[]

17 Ağustos depreminden hemen önce sık depremler görülüyor muydu?

Son dönemdeki gibi Anadolu Marmara ege böyle ufak şiddette de olsa sürekli sallanıyor muydu yoksa bir gece ansızın mi gelmişti senelerdir kimsenin aklında yokken? (Eğer hayırsa günümüzdeki ufak ve sık depremler beklenen büyük depremi engelleyebilir mi? )




 
17 ağustostan önce deprem nedir bilmezdim. Ara ara 3 falan atıyordu ama hemen kiriş altına falan gidiyorduk pek korkmadan. Yani öyle uzun uzadıya ben geliyorum demedi. Bu ara bi sıkntı var.


  • Tears of Devil  (02.02.20 04:10:10) 
hayır görülmüyordu. deprem nedir bilmezdik +1


  • dafuq  (02.02.20 04:44:13) 
hatırlanmıyor olabilir, mesela ben kayıtlara bakarken 2011'de kütahya'da 5.9'luk deprem olduğunu gördüm ama babamlara falan sordum kimse hatırlamıyor. hem ölümlü olmaması, hem de o dönemde deprem olacak gibi bir beklenti olmaması nedeniyle hatırlanmıyor olabilir yani


  • makinelere tapan adam  (02.02.20 05:26:33) 
99'dan once tek deprem hatirliyorum o da sanirim 90larin basinda falandi, 5-6 saniye salladi durdu. fay zaten kirila kirila geliyor, 99'da once son yuz senede istanbul yakinlarinda o kadar buyuk deprem olmamis. simdi sira istanbul'da. hayirlisi..


  • cooperr  (02.02.20 07:55:10) 
Ankara'da oluyordu ben hatırlıyorum


  • mirty  (02.02.20 10:16:40) 
99 depreminden birkaç ay önce balkonda ailecek otururken ufak bir sallantı olduğunu hatırlıyorum, sonrasında da ondsn daha az şiddetli bir iki deprem daha olmuştu. arada oluyordu yani evet.
şu anki minik depremlerin büyük depremi önleme, “fayın enerjisini” azaltma gibi bir etkisi olmadığını defalarca söylediler. 7 veya üstü bir deprem kaçınılmaz görünüyor.

  • ozgur bir kusun hatirati  (02.02.20 10:32:44) 
deprem sadece ege bölgesiyle ilişkilendirilen bir şeydi. hatta ege'nin girintili çıkıntılı olması muhabbetinin bu deprem olasılığıyla bağlantılı olduğu iddia edilirdi. fay hattı denen kelime grubu sosyal yaşam literatüründe bile yoktu.


  • in a world of magnets and miracles  (02.02.20 15:59:15 ~ 15:59:29) 
Gölcük'te o depremden once son gunlerde ufak ufak depremler oluyordu hissedilecek seviyede, onu bir soyleyeyim once.

Yuksek ihtimalle depremler hep oluyordu ama gundemde deprem mevzusu olmadigi icin ufak depremler gundeme de gelmiyordu
  • stavro  (02.02.20 16:25:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.