[]

alçı yerine örümcek ağı şeklinde plastik örgü neden yaygınlaşmıyor ?

kol kırılınca alçıya alınır bilirsiniz.
buna alternatif olarak aşağıdaki videodaki gibi 3D printerda örümcek ağı gibi plastik bir parça basıyorsunuz ve kolu ona geçiriyorsunuz.
www.youtube.com
fakat bu plastik alçı belki 10 senedir gündemde ama hastanelşerde uygulanmaya geçmiyor bir türlü. sebebi nedir ?

benim tahminim ;
1) videoda 3d printer 3 saatte basıyor diyor, gerçekten türkiyede 3 saatte o plastiği basacak kadar hızlı 3d printer varmı ?
2) yavaş 3d yazıcının kullanadığı flamentin kilosu 70 tl. flament maliyeti birşey tutmaz yani. belki çok hızlı 3d yazıcıların flamentleri çok pahalı olabilir.

interneti tarasanız bu ürünle ilgili birbirinden bağımsız onlarca araştırmacının bilgisine ulaşıyorsunuz. bu ürünü herkes keşfediyor ama hiçkimse ticari ürün haline getiremiyor.

 
vidyoda anlatılmış. 3d tarayıcı ile önce modeli çıkarılmalı. model direkt hazır olmayacak, muhtemelen manuel bi işçilik de gerekli. modelleme yapacak bir eleman ve yazılım lisansı ücreti var. sonrasında 3d baskı. nozül çapı ve makineye göre hızlandırılabilir ama 3 saat konusunda fikrim yok.

bu sebeplerden dolayı yaygınlaşması zor. ama keşke bu imkan seçenek olarak sunulsa, belli yerlerde bile olsa yapılabilse.
  • sttc  (14.12.19 23:59:53) 
her kol icin ayri model cikarilmasi lazim. hazir bir model kullanamazsin. kolu kirik birisinin kolunun modelini orada cikarmak da hem kolay degil hem de uzun bir surec. 20-30dk da alciya almak varken neden 3-4 saatlik vakit harcasinlar? ayrica alci bu flamentten daha ucuza malolur. eski usul alci yerine sentetik alci kullaniliyor artik, normal alciya gore daha hafif ve biraz daha havadar. amerikan alci olarak da biliniyor.


  • crucio  (15.12.19 00:13:46) 
Ek olaraki, 3d printer zırt pırt bozulan bir şey. Bakım maliyeti yüksek. Alçı çok kolay ve ucuz bir yöntem.


  • roket adam  (15.12.19 01:21:39) 
Henüz oraya gelinmediği için böyle.3d printer in medikal kullanımları için üzerinde çalışılan binlerce proje var ve geliştirilmeye devam ediyor.3d printer in başlangıcı eski ama ticarileşmeye başlaması 2012-2013. 2015 ten itibaren fuarlarda artmaya başladı.kısaca yagınlaşması henüz ilk 10 yılında değil ama gayet hızlı gelişiyor.bir kaç seneye kalmaz dediğin şekile dönüşür.
Birde şu detay var işin içine medikal girdiğinde ürün fiyatı otomatik yükseliyor.atıyorum 5000 dolarlık bir 3d printer medikal sektör olduğunda fiyatı otomatik yükseliyor.30-40 bin dolar bandına geliyor.hekimlerde bunun fiyatının gevşemesini bekliyorlar,gelişimde fiyatlar makul seviyeye geldiğinde oluyor.

Şöyle düşün tablet pc ler 2000 lerden sonra vardı ,2009 da bir tabelt pc ye baktığında yeterli tatmini sağlamıyordu.sonra ipad çıktı,bir anda sektör bambaşka yere gitti.teknolojinin verimli hale gelmesiyle alakalı bir durum.oraya gelmek üzereyiz kısacası.
  • duptıs  (15.12.19 01:24:29) 
3saat diyorsun, hem de hizli olani 3 saat. Kolu kirik adamk o vaziyette o kadar neden beklesinler ki? Bir de oncesine 3d tarayıcı ile modelini cikaracaklar falan, surec uzayacak. E bir de saglam maliyetli.
Buradan bakınca neden kullanmıyorlar degil de neden kullansinlar ki" demek gerekiyor.

  • stavro  (15.12.19 10:36:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.