[]

Nispeten yüksek puanlı bölümdense Odtü yazmak daha mantıklı değil mi?

Ben hukuk yazmıştım tercih yaparken. Keşke odtü’den herhangi bir bölüm yazsaydım. Önüm daha açık olurdu. Bir kere en önemlisi İngilizcen sağlam oluyor. Odtü matematik tutuyordu mesela. Kalifiye bir finansçı olabilirdim. Odtü iktisat da okul puanım daha yüksek olsa tutuyordu. Yada boğaziçi kimya falan yazabilirdim. Yurtdışına çıkardım.

Ah ah :(


 
Hukuk da iyidir, hepsinin kendine göre dezavantajları var.
Bence hala geç değil 25ine kadar üni kaydı yapabilir insan

  • meldaras  (16.08.19 19:38:55) 
Odtü matematiğin hukuka göre ne dezavantajı olabilir ki?
Çok daha iyi ing eğitimi
Daha iyi kampüs sosyal çevre
Daha iyi kariyer

Keşke hukuk iyidir yaa diye tercih yapmayıp odtü matematiği de düşünseydim.
  • sessiz kalma hakkina sahipsin  (16.08.19 19:42:47) 
odtü veya boğaziçine gitti. üni ismi en önemli şey. sana hep kapı açacak. ilerde 2. öğretim ve sadece sınavlara giderek de hukuk diploması alırsın bir yerden çok lazım olursa.


  • kelepir  (16.08.19 21:50:47) 
@kelepir, 1.5 seneye mezunum.


  • sessiz kalma hakkina sahipsin  (16.08.19 22:28:21) 
hukuk yerine keşke şunu yazsaydım dediğin bölümleri bitirdiğinde en iyi ihtimalle kurumsal bir şirkette beyaz yakalı oluyorsun.
ingilizceyi de gözünde büyütme, elinin altında internet varken biraz sabırlı olup sistemli çalışarak çok kolay ilerletebilirsin ingilizceyi.

  • de jure  (16.08.19 22:46:40 ~ 22:46:57) 
@de jure, kurumsal bir şirkette beyaz yaka olmanın neresi kötü ki? Çoğu avukat keşke öyle olsam diyordur bence. Her ne kadar ingilizce çalışsam da bir odtülüye erişmem zor. Bilkent kadar iyi ingilizcesi sonuçta.

@radyo, illa yurtdışı olsun diye şey etmedim de yurtdışı ihtimalim de olurdu yani.
  • sessiz kalma hakkina sahipsin  (16.08.19 23:10:52) 
Boğaziçi-Odtü elbette ülkenin en iyileri ama öyle düşündüğünüz gibi girdikten sonra her şey cepte gibi bir durum yok. Her mezunu dili iyi biliyor,harika da bir çevre ediniyor,yurt dışında ülke seçiyor gibi bir harikalar diyarı değil. Hukuk bölümüne emek vermişsiniz,1.5 seneniz kalmış,elinizdekinin kıymetini bilin. Başka biri de çıkıp matematik okuyup ne olacağım,hukuk okusam en azından işimin adı olurdu diyebilir. Yıllar önceki tercih seçimizle gereksiz bir hesaplaşmaya girip kendinizi yıpratmayın.


  • asteriks  (16.08.19 23:23:53) 
Degil elbette. Fen edebiyat bolumleri hic mantikli falan degil. Her meslegin de kendine gore zorluklari var. Odtu iyi olabilir ama hukuk da tip gibi kendi icinde bi alan. Universiteni bi muhendislikteki kadar onemsemeyeceklerdir mesela. Odtu matematik okuyunca okuduktan sonra ne yapacagin bile belli degil. Kpssye gireceksen niye yurt disina cikacaksin, ozel sektorde calisacaksan nasil sivrileceksin digerlerinden veya akademide kalmaya calissan da bi referans bulabilecek misin?


  • cilekesgargi  (16.08.19 23:27:19) 
Dünya 20 sene önceki dünya değil. Kampüs, araştırma ve iş anlamında ODTÜ'ye benzer imkanlar sunan çok sayıda üniversite var.

Yıllardır ODTÜ'nün kan kaybettirilmesine uğraşıldı ve başarıldı.

not: Yukarıda bahsettiğim üniversitelerin özgürlük anlamında ODTÜ'den çok uzak olduğunu belirtmek isterim.
  • renegade  (17.08.19 01:12:59) 
asteriks+1

tip ile hukuk arasinda kalsaydin keske tip yazsaymissin derdim, ama diger ahsettigin branslara gore hukuk yazarak iyi yapmissin.
  • cooperr  (17.08.19 07:52:01) 
@renegade, odtü nasıl kan kaybetti ki? Hala boğaziçiden sonra en iyi üniversite değil mi?


  • sessiz kalma hakkina sahipsin  (17.08.19 18:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.