[]

İnsanlar Reno arabaya neden 100-150 bin TL bayılıyor?

Aynı fiyata birçok araba var. Honda, Vosvogen falan.

Reno sevdası neden?

Arabadan anlamıyorum o yüzden soruyorum.

Neden Reno?

edit: www.renault.com.tr

 
2. el piyasası iyi, yedek parçası kolay bulunuyor ve görece ucuz, ustası bol.


  • hadsafhada  (11.08.19 15:52:18) 
Fiyatına göre dolu araba alıyorsun da ondan. Aynı fiyata aldığın Volkswagen utanmasa koltuk koymayacak arabaya. Civic'in en dolusunu alsan da otomatik kararan dikiz aynası yok mesela.


  • thewhitewolf  (11.08.19 15:53:21) 
@hadsafhada

Peki "ucuz alacak kadar fakir değilim" felsefesi işliyor mu araba sektöründe?
  • Cesario  (11.08.19 15:54:09) 
ben de arabadan anlamıyorum, neden reno olmasın ki?


  • king lizard  (11.08.19 15:56:41) 
1-her yerde servisi var
2-motorları çok dayanıklı ve yakıt tüketimleri az
3-malzeme kalitesi düşük gibi gözükse de eşeğe biner gibi kullanlara dayanıyor
4-ikinci eli kolayca paraya çevrilebiliyor
  • Huan8  (11.08.19 16:01:30) 
Servis
Dayaniklilik
Tuketim
Ikinci el
O paraya en dolusunu aliyorsun ayni segmentte
Markaya parayi az oduyorsun
Vosvos un parcasi bakimi carpan hiziyla gidiyor
  • baldan kaymak  (11.08.19 16:03:24) 
Niye almasın? Reno, folksvagın'dan daha mı kötü? Daha ucuza daha dolu araç alıyor adamlar. Parçası da ucuz.


  • synesthesia  (11.08.19 17:21:51) 
tek kriter sağlamlık olsa bence japon markalardan başka araç satılmazdı. renonun yedek parçasını köy bakkalıında bile bulabilecek konuma getirdi adamlar piyasayı. herkes büyük şehirde yaşamıyor ki. bi de şöyle bi yanılgı var adamların parçası ucuz ama japonlara göre daha fazla arıza veriyor.

malzeme kalitesi düşük olsun azcık konfordan da ödün vereyim ama yağını suyunu koyayım gitsin dersen japon almak en iyisi.
  • ergenpezeveng  (11.08.19 18:44:58) 
Sadece tasarımını bile seviyor olabilirler. Ben mesela acaip çirkin buluyorum Honda'yı. Özellikle yeni Civic'i. Her yeri ayrı telden çalıyor. Renault modelleri daha bütünlüklü geliyor Honda'ya kıyasla.


  • orient blue  (11.08.19 20:19:29) 
reno deyip geçmemek lazım, ucuz model mercedeslerin alayının motoru reno.

asıl soru şu olmalı;

mercedes'e o kadar para veriyorsan motoru neden reno?

sadece mercedes de değil bi kaç marka daha var.
  • Fodera  (11.08.19 21:15:37 ~ 21:15:55) 
Yaklaşık 1 sene kadar yeni kasa Megane dizel otomatik kullandım. Araç fiyatına göre oldukça iyi, konforlu, içi kocaman, inanılmaz az yakan bir motora sahip (1.5 dci), parçaları çok ucuz ve her yerde var, tık dese sesinden anlıyor ustalar. Bunun eşdeğeri mesela Jetta DSG arızasından, parça pahalılığına, iç küçüklüğüne kadar bir sürü dezavantaja sahip. Reno direkt türk insanına hitaben araba yapıyor yani. Ha bir de inanılmaz dayanıklı araçlar, gir sahibinden.com'a, mesela çok yüksek kilometreli Jetta bulamıyorsun ama fluence'da 300-400 bin kilometreler çıkıyor. Servis ücretleri de ucuz.

Bu arada Honda'dan ben de nefret ediyorum, böyle ucuza satılan, yavaş ve aşırı sportif tasarımlar genelde çok itici geliyor: Bir sınıfa dahil olmak istiyorum ama param buna yetti gibi.
  • roket adam  (11.08.19 21:17:30 ~ 21:18:45) 
Kullanım maliyeti. Yukarida aciklamislar. Arabanin maliyeti satin alırken odediginden ibaret degil.
Ayrica reno Volkswagen fiyatina degil, onu gecelim bi sefer. He alirsin da Reno c sinifi aldigin fiyata vw b sinifi model alirsin mesela. Veya ayni sinifin bosunu alirsin.

  • stavro  (11.08.19 22:15:58) 
Yeterince açıklamışlar ama ben kişisel gözlemimi söyleyim. Renoyu beğenmezdim eskiden. Estetikten yoksun ve kalitesiz olduğunu düşünürdüm. Fakat kullandıkça farkettim ki mantığın sesiymiş. Otomobile bakış açınızla alakalı.

Diyelim bir aracı şu kategorilerde değerlendiriyorsunuz. Fiyat, estetik, sağlamlık, konfor, motor-şanzıman, yakıt tüketimi, yedek parça-bakım, 2. El piyasası. Reno bence estetik konusu dışında çok iyi puanlar alacaktır. Donanım konusunda da haklı arkadaşlar. Dolu bir aracın keyfi çok başka. Bunu renoda sağlamak daha kolay.
  • the coon  (12.08.19 00:23:21) 
80 bine tam donanımlı dizel otomatik diğer araç markalarında bulamazsın da ondan.


  • shbz  (12.08.19 11:55:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.