[]

Anayolda giderken selektör mü yapmalıyız yola atlamamaları için?

Atlamak kelimesini yaya için değil "araba" için kullandım.

Haftaya direksiyon sınavım var. Arkadaşla pratik yaptık. 40-50 ile gittim max. Ana yolda giderken yavaş gittiğimi gördüğünden muhtemelen arabalar yola direkt atlıyor. Ya da sıradaki araba geçince anayola geçmek için, arkasındaki araba da basıp geçiyor.

Bu arabalar sağa da dönmüyor önümden sola dönüyor.

Trafikte ana yolda giderken selektör yapan, korna çalan çok araba var anayolda. "Dikkat et, atlama yola" gibisinden. Doğru bir hareket mi bu?

Arkadaşım araba başını çıkardıysa yol ver gitsin dedi. Ben de hızımı koruyup 40 ile gitsem arabaya çarpıcam.

Birkaç kez başıma geldi, ben zaten anayolda ben olduğum için bana yol verirler diye hızımı azaltmadım ve 2 arabaya çarpabilirdim ama yola atladıkları için beni görmelerine rağmen, mecbur durdum.

Allah korusun 60-70 ile gitsem bu arabalar yola atlasalar ve ani fren yapmasam ortadan caaaat diye çarparım.

Bunun yaşanmamasi için selektör yapa yapa mi gidicez ya da korna çala çala mi düğüne gider gibi?

Yayaya kırmızı yansa, yol boş bile olsa yeşili bekleyen Alman disiplinine sahip biriyim. Türkiye'de işlemiyor bu disiplin ama doğal seleksiyona kurban giderim bu topraklarda.

 
Yola atlamamalı lazım, ben yol vermiyorum selektor atıyorum arda çıkmasın diye. Yol bosalana kadar bekleyecek kural bu.


  • Mcfly  (20.10.19 11:29:10) 
dingil gibi atlayanlar var ve fren yapman lazim vurmamak icin.

senin durumunda ise yavas gittigin icin arabalar gecebileceklerini tahmin edip yola cikiyorlar. daha seri ve kararli gidersen cikmazlar. soforun kafasi sana donuk degilse selektor ya da kucuk bi bip yapabilirsin ekstradan uyarmak icin.

istanbul, trafigi seri akan bir sehir. nehir gibi hic durmuyor. ana yolda da olsan yavas gidiyorsan onune cikarlar.
  • brkylmz  (20.10.19 11:29:52) 
Yola “atlayan” muhtemelen senin düşük hızına güveniyor ve feen mesafen çok kısa olduğu için “en kötü frene basar - yavaşlar” deyip çıkıyor.

Dediğin gibi facia bir durum olsa her gün 100’lerce hatta 1000’lerce kaza olur.
Oluyor mu evet, ama 1000’lerce mi?
Hayır..
Ben olsam bu durumda ben de çıkarım,
Ama senin yerinde olsam ve frene basmak istemezsem de mutlaka selektör yaparım, korna bir işe yaramaz..
Ama selektörü 1 kez yapıp bırakmam, 4-5 kez yaparım çıkmaması için.

Bu olay tamamen ana yolda senin düşük hızla araba kullanmanla alakalı.

Ayrıca adamın sağda kaçabileceği bir alan varsa yine atlar yola, sen yetişsen bile o sağdaki emniyet şeridine ya da mıcırlı yola atar kendini kaza olmaması için
  • otopsicocugu  (20.10.19 11:30:04) 
Ben de ehliyet olmadığı için araba sahibi de tam güvenmediğinden dörtlü yakarak gittik.

Aslında bu daha büyük tehlike. Yani trafikte ne yapacağım belli değil demek anlamına gelebilir, acemi sürücü misali. Valla 2 tane arabaya çarpacaktım, hız düşürmeden üzerlerine sürdüm, yok yine de atladılar yola durdum bekledim mecburen. Ondan sonra dedi arkadaş, arabanın burnunu çıkardıysa bekle diye.
  • Cesario  (20.10.19 11:35:15) 
İstanbul trafiği böyle, orman kanunu geçerli; kim daha cesaretli ve kararlı olursa yol onun olur. Sen normal normal hızla gidersen kimse atlamaya cesaret edemez. Baktın hareketlendi sen hızını arttırıyorsun, durmak zorunda kalan atlamaya hazırlanan oluyor.


  • Bruce  (20.10.19 11:47:14) 
doğru anladıysam anayolda 40'la giderken orta şeridi kullanarak hatayı sen yapıyosun. 40 en düşük hız limitidir ve bu hızda gidiyorsan sağdan seyretmen gerekir.


  • sinek kral  (20.10.19 11:56:45 ~ 11:57:11) 
@sinek

orta şeritten gitmiyordum, sağdan gidiyordum.
  • Cesario  (20.10.19 12:18:30) 
"Bu arabalar sağa da dönmüyor önümden sola dönüyor."

burası bana sen ortadasın, sağ şeridinden giden adam önünden sola geçiyor izlenimi oluşturdu.

sağ şeride fazla saygı gösteren olmaz. 80'le ortadan gitmek, 40'la sağdan gitmekten çoğu zaman daha güvenlidir.
  • sinek kral  (20.10.19 12:24:37) 
Sen normalden biraz agir gittigin icin atliyordur o adamlar yola. Herkes onune atliyor olamaz normalde. Yavas geldigini gorunce adam girer yola, butun gun yola girmeyi beklemeyecek en nihayetinde. Sagdan biri ana yola giriyorsa sen de hafif hiz kesersin adam girdiğinde.
Bu olay biraz senle alakali gibi geldi bana. Alistikca insanlarin aslinda senin oneune atlamadigini farkedeceksin. Herkes de apaci degil trafikte, arada denk geliyor.
Kimse selektor yapa yapa gitmiyor zaten.
  • stavro  (20.10.19 13:04:45 ~ 13:08:00) 
40-50 ile giderken selektor de yapsan pek sallayan olmaz, cikacak olan yine cikar. 100-110 ile yardirirken bile selektoru takmiyor insanlar. olmasi gerekn sen anayolda isen yanyoldakiler seni bekleyecek, istersen 100 ile git istersen 30. turkiye'de maalesef yol verilmiyor, yol aliniyor.


  • crucio  (20.10.19 14:14:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.