[]

eve kedi almak

eve kedi alacağız, ama ilk defa kedimiz olacağı için, bizi çok yormayan, sakin, çok fazla tüy dökmeyen iyi huylu bir kedi almak istiyoruz. cins olarak ne önerirsiniz? bunun dışında başka önerileriniz ve tavsiyeleriniz olur mu?

yatak odalarına girmesini istemiyoruz mesela. eğitilebilir mi kediler?


 
kesinlikle "almayın"


  • yuvarlanantencereninkapagi  (02.01.20 11:22:11) 
sokaktan alabilirsiniz özel cinslerin bakımı hem zor olur hem de sokaktan aldığınız kedinin hayatı kurtulur. :) eğitilme konusunda çok bilgim yok.


  • Lozturkmen  (02.01.20 11:25:27) 
oyuncak kedi


  • kablelvuku  (02.01.20 11:25:45) 
"ırk" olanların sessiz minnoş olmasının sebebi aslında aynı genin ve hastalıkların sürekli dönüp durmasından kaynaklanıyor. Sokakta önüne gelenle çiftleşen doğal seçilimle gelişen tekirler sarmanlar o yüzden kaplan gibi canlılar hareketliler ve büyük ihtimalle çok daha sağlıklılar. Tabii sokakta çoğuna yazık oluyor, 13-15 yıl ömrü olan hayvanlar soktakta 3 yıl ezilmeden yaşarsa iyi. O yüzden illa sokak olmasa da, birinden bir yavru bulmak daha iyi.

genelde (benim gördüğüm) dişi kediler daha munis, fakat kısırlaştırması adeti vs. o tür şeyleri daha sıkıntı sanırım. Ama erkekler de gelip kısır olsa bile kolunu şaapmaya çalışıyor mesela :D
  • nhk ni youkosu  (02.01.20 11:32:22) 
Facebookta falan sayfalar var. Lütfen sahiplenin. Sokak hayvanlarına yem vermeniz koşulu ile sahiplendiriyorlar. Cins kediler de var.
İlgilenecekseniz yani evde sürekli birisi olacaksa scottishya da british olabilir az tüy döküyorlar.

  • ismira007  (02.01.20 11:35:01) 
Lütfen satın almayın, sahiplenin +1

Bir de, kedi almayı düşünen ama biraz fazla titiz olan bir arkadaşa söylediğimiz bir şey var, size de tekrar etmek istiyorum: O kedinin poposu evdeki her yere değecek, sizin suratınız dahil.

Kısa tüylü bile olsa zaman zaman tüy dökecek, özellikle yavruyken büyük ihtimalle çok enerjisi olacak. Belki sahiplendirilmeye ihtiyacı olan yetişkin kedi bulup onu evinize alabilirsiniz. Huyu çok değişmez yetişkin kedinin ve daha sakin olur.
  • kobuzchu kiz  (02.01.20 11:40:16) 
Şunu sahiplenin işte. Hazır, masrafsız kedi: www.eksiduyuru.com


  • malheiros  (02.01.20 11:41:17) 
yatak odasına girerler, istediğiniz tarzda eğitilemezler o yüzden siz almayın bence. çünkü bana nedense fotoğraf çektirmek için alıyorsunuz gibi geldi. yormasın, tüy dökmesin, odalara girmesin vs. alsanız bile yüksek ihtimal bir sene bile geçmeden bir yere gönderme planı yaparsınız. yazık olur kediye.


  • mr goodnick  (02.01.20 11:42:28) 
neden kedi almak istiyorsunuz? once bunun cevabini iyi dusunun.

kedi almak eve vazo almak gibi bir sey degil.

evde canim sikiliyor diye kedi alinmaz. herkesin var benim de olsun diye alinmaz. beni eglendirir evde diye alinmaz. saga sola hava yaparim diye alinmaz. cocuguma kardes olsun, cocuk hayvan sevmeyi ogrensin diye de alinmaz. kedi bizim hizmetimize sunulmus bir canli degil. hicbir canli bizim hizmetimize sunulmus degil.

kediyi eve aliyoruz cunku normal sartlar altinda bir arada paylasarak yasamamiz gereken dunyayi istila etmisiz insanoglu olarak. sokakta oluyorlar, eziliyorlar, iskence goruyorlar diye eve aliyoruz. kor topal veya sagir bir kediyi eve alirsaniz kendiniz icin degil hayvan icin bir sey yapmis olursunuz. en manyak kedi bile eve alip iyi baktiginizda sakinlesiyor. deli deli oynarsaniz hayvanla, hirpalarsaniz o da oyle oluyor. cocuk gibi iste, ne verirsen o olur hayvan da. kurutucu alirsaniz kiyafete yapisan tuyleri cok guzel topluyor. yatak odasinin kapisini kaparsaniz giremez iceri.

kedi satin almayin. hayvan para ile alinip satilacak bir obje degildir.
  • jimicik  (02.01.20 11:59:58) 
arkadaşların da dediği gibi eve kedi almak 10-15 yıllık ömürlük bir olay ve sorumluluğu yüksek. tüm bunlar sonrası kedi alacaksanız kesinlikle sokaktan alın, bu konuda istanbul'da iseniz ben yardımcı olabilirim. aşağıda kartal-pendik sahilde baktığım ve sahiplendirdiğim canları görebilirsiniz.

www.instagram.com

son sahiplenilen pofuduk:
www.instagram.com
  • surprise  (02.01.20 12:06:15) 
www.eksiduyuru.com

biz de böyle bi soru sormuştuk yakın zaman önce. sonra erkek kedi sahiplendik. hiç işeme, yaramazlık yapma gibi huyları yok şu an. evet biraz inat bir kedi ama aynı zamanda çok sakin ve iyi huylu. yani tamamen kısmet diyen arkadaşa katılıyorum. kedi kısmet işi.

geldiği ilk günden beri yatak odamızın kapısı kapalı. o yüzden giremiyor. kapı kapalı iken girmeye de çalışmıyor. açıkken fırlayıp girebiliyor tabi.

bizimkinin tüyleri uzun. günde iki kere taramamıza rağmen tüy döküyor. buna yapacak bişey yok. her yeri tüy ile kaplı bir canlı ne yaparsanız yapın tüy döker. kısa tüylü kediler daha az tüy dökebilir. tıraş seçeneği de var ama pek önermiyolar.

onun dışında üstteki arkadaşlara katılıyorum. ömürlük bir sorumluluk. bu kadar kesin çizgileriniz varsa biraz daha düşünün derim.
  • elorelia  (02.01.20 12:10:23) 
Siz kedi almayın, sahiplenmeyin de. Siz arkadaş değil de instagrama koyacak bir canlı arıyorsunuz. Herkes bas bas bağırıyor satın almayın sahiplenin diye, sokaklar kedi kaynıyor, paşam cins kedi arıyor. Sizin gibi insanlar hayvan sahibi olmamalı.


  • denizgonen  (02.01.20 12:54:59) 
vazo almak gibi değil +1 siz kedi almayın +1500. sorduğunuz sorulardan iyi bir kedi arkadaşı olamayacağınız anlaşılıyor.
tüyle kaplı bir hayvanın tüy dökmemesi ne kadar mümkün geliyor size? illaki dökecek ama az ama çok, britishlerin tüy dökmemesi de ayrıca bir şehir efsanesi, bütün türdeşleri gibi o da bolca döküyor. taranmasından mamasına mevsim geçişinden başka faktörlere göre değişir tüy dökümü.
kedi doğası gereği bağımsız ve meraklı bir hayvan, her yere girmek her şeye kokusunu bırakmak ister. kısmen alıştırılabilir ama eğitilemez. canı isterse eğitilmiş gibi davranabilir sadece.
kedi sahiplenmenin olumlu taraflarını tölere edemeyecek gibi geldiniz bana. ki “tüy dökmesi” ve “yatak odalarına girmesi” bunların en önemsizleri. yeni aldığınız koltuklara deri sandalyelere tüllere tırnak takıp yırtabilir, çam ağacınızın süslerini birer birer kırabilir, vazoları bibloları devirebilir, çiçeklerinizi dişleyebilir, veterinere götürmek için kutuya koymaya çalıştığınızda her tarafınızı tırnaklayabilirler, sabaha karşı tüm evde depar atarak koşuşturup uykuları haram edebilir, kısırlaştırmadığınızda geceleri evin en yankı yapan yerlerinde bas bas miyavlayabilir, tatile giderken yalvar yakar birilerini bulmanız gerekir ki özellikle bayramlarda falan kimseyi bulamadığınızda belki tatilinizi ertelemeniz veya kısa kesmeniz gerekir.. hatta bunları düşününce insan kendi kendine ulan biz niye yaşıyoruz bunlarla bile diyor ama can işte, bir cana dokunduğunu bilmek, evini kalbini açmak, paylaşmak, sevmek.. dünya tatlısı yaratıklar bunlar, sevgi arsızı tipler, mırmırları, sıcaklıkları, yumuşacık tüyleri, türlü türlü şapşallıkları, hele boncuk boncuk bir bakışları var insan ısırmak istiyor, evde bir can bir nefesler. iyi huylusunu kötü huylusunu da bilemezsiniz, nasıl ki insanlar çeşit çeşit kediler de öyle, karpuz kavun mu ki bu hayvanlar. hepsinin değişik huyları var. tekirin de sarmanın da britishin de iyi huylusu var huysuzu da var. siz nasılsanız onlar da öyle olur. siz olumsuz taraflarını iyice bir düşünün ve teki bile size fazla gelirse bir ay sonra ay alerjimiz varmış ya da yurtdışına taşınıyoruz ya da evleniyorum nişanlım istemiyor ya da çocuğumuz olucak falan deyip çocuğu başınızdan atmaya çalışıp kimsenin hayatıyla oynamayın, sahiplendiğiniz an o da evladınız olucak, oyuncak değil o zavallılar.
  • ozgur bir kusun hatirati  (02.01.20 13:58:10) 
Sokakta sürekli saldırıya uğrayan bir kedi sahiplendim. Başlarda iyidi eve geçici alırım dedim malum kış havalar soğuk. Soğuklar halen devam ediyor yaşadığım şehirde en azından soğuklar bitene kadar kalacak bende ama sonrasını bilmiyorum. Mutfakta tezgaha çıkıyor atlıyor, yatak odasında bez dolap var gece ona girmeye çalışıyor sürekli ordan ses geliyor onu geçtim üstüne devrilecek yıkılacak daha kötü. tüy dökümü son bir aydır bayağı fazla elbiselerim hep tüy oldu. Koltuk halı da öyle. Şu an ne yapacam bilmiyorum ama kedi sahiplenecek olsam sokaktan alırım. Cins kedilerin bakımı zor ve maması şunu bunu derken daha pahaliya gelir.


  • Topalordek  (02.01.20 14:02:54) 
Aradığınız özellikler kedi özellikleri değil. Belki tam ifade edemediniz, bilemiyorum. Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım, belki aradığınız özelliklere denk gelen cevapları bulursunuz.
* Sizi çok yormayan sakin kedi yaşlı kedidir. Bazen kedilerini taşınma ya da riskli hamilelik, hastalık veya tamamen başka (bencil) sebeplerle vermesi gereken insanlar ilan veriyorlar. Bunları takip edin. Benim içimi sokak kedilerinden bile fazla acıtıyor bu kediler. Allah kimseyi gördüğünden ayrı koymasın.
* Kediler illa tüy döker, strese girdiklerinde daha fazla tüy dökerler. Pofuduk kediler elbette daha fazla tüy döker, kısa tüylü kediler daha az. Açık renk kedilerin tüyleri etrafta daha fazla görünür.
* İyi huylu kedi tanımı nedir? Benim kedim müthiş iyi huylu, ama yaşlandı artık. Bazen ıkınırken zorlanıyor ve ayağını yere sağlam basmak istiyor. Bunun için tuvaletin bir uç noktasını belledi, oraya yere yapıyor. Huyunda değişiklik yok, gençken yapmazdı ama şimdi böyle. Kediler (cins kediler de) gayet uzun yaşayabilir, benimki 16 yaşında. Allah uzun ömür versin. Ama hayatınızı artık kedinizi de düşünerek programlamaya hazırsanız kedi alın.
* Kediler sizin söylediklerinizi anlarlar, ama bunu işlerine gelirse yaparlar. Açıkçası sizin tercihleriniz pek umurlarında değildir. Bizim kedimiz arkadaşımızın kedisinin yavrusuydu. Benim hayatımda hep kediler oldu ama eşimin ilk kedi deneyimi olacaktı. Eşimin benden tek isteği kedinin yatağa çıkmamasıydı. Dedim "ben bunu sana garanti edemem". Nitekim odaya girmemesiyle ilgili türlü tuzaklar / caydırıcılar kurduk, sonuçta bugün hava soğuksa yorganın içinde ortamızda yatıyor. Benim kedim Mutfak tezgahına ve masaya çıkmıyor, ama sanırım bizde ona hitap edecek bir şey olmadığı için. Geçen tatile gittiğimizde ablamda kalmıştı, ablam kendi masasının üzerindeyken fotosunu çekip göndermiş. Eğitim buraya kadar kedilerde.
* 3 Adet cins kedim oldu bu zamana kadar. Bir tanesini satın almıştık (himalayan). Tecrübeli bir kedi ailesi olduğumuz için kedi hayata tutundu diyeyim. Satın alınan kedilere ne veriyorlarsa eve çıktıklarının ilk iki haftasında hastalanıp ölüyorlar. Bir diğeri siyam, bahsettiğim, süper iyi huylu bir kedi. Irkına has çok yüksek volümlü sesi var ve ısrarcı olabiliyor ;) Ama açık ara en akıllı ve sevecen kedi diyebilirim. Diğer kedi de ablamın british shorthair'i. Hastalandığı için kedisine bakamayacak durumda olan arkadaşımın kedisi (arkadaşım rahmetli oldu, nur içinde yatsın). Oyuncak ayı gibi bir şey. Sağlama tüy döküyor. O da munis bir kedisadece eve başka kedi misafir geldi mi etrafı (kokuyla) işaretliyor.
Benim size tavsiyem kedisi olan arkadaşlarınızın kedilerine onlar tatildeyken bakın. Kediyle yaşamak hoşunuza gidecek mi? Çoğunluk samimi olarak kedi isteyip sonra zor geldiği için hayvanı salıveriyor. Bu sebeple deneyiminizi sonrasında evi olan birkaç kediyle yapmanızı tavsiye edeceğim.
  • SiyamkedisiZorro  (02.01.20 14:06:43) 
1- nerdeyse tüm kediler tüy döker. iyi bakarsanız, sağlıklı besler kaliteli mama alırsaniz sadece daha az tüy döker. mevsim geçişlerinde bu artabilir. stres yaparsa artabilir. insan bile tüy döküyor, her tarafı tüylü bir hayvanın tüy dökmemesini beklemeyin.
2- ben mutfak konusunda eğittim, ben evdeyken mutfaktan içeri adımını atmaz mesela. ama şundan da eminim, ben evde yokken o mutfak kapısı açık olursa girip tüm mutfağı talan eder.

sağlıklı bakılırsa en az 10 yıl sizinle olacak bir hayvan bu. bakamayacaksanız, sıkılacaksanız, niye yatak odasına girdin diye kızacaksanız almayın.
  • trajikomix  (02.01.20 15:18:03) 
size tavsiyem siz hayvan beslemeyin. oyuncak alın. hem tüy dökmez hem sizi yormaz.


  • suicides underground  (02.01.20 16:44:44) 
kedi sahiplenmeye uygun bir aile gibi görünmüyorsunuz.


  • 9kuyruklukedi  (02.01.20 16:49:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.