[]

Dünyada gerçekten şaşırtıcı bulduğunuz ne var?

Bir anket sorusu:
Bu dünyada varlığına şaşırdığınız bir şey var mı? Yani dünyanın kalanı ile bağını kuramadığınız, zor kurduğunuz. Bu nasıl oldu yav - dediğiniz? Hakikaten şaşırtıcı bir şey?

Yoksa her şey tutarlı, açıklanabilir, bağlantılı mı görünüyor?

 
google'da 2. saniye arama ile bulunabilecek her türlü verinin buraya paragraflarca sorulmasından daha şaşırtıcı ve endişe duyduğum başka bir durum daha yok.


  • cemiyetinünlüsiması  (04.09.19 15:21:43) 
İslami savunduğunu söyleyip, karşısındakinlere ana avrat küfredenleri hiç anlamıyorum cidden.


  • prizmatik  (04.09.19 16:01:35) 
nedenini anladığım ama varlığına şaşırdığım şeyler var. dinlerin 21.yy'a kadar hayatta kalabilmiş olması, yüz milyonlarca insanın halen farkında olmadan toplu psikoz yaşaması sanırım bunların başında geliyor.


  • sir gawain  (04.09.19 16:06:10 ~ 16:08:24) 
aşırı dindar eşcinseller.


  • muslugubozukhayrat  (04.09.19 16:15:44) 
İnsanlığa dair bütün olan bitenin, bunca patırtının, gürültünün aslında dünyanın 6500 km lik yarıçapıyla kıyaslandığında kağıt kadar ince bir organik katmanda yaşanması.
Kıyaslamak gerekirse mesela yemek masasının üzerinde bir noktadaki göremediğimiz toz katmanında yaşayan bakteriler devletler, medeniyetler falan kurmuş olsun, savaşlar olsun, siyasi liderler açıklama yapsın, aralarında dolara mı alsak altın mı diye tartışsınlar vs. sonra siz masayı temizlik beziyle silerken hepsi gidiversin...

  • mikro patlama  (04.09.19 16:44:43) 
open minded olduğu konusunda mangalda kül bırakmayanların aslında gerçek birer judgemental olmaları. seküler insan tam bir yalak


  • love and trust  (04.09.19 16:56:33) 
Benim şaşırdığım şey: Çoksesli Gürcü Halk müziği. Uzaydan gelmiş gibi, hiçbir kalıba sığmıyor. Her dinlediğimde şaşırtıyor.


  • ebabil curnatasi  (04.09.19 17:15:40) 
@sir gawain: hayalkırıklığı benim için de. daha iyisini yapmalıydı türümüz.. Uzaylılar bizi hakir görebilir bunun için..


  • ebabil curnatasi  (04.09.19 17:19:17) 
İçgüdü. Hayvan doğuyor, aradan biraz zaman geçtikten sonra direkt annesinin memesine yöneliyor. Neden ayağına, kafasına, kuyruğuna yönelmiyorda direkt meme? Süt gelecek yeri nereden biliyor? Her şeyi geçtim yeni doğan bir canlı, emme eylemini nereden biliyor?


  • johny guitar  (05.09.19 03:03:02) 
@hedda gabler ile aynı hisleri paylaşıyorum. teknoloji her ne kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar açıklanabilir bir şey olsa da bana çok mucizevi geliyor aklımı başımdan alıyor düşününce.

yani sonuçta nihayetinde bir elektrik akımıyla bu kadar şeyin olabilmesi ne bileyim.

internet mesela, tamam şimdi hepimiz alışığız, kimse üzerine düşünmüyor bile ama bence çok büyük mucizevi bir olay ya. ne bileyim abi 100 yıl önce birine şu internetin yapabildiklerinden bahsetsen siktir git derdi. şu an herkes kanıksamış bir durumda yokluğunu düşünemiyor bile.
  • belki de  (05.09.19 03:11:07) 
- bazı insanların nasıl aşırı yetenekli ya da çalışkan olduğunu anlayamıyorum, bu ne adaletsizliktir.

- devlet yurdu gibi yerlerde çocukları taciz edenlerin, satanların kendilerine nasıl tahammül edebildiklerini anlamıyorum. Genel olarak vicdanen bizi aşırı rahatsız eden şeyleri yapanların yalnız kaldıklarında kendileri ile ilgili ne düşündüklerini, nasıl varlıklarını sürdürebildiklerini anlamıyorum.

- uzaylılar ya da doğa üstü varlıklara inanan insanların elinde bir sürü ikna edici kanıt oluyor; dinleyince yaa hakketten var bunlar belli ki diyor insan ama bu güne kadar nasıl oldu da adam gibi tüm dünyaya bunları kesin şekilde kanıtlayacak bir şey çıkmadığını anlamıyorum. NASA, area 51..vs, buralarda olup biten sırlar nasıl saklanıyor bunca zaman ya da neden çıkıp tamamen bu teorileri inkar etmiyorlar?

- Kıymetli taşların neden bu kadar kıymetli olduklarını anlamıyorum. Eywallah az bulunuyorlar da, kim kurmuş bu sistemi, nereden aklına gelmiş? Paranın bir karşılığı olsun diyeyse, niye bu taşlar? altın, elmas..vs, ne önemi var bunların anlayamıyorum. parlıyorlar, bu mu? herkes kabullenmiş, bana hisse ya da sanal paralar bile daha mantıklı geliyor. bir de mesela evlenmek için taşlı bir yüzük falan, ne garip bir şeydir, mağara adamı mıyız; bak parlak bir şey buldum al deyip görünce şaşırıp beğenmemiz mi gerekiyor?

- kendi özelliklerinin hiç ama hiç farkında olmayan, ne kadar belirtilse de kabullenemeyen insanlar var bunu da anlamıyorum. gerçekleri kabul etmek dünyanın en zor şeyi herhalde ki kör gibi davranmayı tercih ediyorlar. mesela tiskinç patronum kendisinden ne kadar nefret edildiğini asla fark etmiyor; dünyanın en samimiyetsiz insanı diyebileceğim bir müdür aynı laf sokma amaçlı ve aşırı samimiyetsiz olduğunu 3 yaşındaki çocuğun bile anlayacağı esprilerine devam ediyor. her soktuğu lafta da haksız olduğu çıkıyor ortaya ama asla hee evet yaa ben bir bok bilmiyorum anlaşılan demiyor. çok kötü ter koktuğunu her fırsatta söylemek durumunda kaldığımız asistan bir türlü kabullenip kişisel temizliğini yapamıyor; koltuk altını sabunlamak ne kadar zor olabilir ki? birlikte olduğu kişi tarafından aslında sevilmediği aşikar insanlar mesela, sevilmediğine dair her tür işaret var, daha neyi anlamıyorsun, o adam ya da o kadın seni sevmiyor, belli işte.

- yiyecek sıkıntısı olmayan bazı toplumlarda bazı hayvanların niye yendiğini anlamıyorum. et, balık tavuk, her şey var, kediyi ya da o salyalı sürüngeni veya o tutulması çok zor olan zehirli balığı niye yiyorsun?

- aynı şekilde; bu erkekliği güçlendirecek yiyecek ve içecekler. Ben işim gereği afrikanın ücra ülkelerinden uzak asya ülkelerine kadar her yere gidiyorum. Bu gözler neler gördü :/ kargaları, kuşları alıp kavanozlara koyup votka mı yapmamışlar, yılanlar, bilmemne boynuzları, ooy oyy. ne ***nin derdinde adamlar var, bir efendi ol, varsa bir sorunun git doktora çöz kardeşim, yarasa **ğı niye yiyorsun? maymunun şeyindeki parazit iyi geliyor deseler onu da bulup yiyecek adamlar var yani.

- haliyle kendimi de hiç anlamıyorum ama bunu anlatmak daha bile uzun sürer :)
  • tiny penny  (05.09.19 11:23:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.