[]

Araba kredi faizine indirim, arabalara ise zam kampanyası?

Arkadaşlar krediler 0,49 falan dediler ama Fiat fiyatlarda güncelleme yapmış ve arabalar 20K TL civarı zamlanmış

Bu kredi faizine indirim, arabalara ise zam kampanyası hangi markalar için geçerli?

Sözlükte Fiat markasına ciddi derecede küfürler yağıyor.

Egea 200 bin eder mi falan diye. Kredi faizi indirim her markayı kapsamıyor diye biliyorum. Bütün arabalara mı zam gelecek nedir olay?

Daire fiyatına Fiat..

 
Fiat, honda, Hyundai, Renault mais.

Enflasyon da tek haneye dustu bugun. Araba falan almayi dert etmeyin, tuik hepsini cozdu.
  • stavro  (03.10.19 12:47:20) 
bunlarla beraber başka markalar da kendi aralarında kampanya yaptı toyota ve mercedes de bu grupta. hepsi 0.49 değil 0.49 ve 0.69 o değişiyor.
bu kamyanyalar eski nesil motorlar için yeni nesil motorlar dahil değil zamlı olanlar da zaten yeni nesil motora sahip olanlar.
eski nesilleri indirimli vs diye köstürüyorlar işte.
  • turbo sadık  (03.10.19 12:56:46) 
85K'ya Reno Sembol'e mi binilir diye duyuru açmıştım ve şu an .t oldum. 150K'ya Fiat mı olur. :/


  • Cesario  (03.10.19 13:03:03) 
e aradaki faiz farkını firmanın cebinden ödeyeceğini mi düşünüyordunuz? piyasanın yarısı faizle parayı kim verecek? bunun maliyeti nereden çıkacak?

şu aşamada kampanya kapsamında olmayan markalar zam yapmamış gibi görünüyor. honda civic 150 bin, fiat egea 200 bin. tercih sizin.
  • babilbaligi  (03.10.19 13:10:01) 
türkiye montajlılara geldi kredi kampanyası. mercedes ticari ve toyota eklendi. 0 araç almak çok mantıksız zaten.


  • mikahakkinen  (03.10.19 14:15:46) 
Kredi faizleri halk ucuza araba alsın diye değil, üreticiler daha çok araba satabilsin diye yapıldı. Dolayısıyla öyle bi indirin falan beklemeyin yakın zamanda.


  • roket adam  (03.10.19 19:44:35) 
@babilbaligi
Faiz farkinin firmayla ne alakasi var? Ortada bir zarar varsa, bunu odeyecek olam kamu bankaları oluyor. Arabayi satan firmanın faiz indirimiyle ne alakasi var ki faiz farki onun cebinden ciksin?

  • stavro  (03.10.19 22:58:20) 
@stavro: anlaşmalı faiz sistemi şöyle işler; banka satıcının istediği faiz oranından kredi verir, aradaki farkı da satıcı karşılar. sen sıfır faizli banka kredisi kullandıran bankaların bunu hayrına mı yaptığını sanıyordun?

şimdi de durum aynı; birkaç otomobil markası bankalar ile anlaştı, düşük faiz oranı aksiyonu yaptı. bunun faturasını banka niye ödesin, elbette satıcı ödeyecek. o da fiyata yansıtacak tabi, ya ne olacağdı!?

adamlar açık açık yazmış işte; "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, 3 kamu bankası, bireysel ve kurumsal müşterilerine yönelik tüm alanlarda yaptıkları öncü uygulamalara bir yenisini daha ekleyerek, yerli üretimi desteklemek amacıyla Türkiye'de üretim yapan otomotiv markaları ile iş birliği gerçekleştirdi."

işbirliği dediği bu. ne başka acaba?
  • babilbaligi  (04.10.19 09:54:22) 
"Bunun cezasini banka niye odesin" kismi icin soyluyorum, niye odemesin? Kamu bankalari bunlar ve cesitli hukumet politkilari ile catir catir zarar yazdilar, olmayan bir sey degil.
Yani maliyetin otomobil firmasina yuklenecegi mantikli geliyor da kamu bankasina yuklenecegi neden mantikli gelmiyor? Bu spesifik mevzu icin ben %100 emin degilim, belki de senin dedigin dogrudur ama kamu bankasina boyle seylerin fatura edilmesi olmamis bir sey de degil olmayacak bir sey degil, boyle dusunmeni saglayan sey nedir bilmiyorum.

Ben mantik yurutuyorum, ozel sektor neden boyle bir maliyete katlansin? Ozel sektorle anlasma saglaman icin bir avantaj saglaman lazim, adamin maliyetini arttirirsan adam neden anlassin kamu bankasiyla? Veya bu maliyeti tuketiciye yansitacaksa adamin satisini arttiracak faktor nedir burada?
Bunun faturasini niye banka odemesin? Kamu bankalari bunlar bildiginiz gibi.

Evet adi ustunde isbirligi iste. Neden maliyetin bankanin sirtina yukleniyor olamayacagini dusunmem gerektigini anlamadim hala.
  • stavro  (04.10.19 14:08:42 ~ 14:10:20) 
benim bildigim burada yuku firmalar ve bankalar ustlendi.


  • turbo sadık  (04.10.19 14:10:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.