[]

"ben robot değilim" algoritması?

x.com şeklinde olan mailime telefondan programla, imac'ten ise web arayüzüyle girmeyi tercih ediyorum.

web arayüzünde, ben robot değilim i işaretleyip fotoğraflar arasından doğru fotoğrafı seçmem gerekiyor her seferinde.

bazen ise seçtirmeden tamam diyor tik koyuyor. seçtirmediği zaman neye göre insan olduğumu anlıyor? tamamen random bir şekilde mi yoksa atıyorum o sekmede daha önce yaptığım bir harekete göre mi değerlendiriyor?

ben fotoğraf seçip durmak istemiyorum zira. yok otobüs olan fotoyu seç, yok tepe seç. tepeler de tepe gibi diil gözüm bozuluyo :)

 
o kutuya tiklamadan onceki mouse hareketlerine bakiyor. mouse ilerlerken ne kadar titreme yapiyor, mouse hizindaki degisim, dogrusalligi ve kutunun neresine tikladigina gore karar veriyor.

fotograftan nesneleri sectirmelerinin nedeni de sadece robot musun, insan misin tespiti degil. ayni zamanda o veriyi makina ogrenmesinde kullaniyorlar.
  • emrahday  (19.11.19 13:28:23 ~ 13:29:54) 
nasıl bir mouse hareketiymiş o? hep onu yapayım : ) çift salto, iki burgu. yanlış noktaya tıklama. hiç düşünmemiştim böyle bir şey olabileceğini.


  • la traviata  (19.11.19 13:52:46) 
mouse hareketi ile ilgisi yok. ona bakmıyor, hiçbir etkisi de yok

baktığı şeyler:
google hesabına bağlı mısın
bağlıysa google hesabı kaç yıllık
bağlı google hesabına ekli telefon numarası var mı
bağlı google hesabında iki adımlı doğrulama açık mı
bağlı google hesabı aktif olarak kullanılan bir hesap mı, mail gönderip alıyor mu, arama yapıyor mu vs
daha gider de gider, yani o tarayıcıda google hesabına giriş yapmış olman büyük bir etken, ondan sonra google hesabının özelliklerini ve aktivitesini inceleyip bir skor çıkarıyor ve ona göre sorup sormamaya karar veriyor

google hesabı dışında diğer etkenler:
ip adresin; eğer vpn kullanıyorsan neredeyse her zaman sorar, tor kullananlara hayatı zindan eder, doğru cevaplasalar bile kabul etmez 50 kere sorar, yavaş sorar vesaire
ip adresinin bulunduğu network; yani o networkte, bölgede, ip aralığında başka kullanıcıların abusive hareketler yapıp yapmadığı
ve son olarak tabii ki tarayıcıdaki cookielerin
  • rotten head  (19.11.19 16:20:30 ~ 16:33:26) 
normalde robot script ler mouseu en kisa yoldan butonun oldugu yere dum duz hic titretmeden gotururler. ve goturme hizlari cok yuksek ve butona yaklasirken bile hic yavaslamaz. ama insan genelde cok daha yavas, ve butona yaklasirken giderek yavaslayan sekilde ve sanki bir yay cizer gibi goturur. mouse dumduz, hicbir pixel sapmadan, ve en kisa sekilde goturmek insanin yapcagi bir is degildir pek.

"robot musun?" sorusunun sorulup sorulmayacagi @rotten head dedigi kriterlere bagli ama o soru soruldugunda bir tane kutuya tiklamak mouse hareketleri ile ilgili. zaten google hesabina bagli misin vs diye tespit etmek icin o kutuya tiklanmasina gerek yok, tiklanmasa da alinir bu bilgiler. yani hicbir anlami olmayan o kutuya tiklamaktaki amac o kutuya mouse goturup tiklanmasini saglamak. yoksa zaten diger kaynaklardan dogrulanirsa o kisinin robot olmadigi o kutu, yada resim hic cikmiyor veya sorulmuyor.

www.quora.com
  • emrahday  (19.11.19 16:33:45 ~ 16:47:15) 
hayır "robot musun" sorusunun sorulup sorulmayacağı o kriterlere bağlı değil. "robot musun" sorusunun sorulup sorulmayacağı siteye bağlı. google'ın recaptchasında öyle bir fonksiyon yok. sitenin sahibi/kodu recaptcha'yı sayfaya koyarsa sorar koymazsa sormaz.

"dogrulanirsa o kisinin robot olmadigi o kutu, yada resim hic cikmiyor veya sorulmuyor."
bu cümle tamamen yanlış. o kutu her zaman çıkar. o çıkmadığı durumlar recaptcha ya da doğrulama ile ilgili değil. bazı siteler kendi içlerinde basit bir algoritma yazıyorlar başta recaptcha'yı sayfaya koymuyorlar eğer kullanıcı birçok defa yanlış şifre filan girerse recaptcha'yı sayfaya koymaya başlıyor. bu tamamen sitenin kendisinin yazdığı küçük, ilkel basit bir kontrol. recaptcha ile alakası yok. recaptcha doğruladı diye kutu çıkmıyor diye bir şey yok. böyle bir kontrol yazılmazsa her zaman çıkar o kutu.

benim söylediğim şeyler kullanıcı "ben robot değilim" tuşuna bastıktan sonra seni direkt geçirecek mi yoksa fotoğraf mı seçtirecek onu belirleyen şeyler.

ve bunda mouse hareketlerinin hiçbir etkisi yok. o dediğin "insansı" mouse hareketini bot ile sağlamak zor da değil zaten. recaptcha mouse hareketlerine bakmıyor, öyle bir bilgi de toplamıyor, sonuca da bir etkisi yok.

edit: eklenen quora linkinde sıradan bir kullanıcının da bu hurafeyi dile getirmiş olması bunu doğrulamıyor. kaynakmış gibi orayı yazmanın manası yok yani. mouse hareketlerinin hiçbir etkisi yok recaptcha sonucuna.

edit2: hatta verdiğin quora sayfasındaki linklerden birinde "Mouse Movement is Irrelevant" başlığı altında bu hurafeye değinmiş zaten:

“Mouse Movement” is Irrelevant

If you look up “how does reCaptcha know whether or not you are a robot” (or similar queries), you’ll likely find 800 normie-tier articles about how reCaptcha “looks at unnatural activity” that robots do, but not humans. Generally, the example that is given is “mouse movement.” While this is an easily-understandable example, it’s important to note that it’s fucking wrong.

Actually clicking the image is a trivial task for a robot. In addition to the fact that clicking the reCaptcha checkbox can be done without bothering to simulate any mouse movement at all, here’s an even easier way to verify that mouse movement is clearly not used:

Open some recaptcha demo, like this one.
Press tab until you’ve selected the reCaptcha checkbox.
Press enter.

Congratulations. You can even unplug your mouse while doing this.
  • rotten head  (19.11.19 16:46:03 ~ 17:25:22) 
"ben fotoğraf seçip durmak istemiyorum zira"

şu eklenti olmadan bugüne kadar nasıl yaşamışım diyeceksin:
chrome: chrome.google.com
firefox: addons.mozilla.org

bende her tarayıcımda kuruludur. görme engelliler için olan sesli captcha sistemini istismar ediyor. sesli captchaları otomatik çözüyor. %90 oranında fotoğraf seçmekten kurtaracaktır seni.
  • rotten head  (19.11.19 17:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.