[]

Acele edince bacaklar ağrı girmesi

Normalde yavaş ya da hızlı yürüme konusunda bir problem yok ancak mesela yürüme mesafesi 15 dakika olan yere 10 dakikada gitmek zorunda olduğumda aceleyle yürürken biraz sonra iki bacağa da felaket ağrı giriyor, sanki acıdan yanıyor gibi oluyor hani aşırı egzersiz yaparken oluşan yakma hissi gibi. Haliyle iyice yürüyemez oluyorum. Bunun nedeni ne olabilir?




 
idmansızlık, formsuzluk, ısınmadan zorlama, aşırı kilo, sanırım sen özellikle diz altında tam olarak aşili tendonun üzerinde olan kısımdaki kas ağrıısndan bahsediyorsun.


  • hem şişko hem deli  (11.10.19 23:50:38) 
@hem şişko hem deli
Sıskaya yakınlık bir zayıflık var ve bacaklarda da kemik zayıflığı var sanırım, FTR’ye göründüğümde öyle demişti ama bir ilaç ya da tedavilik durum görmemişti. Fakat benim anlamadığım acelem olmadığında aynı hızda yürürken bir problem yokken acele olduğunda felaket bir acı olması? Yani psikolojik olmayı bile aşan bir kaslarda yanma hissi.

Normal zamanlarda ağrımıyor olmasından dolayı doktora da gidemiyorum, gidip derdimi anlatabilmem mümkün değil. Bacaklarda kireçlenme riski var ve çocukluktan kalma hafif raşitzmden dolayı ileride ameliyat olunması tavsiye edildi doktor tarafından ama benim problemimi bu da açıklamıyor çünkü bir yıl boyunca hiç acelem olmasın yürüme hızı hız orta düzey olsa da problem yok. Ama biraz acele olunca 10 dakikada gitmem gereken 15 dakikalık yolu 30 dakikada gidebiliyorum kramp gibi ağrılar girdiği için.
  • siyah giyen adam  (12.10.19 00:20:08) 
sen doktora git ama ben mesela son 2 aydır yürüyüş yapıyorum. nasıl desem bak geçen gece çıktım 19 km yürüdüm, tempolu olarak. yani hız falan söylemeyeyim de boyuma oranla maksimum hızda yürüyorum, bayır aşağı ya da yukarı olması da engellemiyor, terlemiyorum bile öte yandan senin gibi ilk 1.5 2 kilometre mesafeyi senin gibi birden zorlayıp yürürsem en fazla 2 km sonra durmak zorunda kalıyorum, bütün bacaklarım, bileklerim, kaslarım her yerim kasım kasım kasılıyor adım atamayacak duruma geliyorum ve çabuk geçmediği için o geceki yürüyüşümü iptal etmek zorunda kalıyorum. bu normal yani.

ısınma yapmıyoruz bişey yapmıyoruz. kilom da çok benim yani 17 kilo verdim daha 20 25 vermem lazım h4eheh
  • hem şişko hem deli  (12.10.19 00:26:18 ~ 00:32:29) 
Günde ortalama 6.500 adım atıyormuşum eksiup.com kilom ise 54-55 civarı belki daha az, zayıflıktan dolayı çok yürümek bünyemi baya yoruyor o yüzden bu günlük ortalama kilo oranına göre normale yakın değil mi sizce? Sizin gibi 19-20 km yürümek hele İstanbul gibi beton-asfalttan ibaret bir ortamda kulağa çok zor geliyor..


  • siyah giyen adam  (12.10.19 00:43:47) 
dayıt ne kadar benzetirsin durumu bilmiyorum ama bu bana lisedeyken oluyordu. o dönemde at gibi heriftim, günde en az bir saat yürür ve iki saat spor yapardım. bir tek çiğ et ve şarabım eksikti.

okul yolunda bir köprü vardı, o taraf kalabalık olurdu genelde, pek sevmezdim. orada hızlanırdım. köprüyü de tırmanırken malum eğim var, kaval kemiklerim yanmaya başlardı. futbolcuların tekmeliği taktığı yer. dinlenince geçerdi.

aradan yıllar geçti ve kilo aldım. neye göre oluyor bilmiyorum ama bazen o bölgede o kadar güç kaybı oluyor ki oturup dinlenmezsem eğer yürüyemiyorum, adım atamıyorum.

doktor şu an için bel fıtığı olduğunu ve kilo vermem gerektiğini söylüyor ama 17 yaşında ve at gibi herifken neden yanıyordu orası, onu bilmiyorum.

velhasıl sen nörolojiye ve belki fizik tedaviye görünüver. fıtık, sinir sıkışması ya da tarz bi' şey olabilir. zayıfım, aktifim diyorsun. genç adamsın, egzersizle falan bi şeyin kalmaz. ihmal etme ama. ben metro beklerken bi keresinde bi köşeye geçip kedi gibi ağlamıştım insanların bileklerine bakarak, "ben niye böyle yürüyemiyorum" diye piii. korkutmak için demiyorum ama git yani doktora, bi sıkıntı varsa ilerlemeden çözülsün. mobiliten azaldıkça hepten eve kapanıp şüşko falan olursun, ondan sonra al başına belayı, daha da beter olur.

***

bu arada hangi uygulamayı kullanıyorsun? güzelmiş bu. bende pedometre var ama pek sevmiyorum. ismi de bi tuhaf zaten tövbe estf.
  • der meister  (12.10.19 00:52:03 ~ 00:52:42) 
@der meister günlerin geneli metroya gidiş gelişle geçiyor ve bu durum yaşandığında bende de aynısı oluyor, acele edeyim yetişeyim ilk trene derken tavşan modundan kaplumbağa moduna geçmek zorunda kalıyorum ağrıdan dolayı ve insan üzülüyor elbette... Keşke ben de sportif yapıda olsaydım ama bu pek mümkün değil, tek sportif faaliyetim evden okula okuldan eve toplu taşıma haricinde yürümek ve günün çoğunu masa başında ders notlarıyla geçirmek. Kilo almak değil zayıflık en büyük eksikliğim buna rağmen, rüzgarlı havalarda cebime taş koymam gerekiyor biraz da abartarak söylemek gerekirse. Yine de FTR’ye randevu aldım, bir kez daha denemek gerekiyor yoksa çekilecek çile değil.

Uygulamanın adı Mi fit ve mi band-3 bilekliğiyle birlikte kullanıyorum adımsayar ve saat amaçlı.
  • siyah giyen adam  (12.10.19 01:15:05 ~ 01:16:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.