[]

Müsli ara öğünlerde mi tüketilir ana öğün olarak mı?

Öğrenci olduğum için kahvaltı düzenim sıfır ve sağlıksız, sürekli hazır poğacalar böreklerle geçiyor. encrypted-tbn0.gstatic.com Şu pakette besin değerlerini az da olsa karşılamak ve sağlıklı beslenmek adına kahvaltılarda “sadece bir kase süt ya da yoğurdun içine müsli karıştırıp yemek” mi yoksa kahvaltının yanında ya da ara öğün olarak mı? İkincisi ise çok anlamı kalmaz, ilki ise bir kase nasıl tok tutabilir ki saatlerce? Amaç zayıflamak değil aksine bir iki kilo alabilmek.


Sadece kahvaltı amaçlı kullanmış olan var mı bir dönem?

 
lifalif'in sade yulaf ezmesini aldım ben .

arkadaşımın demesine göre 1 su bardağı yulaf ezmesinin üstüne sıcak su koyup az miktar bal ekleyerek yiyormuş. saatlerce tok tutuyormuş. arkadaşımın kahvaltısı bu, yıllardır hafta arası kahvaltı hazırlamaya üşendiği için böyle besleninyormuş, hafta sonu normal türk kahvaltısı.

ben paketi okuduğumda günlük ihtiyacın öyle 1 su bardağı falan değil bildiğin 25 gram olduğunu öğrenince tabi 25 gram ne kadar yapar bilemedim yarım su bardağı yulaf ezmesinin üzerine az miktar sıcak su koyup yumuşatarak sabah gözümü açar açmaz yedim.

benim sıkıntım kahvaltı alışkanlığımın olmaması. bu yüzden uyanır uyanmaz hani ağzıma resmen tıkıştıracak bişeyler lazım diye aldım. ben bunu ne zaman yesem 15 20 dakka sonra açlıktan delirip koşup kahvaltı hazırlıyorum.

beni pek tok tuttuğu söylenemez.

net olarak bilgiyi sana yarın sabah verebilirim çünkü ben de merakıma yenik düşüp bu gün gidip mutfak terazisi aldım, yarın sabah 25 gram ne kadar yapıyor, yiyince ne oluyor onu söyleyeceğim.

aslına bakarsan bu yoğurt içine konulabilir, üzerine az miktar bal ekleyebilirsin veya mevsim meyvelerini ekleyebilirsin. üzerine süt ekleyerek de yeniyormuş.

sütle pişirip şahane ara öğünler, hatta tatlılar yapabilirsin, paketin üzerinde yazan mısır gevreğine de falan katılabiliniyormuş.

bu bence sütle yoğurtla falan yersen en fazla üşengeç adamın kahvaltısı olur.

öte yandan çok lezzetli ve süper bir ara öğün olur, bin türlü lezzetli ve besleyici tarif var.

paketin üzerinde yazan diğer şey 25 gram yedin ya günde toplam 12 bardak su içmen gerekiyormuş öyle pis suyu sömüren bişey :)

ya ilk aldım geldim ben şimdi, gece karnım acıktı , dur ya bi avuç atayım ağzıma dedim, attım çıtır çıtır yedim, lezzetli de bişey, bi avuç daha attım yattım.

gece geberiyordum susuzluktan heheh

ayrıca benim sana tavsiyem müsli olayını geç abicim, al sade yulaf ezmesi, git en kalitelisinden kurutulmuş meyvelerini al, çek rondoda koy kavanoza, her sabah yulaf ezmesi üzerine ekle gitsin. hiç gerek yok böyle hazır paketli şeylere, sade olan candır ciğerdir.
  • hem şişko hem deli  (12.08.19 20:32:00 ~ 20:38:19) 
her şeyin olduğu gibi bunun da kesin bir cevabı yok. içeriğindeki makroları beslenme planına göre hesaplayabilirsin en fazla.


  • neynep  (12.08.19 20:38:43) 
arkadaşıma sordum, ben tavsiye edilen günlük kullanım miktarı olan 25-30 gram ile doymuyorum dolayısıyla beni tok da tutmuyor bu meret dedim.

oha lan 30 gramla kim doyar bir paket bana 5 gün gidiyor o şekilde yiyorum ben sen de öyle yap dedi. yani günlük 100 gram tüketmek lazım sade olanı

hehe
  • hem şişko hem deli  (15.08.19 08:52:45 ~ 08:53:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.