[]

Afad'ın deprem bölge haritasında bir yanlışlık yok mu?

E-devlet üzerindeki AFAD uygulaması: www.turkiye.gov.tr (Afad türkiye deprem tehlike haritaları yazabilirsiniz)

Bu haritada bölge bölge deprem riski olan yerler gösterilmiş. Ancak günlerdir sahil şeridinden uzak durun uyarılarını okumama rağmen bulunduğum Pendik-Marina bölgesi risksiz olarak gösterilmiş. Bir yanlışlık olma ihtimali nedir? Veya benden kaynaklı bir yanlışlık mı var?

Mesela bir diğer anlam veremediğim durum da şu: Ailemin bulunduğu Etiler bölgesi yine sahilde olan Emirgan kısmından daha riskli gözüküyor. Kafam karıştı açıkcası. Günlerdir okuduğum şeylerle çelişiyor. Haritayı yanlış yorumluyor olabilir miyim?

 
evet, bence de yanlış çünkü bütün sahil kısımları açık renk görünüyor.
sahil kısımlarının renklendirmesini ciddiye almayın bence, çünkü tüm ülkenin deniz kenarı bölgeleri risksiz olamaz.

  • gkhncnzdgn  (30.09.19 14:34:10) 
ben de oraya baktığımda aynı şeyi düşündüm. skandal. bir haritayı bile güncel tutmaktan aciziz.

konuyla alakalı olarak, bilginiz var mı, istanbul'da bölge bölge hangi bölgeler güvenli diye? harita kaydıysa sahil dışındaki yerlerde de kayma olmuş olabilir gibi geliyor.
  • arvuti  (30.09.19 14:39:37) 
sahil kısımlarına baktığımda kayma olduğunu düşünmüyorum, temel mantığında hata var gibi. çünkü ülkenin tamamının sahilleri açık renk, sanki deniz kenarı depremden hiç etkilenmeyecekmiş gibi. bunun sebebinin kayma olduğunu sanmıyorum açıkçası.


  • gkhncnzdgn  (30.09.19 15:26:43) 
herhangi bir bölge üzerine tıklandığında riskin değerini 0'dan 0.5xx'e kadar gösteriyor harita. sol panelde i'yle gösterilen bilgi al butonuna tıklayıp ardından istenen bölgeyi seçerek. o şekilde baktığımda ben sahilleri gayet riskli ve 0.5'e yakın olarak görüntülüyorum. sadece renge bakıp risksiz diye düşünmeyin. istediğiniz noktaya tıklayıp riskini görebiliyorsunuz.


  • del piero10  (30.09.19 16:13:47 ~ 16:15:19) 
@del piero10, teşekkür ederim


  • ruhen hastayim ben  (30.09.19 16:16:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.