabalık çıktım..
  • omonia  (06.03.20 00:09:26) 
abi sen onu bırak, validenin hastalığı ile ilegili sık sık hastaneye gidiyoruz.

öyle bi psikolojiye büründüm ki, kaza ile birisi otobüste hapşırsa, öksürse tekme tokat dalacak gibi bir psikolojideyim.

ha şu bi gerçek, 45 yaşında ve hiç bir kronik sorunu olmayan arkadaşım, hafif bir rahatsızlık sebebiyle doktora gidiyor.

zatüre olmuşsun, kendine dikkat et, şu ilaçları kullan deyip gönderiyolar ve 3 gün sonra ölüyor.


olm lan yaşlı yaşlı insanlar aylarca yıllarca zatüre ile mücadele ediyor, evet onlar için öldürücü ama ben 45 yaşında çok bir şikayeti olmadığı halde doktora gidip zatüre olmuşsun denilip de, 3 gün sonra öleceğine hiç bir mana getiremedim coronadan başka.

ufak bi sağa sola sorma soruşturmayla, zatüre salgını var diye bişeyler duydum.

zatürenin ne salgını olacak, corona işte abi.

ha mart 15 gibi türkiyede patlayacak diye duydum sağdan soldan yine , şu an kuluçkadayız ülkece vb vb. sağdan soldan duyduğum şeyler tabi ne kadar doğrudur bilinmez.

annem çok ciddi bir ameliyat geçirecek, akciğer kanseri, sağ akciğer 3 parçadan oluşuyor, 2 parçasını alacaklar.

solunum testine göre şu an ki akciğer performansı %105(sigara kullanmadığı için) , ameliyattan sonra yüzde 50 ile 55 arasında olacak. bir de corona bulaşırsa hiç kurtuluşu olmaz.

anneme de söyledim kaç defa ama benim hastalığım bana yetiyor ölürsem kurtulurum, zaten bu ameliyattan sağ çıkacağıma inanmıyorum diyor. dert üstüne dert, üzüntü üstüne üzüntü.
  • hem şişko hem deli  (06.03.20 00:25:49 ~ 00:29:06) 
Sağlık kurumları ve eczanelerin personeli ne yapsın diyorum ben de. Corona vakası bizde de vardır, ama alt solunum yolu hastalığı olduğu için hastadan test numunesi almak influenzaya göre çok daha zor, o nedenle testin yapıldığını da zannetmiyorum. Bu sene bir türlü iyileşmeyen bir grip salgını yaşandı mesela, ne olduğunu anlamadan bir çoğumuz birkaç hafta hasta gezdik. Adı koyulmayan bir virüstü o da belki de. O nedenle, normal önlemlerinizi alın, çok da panik olmayın. Zaten hava ile değil direkt fiziksel temas ile bulaşı olduğu açıklandı. Tokalaşma, sarılma, öpüşmeyi kesin yeter.


  • anthemis nobilis  (06.03.20 10:31:39 ~ 10:32:32) 
40 yaş altı %0,22 ölüm oranı olan bir hastalık, neden bu kadar paniksiniz anlamlandıramıyorum.

ölen kişi sayısı zaten standart gripten ölen kişi sayısıyla hemen hemen aynı. kuş gribinde de aynı hikaye olmuştu, tüm tavukları ördekleri öldürdüler ertesi sene keneden ölümler başladı
  • hosein  (06.03.20 13:08:15) 
güzel kardeşim, sen sence bize herşeyin apaçık ve olduğu gibi anlatıldığına gerçekten inanıyor musun?

wuhan şehrinde bak 1 tane dairenin ışığı bile yanmıyor artık, kaldı ki 15 20 katlı binalar, koca koca gökdelenlerle dolu bir şehir.

1 ay önce bütün ışıklar yanıyordu, sence ne olmuş olabilir?

2 iyileşen insanların %14ünde tekrar hastalık yapıyor bu virüs. yani bulaştı mı kurtuluşun yok. bağışıklık sistemim sağlam dersin ilkinde ama ikinci de öyle olmayacaktır.

3 iran gibi dini fanatik bir ülke bile 60bin camiyi kapatma kararı aldı, sence iran gibi bir ülkenin camileri kapatma kararı alması bu durumun vahametini açıklamaya yetmiyor mu?

çin wuhandakii tüm hayvanları, at, eşek, domuz, kaz, kedi , köpek, maymun, hatta kargaları bile öldürüyor ve öldürmeye çalışıyordu. yani dediğin gibi düşük bir ölüm oranı olsa böyle yaparlar mıydı?
  • hem şişko hem deli  (06.03.20 16:12:24 ~ 16:22:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.