[]

Masa lambası ve baş ağrısı sorunu.

Böyle bir şey ilk defa başıma geliyor, bir lamba hassasiyetim eksikti o da tam oldu.

Sorunum şu ki, bugün ilk defa led (sarı) ampüllü bir masa lambası yaktım odamda, PC masama uzak bir köşede, odayı aydınlatsın diye. Fakat o da ne, 10 dakika geçti geçmedi beynim çatlayak gibi ağrıdı resmen, başım döndü bir anda ve şu satırları yazdığım esnada ancak düzelebildim.

Sorularım:

1 - Bu nedir, herkese oluyor mu ? Daha önce masa lambası olan yerlerde çalıştım hiç etkilenmemiştim.

2 - O "led" ampülden dolayı mı oldu tüm bunlar ? Peki alternatif olarak nasıl bir şey kullanabilirim ? Klasik lambalar daha çok yakıyor ve çabuk ısınıyor.

(not: ışığın kenarında kendi avizesi var, sadece ampülden ibaret değil yani)

 
ledi bilmiyorum da isik sarimsi olmali. akkorlu lambalar daha iyi calisirken. floresanlar zararli hem tehlikeli isima yapiyor hem saniyede atiyorum 100 defa yanip sonuyor bu gozleri yorar.
baktiginiz yuzeyin parlaklik durumu onemli.
biz hastanelerde yogunbakim yaparken ampulleri kafamiza gore takmiyoruz hesabi var.
odanin hacmi, odanin rengi yansitma yuzeyi. isigin rengi ona gore ampul aliyoruz.
bu arada dogrudan degil de dolayli yoldan aydinlatma daha saglikli.

mesela ofis icin 500 lux istenir. boya gibi yuzey isleri icin 750 ya da montaj detay icin 1000 koridorlara 100 atariz.

size tavsiyem akkorlu kullanin. masanizda yansitici olmasin. ha bu arada golge yapmayan aydinlatma daha iyidir.
  • turbo sadık  (18.08.19 22:07:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.