[]

kardeşimi hukuk okuma sevdasından nasıl vazgeçirebilirim

ikinci senesi. obp düşük 10k altına düşemiyor.
istanbul - ankara haricinde bir yer de istemiyor. marmara'yı hacettepe'yi falan beğendiremedik.
aynı zamanda yurtdışı kapısının da açık olmasını istiyor. nasıl olacak bilmiyorum.
kafaya takmış bir de açıktan adalet okuyor. üniversitese sınavı ile olmazsa oradan kazanırım diyor.
ben şimdi napayım bu çocuğa?
git catia, plc falan öğren dedim. çok iyi kaynak ustası var tanıdık onun yanına verelim. yani şimdi gazaltı kaynak ustasının günlük kazandığı para 200-300 lira. çalıştığı yerin ağası gibi bir şey kafasına göre kimse karışmıyor etmiyor. bu çocuk hukuktan mezun olsa bile kim bilir kaç sene asgariden çalıştıracaklar. mesaisi yok bir şeyi yok. yanlış mı düşünüyorum?

 
yolu gosterirsin ama bırak secimini o yapsın.


  • unabomber  (04.10.19 22:18:20) 
umarım asgari ücretli iş bulabilir mezun olduğunda, bedavaya çalışmasın da sonra. yurt dışı için hukuk okumak son derece mantıksız. onun yerine mühendislik okusun yurt dışı düşünüyorsa bence. tabi kendi kararı. ben üniversite okuduğum içim pişmanım, keşke lise ve üniversiteyi hiç okumasaydım diyorum. ama belki onun işleri yolunda gider düşük bir ihtimal de olsa. lise ve üniversite sınavının her ikisinde de sayısalda %1'lik dilimlerdeydim. iş bulamıyorum, bulsam bile ödemeler sıkıntı oluyor. kağıt üstünde patronum(mesul müdür) fakat gerçekte beyaz yakalı(?) bir işçiyim. şuan işsizim.


  • angina pektoris  (04.10.19 22:22:58 ~ 22:30:58) 
Bence bir süre bir işte çalışsın. Para kazanmanın ne denli zor olduğunu kendi deneyimlesin.

Benim de o yaşlarda ütopik hedeflerim vardı. Eğer çalışsaydım çalışma şartlarının ne kadar önemli olduğunu görseydim böyle hayallerim olmazdı.

Hukuk okursa asgari ücrete iş bulması bile zor. 5-6 sene sonrasından söz ediyoruz. Durmadan üniversite açılıyor.
  • Andrew  (04.10.19 23:11:32) 
Bırakın kazanabilirse okusun. Dört sene sonra yeniden kaynak ustası olabilir ama avukat olamaz.
Tabela üniversitesi bile katkı sağlıyor insana bırakın okusun bir vizyonu olsun sonra para kazanmak için tamirci de olur kaynakci da.
Ben bir akademisyen olarak bir lise mezunu adamla evlendim hayat paylastim diploma para kazanmak icin e o da kazaniyor ne gerek var etiketlere diyerek. O diploma sadece etiket degilmis insan yasayinca anliyor.
  • cilekli pasta  (05.10.19 00:00:01) 
"Dört sene sonra yeniden kaynak ustası olabilir ama avukat olamaz"

Tam tersi. Meslek erken yaşta öğrenilir. Diploma her yaşta alınır. Berberler bile 15 yaşını geçmiş çırak istemez.
  • Andrew  (05.10.19 00:02:42) 
kaynak mühendisi olarak yazıyorum. bu mesleğe bir kaynakçı olarak başlasaydım ve mühendisliğe verdiğim emeği kaynakçılığa verseydim. şuanda yurtdışında insani şartlarda şuan kazandığımın 3 katını kazanıyordum. nokta.


  • paudi  (05.10.19 00:39:21) 
yurtdisi dusunuyorsa hukuk okursa yalan olur, baska diyecegim birsey yok cocugun kendi gelecegi..


  • cooperr  (05.10.19 08:20:27) 
Dünya hukuk endeksi iyi bir veri aslında. Ondan bahsedin


  • ykyt  (05.10.19 09:03:55) 
Hukukta yurt dışı kapısının açık olması çok çok zor. Hani çok heves ettiyse okusun da, hukuk okuyunca her şeyin güllük gülistanlık olmayacağını anlatmaya çalışın. Kardeşinizi adliyeye götürün, orada birkaç avukatla falan konuşsun. Ortamı görsün. Hala ısrar ediyorsa bırakın okusun; 4 yıl sonra pişman olsun.


  • wish i could find a way to disappear  (05.10.19 16:39:37) 
Hukuk okusun boş vakitlerinde de çalışmaya zorla, baktı hukuk işini çok sevdi hukuka devam eder yok sevmedi mesleği öğrenmeye başlar aynı zamanda da üniversiteden mezun olur.Hem diploması olmuş olur kendini statü olarak aşağıda hissedesi varsa da öyle hissetmez.


  • imumax  (05.10.19 16:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.