[]

YDS’nin memuriyete etkisi

Çeşitli sebeplerden dolayı henüz daha birinci sınıfım ve şimdilik yoğun bir şekilde YDS’ye çalışıyorum. Hedefim kısa dönemde 70+ seviyesini görüp 4 senenin sonunda yani mezun olduğumda 90+ düzeyini görebilmek. YDS gizli bir motivasyon bahanesi oluyor, asıl amaç okuma ve yazma konusunda gelişip hayattan geri kalmamak. Ancak mezun olunca özelde çalışmayı kesinlikle düşünmüyorum, orta okuldan bu yana hayalim masa başı memur olabilmek, fakat KPSS ile atanmak gittikçe zorlaşıyor malum ve bu da beni gelecek adına karamsarlığa itiyor. Hiçbir etkisi olmasa bile daha da geliştirmek adına yine de çalışmaya devam ancak etkisi yüksekse daha bir motivasyon aracı olur, “ 85+ üstü seviyesine gelirsem işsiz kalma ihtimalim dilin hiç olmamasına göre daha az olur” gibi

=> Eğer mezun olduğumda YDS’de 90 üstünü görebilirsem memur olabilmek için avantaj sağlar mı bu puana ya da mülakat seçimine etkisiyle? (SBF yani dolayisiyla İİBF tabanlı memurluklar, çevirmenlik vb değil)

=> Yoksa sadece memurluk maaşına 90-100 lira gibi ekstra bir katkıdan mı ibaret?

 
kurumdan kuruma değişir, misal mb 90+ puan istiyor genelde. veya açıktan atama dönemlerinde örneğin 1 kit 5 alım yapacaksa 1 kadro için 80+ ingilizce şart koşabiliyor.
yani 90 üstü yds puanı alabilirsen sana çok avantaj sağlar.

  • anily  (10.09.19 22:52:31) 
Kamuda uzman olarak izah etmem gerekirse yds 70 ve üstü seni birçok kişinin önüne geçirir. 80 90 ve üstü bir hayli avantaj sağlar. Kpss alan sınavından alacağın puan yanında.


  • karacigerim vur kadehlere  (11.09.19 00:54:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.