[]

İstanbul'da araba şart değil mi?

Evet trafik çok, benzin çok pahalı, hatta arabalar 10 kat daha pahalı ama konumuz bu değil.

Ama toplu taşıma ile bir yerden bir yere gitmek de eziyet. Hem kalabalık hem de her an kavgaya hazır psikopat insanlarla seyahat ediyoruz.

Belki plaza kadınlarının kullandığı metro hattında (Levent) seyahat edenler "yooo" çekebilir dediğime ama İstanbul'un en pislik ulaşım hattı olan metrobüs kullananlar bana katılacaktır.

Metrobüs ilk başta güzel falandı ( www.youtube.com ) ama şu anki haliyle daha ilk duraktan full geliyor. Binmek imkansız, binsek de kibar Japon insanı yok karşımızda. Ayağına bastık diye tekme tokat girişecek psikopat insanlar var, 2-3 günde bir ana haber bültenlerinde kavga haberleri gösteriliyor ki, her gün onlarca olan kavganın birkaç tanesi gösteriliyor.

Hele hastaneye giderken, ya da düğün gibi bir yere giderken veyahut herhangi bir davete toplu taşıma ile gitmek hiç hoş olmuyor. Tamam bakkala giderken bile araba kullananlar var ama ben onu kastetmiyorum kesinlikle.

"İstanbul'da kesinlikle araba kullanılmaz" diyenlere soruyorum:

Metrobüs mü araba mı?
Şöyle seyahat etmek mesela: www.youtube.com

Ben arabası olanların metrobüse bindiğini görmediğim. "Abi trafik fena, metrobüste bastı mı gaza gidiyor" demenin fakir avuntusu olduğunu düşünüyorum.

Yalan yok, arabam olsa metrobüse binmem şahsen ben.

 
Araba kullanmıyoruz, kullanmak zorunda kalıyoruz. İstanbul'da araba kullanılmaz diyenlerdenim, araba sürenler de genelde sinir harbi geçiriyor.
Metrobüs'te zincirlikuyu'dan anadolu yakasına gideceksen görece daha sakin oluyor.
Avrupa yakasında da oturmak için sıra bekliyorsun ama yok ben ayakta da giderim dersen o sırayı beklemiyorsun, ve duragına göre gayet mantıklı saatlerde gidiyorsun.

Arabası olan çoğu kişi toplu taşıma kullanıyor. İstanbul'a yeni mi geldiniz?
  • liberal  (02.10.19 15:10:52) 
@liberal

Doğma büyüme İstanbulluyum. :)

Sanırım benim çevremdeki insanlar biraz kibirli toplu taşımaya binmemek için. Keanu Reeves olamaz herkes haliyle.

edit: beylikdüzü'nde yaşıyorum. gittiğim noktalar Kadıköy falan oluyor haliyle. ayakta gitmek bile zor. sırf ayakta tutunacak yere denk geleyim diye aktarmalarda indiğim oluyor. tabi ki beylikdüzünden arabayla 50 km yol tepmek de mantıklı değil ama "mecbur kalıyorum" diyorsun işte. mecbur kaldığın zamanlarda da insanlar metrobüse binmek zorunda arabası yoksa.
  • Cesario  (02.10.19 15:15:09 ~ 15:17:53) 
Sadece İstanbul'da değil her yerde araba şart ama kavgadan gürültüden kaçıyorsan çözüm araba sahibi olmak da değil zira toplu taşımada ettiğin kavganın 10 katını trafikte edebiliyorsun, İstanbul bu bakımdan toplu taşımalı ya da değil her şekilde sıkıntılı ama sana yine de katılıyorum kendi arabamla 1 saatte gideceğim yere toplu taşımayla yarım saatte gitsem bile toplu taşımaya binmem.


  • angelus  (02.10.19 15:16:01) 
istanbul icin en mantikli arac motosiklet. ne toplu tasimanin igrencligiyle ne de sacma sapan arac trafigiyle ugrasiyorsun. hava sogukken sikintili tabii ama caresiz degil yine de.


  • in vino veritas  (02.10.19 15:18:02) 
Araba da eziyet bence, en guzeli kendine yuruyerek ulasim saglayabilecegin bir duzen kurmak, mecburi uzak mesafelerde de mumkun mertebe trafigin yogun olmadigi zamani tercih etmek.


  •   (02.10.19 15:19:16) 
istanbul'da araba kullanmanın avantajları var ama dezavantajları daha fazla. evin ve işin farklı yakadaysa sabah akşam 2'şer saatini o iğrenç köprü trafiğine harcamaya hazır mısın mesela? işe giderken kullanmayayım dersen evin önünde yatacak araba, durduk yere servisini, pulunu, harcını vs. ödeyeceksin. yatırım olarak da iyi değil. paranı tl'de tutuyorsun, git dolar al altın al kenara koy o parayı daha çok kar edersin. sonuç olarak, en azından benim şartlarımda, sırf hafta sonu bir yere gideyim diye (ki onu da canım çok istemeyecek, sırf araba var diye gidicem muhtemelen) o kadar parayı sokakta yatan bir şeye vermek istemiyorum. kırk yılın başında lazım olursa da taksi kullanırım. zaten hayatımın %90'ı beşiktaş, üsküdar, kadıköy, şişli gibi birbirine yakın merkezi yerlerde geçiyor. o yüzden alacak imkanım olmasına rağmen yıllardır almıyorum, istanbul'dan gitmedikçe almayı da düşünmüyorum.


  • sir gawain  (02.10.19 15:19:36 ~ 15:22:50) 
angelus+1 Sadece istanbul'da değil her yerde şart. Araban olsa her gün kullanmak zorunda değilsin. Sırf işe gidip geleceksen yine belli bir yere park edip sonra toplu taşıma kullan. Ama gezme tozmayı geçtim zorunlu haller var.. hastalık olur, acil iş olur, kar kış olur, hele şimdi aşırı sıcak nemli havalarda o metrobüsün iş çıkış halini düşünemiyorum bile!


  • iwasbornonamountainside  (02.10.19 15:53:01) 
genel hatlarıyla sir gawain +1

arabası olduğu halde metrobüse metroya binen çok fazla insan var çevremde, çünkü istanbul trafiğinde araba kullanmayı tercih etmek için gerçekten ya biraz deli olman gerekiyor ya da trafiksiz çalışma saatleri. herhangi bir zaruriyet doğduysa, davete veyahut etkinliğe gidiyorsak da taksiyle gidiyoruz zaten. bence bu yöntem çalışıyor, deneyebilirsin.

bir gün başka bir şehire taşınırsam yapacağım ilk iş araba almak olur fakat istanbul için konuşuyorsak sadece lüzumsuz buluyorum.
  • evde liyakat kalmamis  (02.10.19 16:13:09) 
lazimsa taksi, cok lazimsa araba kiraliyorum. daha ucuza geliyor. bokuyla pusuruyle de ugrasmiyorum. her ay iki kere kiralasan senede en fazla verecegin para 5000 lira. ona gore dusun.


  • alperz  (02.10.19 16:18:11) 
İstanbul'da ev-iş arası her koşulda yakın olmalı. Bu şekilde olursa hem araba ile hem de toplu taşıma ile gidip gelmek eziyet olmaz.

Metrobüs denilen araç en büyük eziyet bence. İnsanı psikolojik ve fiziksel olarak bitiriyor. Uzun süre metrobüse binmektense istanbuldan kaçıp gitmek daha iyidir.
  • insomniac  (02.10.19 16:29:44) 
araba kenarda hep hazır duracak ama metrobüs gidiyorsa metrobüs


  • basond  (02.10.19 17:50:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.